Hoe behoud ik mijn lippenstift het langst op mijn lippen?

Hoe behoud ik mijn lippenstift het langst op mijn lippen?

1. Scrub
Het is belangrijk om met schone propere lippen te beginnen. Verwijder make-upresten en scrub je lippen. Je kunt een speciale lipscrub gebruiken, maar je kunt ook scrubben met een vochtig washandje of een tandenborstel en zachte suiker. Op eender welke manier je je lippen gescrubd hebt kun je best nog een beetje lippenbalsem aanbrengen voor te hydrateren. Anders drogen ze uit. Niet te veel natuurlijk, want als je lippen te vet zijn blijft je lipstick niet goed zitten.

 2. Poeder
Als je lippen helemaal schoon en verzorgd zijn is het tijd om poeder aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je lippen wat stroever worden en de lipstick beter op je lippen blijft zitten. Je kunt hier bijvoorbeeld compact poeder voor gebruiken of een transparante losse poeder. Om echt de hele avond verzekerd te zijn van perfecte lippen kun je ook eindigen met een laagje poeder. Dit zorgt ook nog eens voor een chique mat effect. Zorg dan natuurlijk wel dat je een transparante poeder gebruikt.
3. Lipliner

Om te voorkomen dat je lipstick na een half uur overal zit behalve op je lippen, gebruik je een lipliner. Kies een lipliner in de kleur die zoveel mogelijk op je lipstick lijkt. Zet eerst een rand om je lippen zodat je lippen voor een mooiere vorm krijgen en kleur daarna je hele lippen in.

Er bestaan ook transparante lipliners. Hiermee kun je een rand om je lippen zetten. Je hoeft dan niet over de lipliner heen te kleuren. Dit is vooral handig als je geen lipliner in de goede kleur hebt.

Wat je ook kunt gebruiken is enkel en alleen maar een lipliner i.p.v een lipstick deze blijft zowiezo al een hele dag lang goed zitten.

4. Lippenkwastje
Dan is het tijd om de eerste laag lipstick aan te brengen. Breng je lipstick aan met een lippenkwastje. Dit bespaart niet alleen lippenstift, maar het zorgt er ook voor dat je lippenstift een stuk langer blijft zitten en het is hygiënischer.

5. Tissue
Hap lichtjes met je lippen in een tissue of in een wattendoekje nadat je de eerste laag hebt aangebracht. Hierdoor wordt overtollige lipstick verwijderd, waardoor de kleur de lipstick minder snel van je lippen veegt.

6. Dun laagje

Hoe dunner je de lipstick aanbrengt hoe beter het blijft zitten. Je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen dan in één keer een dikke laag.

Hoe zorg jij er voor dat je lipstick de hele dag op zijn plek blijft?

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *