5 tips voor de ultieme staycation in eigen land.

Heel wat mensen zagen de afgelopen maanden hun reisplannen in het water vallen, en kiezen dan ook massaal voor een vakantie in eigen land of omgeving. Een staycation is nu dan ook dé trend van de zomer. Maar wat is een staycation en hoe begin je daar aan? Een staycation is een vakantie waarbij je eigen huis en omgeving als uitvalsbasis dient. Je blijft dus in je eigen omgeving en overnacht niet elders. Een staycation moet je dus zelf indelen en kan heel erg fijn zijn, op voorwaarde dat je even weg kunt van al je zorgen, taken en dagelijkse beslommeringen. In dit artikel deel ik vijf tips voor de ultieme staycation in eigen land of omgeving.

staycation

Investeer in beddengoed van hotelkwaliteit

Niets is zo fijn als slapen in een hotel waneer je op vakantie bent. Het bed is altijd zo mooi en netjes opgemaakt, en het beddengoed is heerlijk zacht en van uitstekende kwaliteit. Geef je slaapkamer de uitstraling van een luxe hotel en investeer in beddengoed van uitstekende kwaliteit. Beddengoed van katoensatijn is mega zacht en slaapt heerlijk. Je kan ook een bepaald thema kiezen, waarbij je je kamer de uitstraling geeft van bijvoorbeeld een Marrokaans hotel. Ga voor het typische Marokkaanse interieur en cultuur, en tover je slaapkamer om tot een echte Riad!

Zet een tent op in je eigen achtertuin

Heb je een achtertuin en ruimte om een tent op te zetten? Zet je tent op en ga een nachtje kamperen op eigen terrein. Wedden dat je goed kan slapen van de buitenlucht? Ben je niet graag alleen, maar ben je graag onder familie of vrienden? Je kan ook een aantal familieleden of vrienden uitnodigen die tot je “bubbel” behoren (max. 15 personen per week), en organiseer een leuk tuinfeestje of filmavond in je eigen achtertuin. Maak wat lekkere hapjes en drankjes, zet een leuke film op en maak er een knal avondje van. Fun gegarandeerd!

Maak een bucketlist met alle reizen die je nog wilt maken

Welke reizen zou jij ooit nog willen maken? Wil je graag een hondensledetocht maken in Noorwegen? Wil je gaan Scuba-diven in Kroatië? Het is een goed moment on na te denken over jouw ultieme bucketlist. Misschien wil je niet alleen ver gaan reizen, of avontuurlijke boottochtjes gaan maken. Misschien wil je ook graag eens een andere taal leren spreken. Het leren van een nieuwe taal heeft aan de ene kant niet direct iets met reizen te maken. Maar als ik denk aan het leren van Spaans, zie ik mezelf al meteen ergens in Barcelona of Madrid met volle trots in het Spaans een heerlijke tapas gerecht bestellen. Schrijf alle dingen die je graag nog wilt doen of wilt leren op in je bucketlist en probeer ze allemaal doorheen de jaren uit te voeren.

sodastream

Maak een lekkere buitenlandse cocktail

Wanneer we op vakantie gaan en we geen verplichtingen hebben, vinden we het allemaal heerlijk om te genieten van een lekkere cocktail. Verre reizen zitten er voorlopig niet in, maar je kan ook thuis perfect het vakantiegevoel opwekken door zelf een heerlijke cocktail te maken! Kies bewust voor minder plastic en een beter milieu en maak je eigen cocktails met een SodaStream apparaat. Met SodaStream maak je eenvoudig je eigen verfrissende cocktails (of mocktails). Wat dacht je van een Sangria Blanca uit Spanje of een French Fizz uit Frankrijk? Alle recepten om een heerlijke cocktail met je SodaStream apparaat te maken vind je hier.

Lees een boek

Op vakantie doen we niks lievers dan ontspannen en even helemaal lekker niets doen. Geen zorgen aan ons hoofd, en geen werk-gerelateerde gedachten. We hebben dan tijd voor dingen die we thuis niet kunnen doen, en een boek lezen aan het strand hoort daar ook bij. Een dagje naar het strand in eigen land is al terug mogelijk, maar ook in je eigen tuin of bank kan je een leuke boek lezen. Neem plaats in de tuin, op je balkon of simpelweg op de bank. Neem een leuk boek over reizen erbij en laat je gedachten afdwalen naar het moment dat we allemaal weer zonder zorgen op vakantie kunnen gaan.

Heb jij nog tips voor de ultieme staycation?

beauty secrets

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *