Hoe behoud ik mijn nagellak het langst op mijn nagels?

Hoe behoud ik mijn nagellak het langst op mijn nagels?

nagellak

 

 

 

 

 

 

1. Nagels schoonmaken:

Maak je nagels eerst schoon voor je begint met de volgende stap, je nagels kan je schoon maken met warm water en een doekje. Als er nog resten nagellak ophangen van de vorige keer zorg er dan voor dat de resterende resten worden weggenomen met een nagellak remover en maak ze dan even met warm water schoon.

2. Base coat:

Breng altijd voor je je nagellak aanbrengt eerst een dun laagje base coat op. Een base coat is een transparante nagellak.

Waarom? wanneer je een base coat aanbrengt hecht die zich aan je nagels vast waardoor hij verkleuringen en beschadigingen aan je nagels voorkomt, hij zorgt er ook voor dat de nagellak die je erboven gaat aanbrengen beter aan je nagel gaat hechten waardoor de kleur ook langer gaat blijven zitten.

Er zijn ook base coats die een verzorgende werking hebben waardoor je nagels sterker worden. Dat heeft wel niet elke base coat dus let er even op als je één gaat aanschaffen.

Wat gebeurt er als je geen base coat gebruikt? Een base coat is eigenlijk een grondlaag voor je nagels wanneer je geen base coat gebruikt en je lakt je nagels regelmatig dan kan het zijn dat je nagels door het vele gebruik van de nagellak geel en broos worden.

3. Nagellak aanbrengen:

Daarna breng je de gewenste nagellak op je nagels. (Neem hiervoor de tijd!)

Hoe doet je dat? Eerst breng je een eerste dunne laag aan, zie dat je binnen je nagels blijft en eventueel als je er langs komt kan je dat met een doekjes snel corrigeren, dat laat je drogen sommige nagellaken drogen heel snel maar sommige hebben een wat langere droogtijd nodig, respecteer dat en doe ondertussen geen andere dingen want dat kan al snel voor een knoeiboel zorgen. Wanneer de eerste laag droog is en je er zeker van bent dan kan je een tweede laag aanbrengen zorg ervoor dat deze laag ook dun is (je kan beter 2 dunne lagen aanbrengen dan 1 dikke laag) en laat deze ook drogen.

Wanneer je nagellak volledig droog is kan je doorgaan naar stap 3

3. Top coat aanbrengen

Wanneer je nagellak erop zit en goed droog is gaan we een Top coat aanbrengen.

Een top coat kan een glanzende of een matte finish hebben, het is een kleurloze lak die je over je gekleurde nagellak heen doet en beschermt je nagellak tegen chippen (stukjes nagellak die er na een tijd afvallen) en zorgt voor een mooie glans of een tof mat effect.

Hoe vaak moet een top coat aangebracht worden? Het is best je top coat elke ochtend of avond even bij aan te brengen zolang je je nagellak op je nagels hebt, hiermee verleng je de kwaliteit van je nagellak en blijft hij er langer opzitten en blijft je nagellak ook mooi glanzen.

4. Veel voorkomende fout

Een veel voorkomende fout is met je nagellak flesje schudden voor gebruik, doet dit niet! Hierdoor komen er bubbeltjes in de lak en is het verkrijgen van glad gelakte nagels lastiger. Het is beter om je flesje te rollen tussen je handen. Hierdoor wordt het flesje opgewarmd en wordt de lak net zo goed gemengd als wanneer je het flesje zou schudden.

Na dat jullie dit gelezen hebben zou het iedereen moeten lukken om een perfecte nagellak aan te brengen.

Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *