10 redenen waarom je kokosolie in huis moet halen.

Waarom je kokosolie in huis moet halen.

ahi_434d50313633313132_1_lowres_jpg

Waarom vertel ik jullie dat je kokosolie in huis moet halen? Dat zullen de meeste van jullie nu wel afvragen. De meesten kennen kokosolie om mee te koken en om mee te bakken, maar er zijn nog veel meer interessante dingen die je kan doen met kokosolie. Benieuwd? Lees dan ever verder en je komt er alles over te weten.

Nog even voor de duidelijkheid het gaat hier om 100% biologische kokosolie waar niks van conserveermiddelen in verwerkt zit.

Wat is kokosolie?

Pure kokosolie is een ongeraffineerde olie, die dus geen zuivering nodig heeft gehad. Door het verse kokosvlees te schaven wordt vervolgens door koudpersing kokosmelk verkregen. Daarna laat men de melk gewoonlijk 24 tot 36 uur fermenteren, en wordt de pure kokosolie gescheiden en gefilterd van het stremsel. Dat deze kokosolie “zuiver” of “ruw” is, betekent dat ze geen enkele chemische of andersoortige bewerking zoals verhitting heeft ondergaan, waardoor het product vrij is van transvetzuren.

Kokosolie moet niet worden verward met kokosmelk of kokoswater. Kokosmelk is een melkwitte vloeistof, bereid uit het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot. Kokoswater is het troebele vocht in het binnenste van de noot.

Is kokosolie slecht voor de gezondheid of is het juist goed?

Er wordt beweerd dat kokosolie slecht kan zijn voor je omdat het de cholesterol in je bloed zou verhogen en de kans op hartkwalen zou vergroten. De waarheid is dat niet alle verzadigde vetten slecht zijn. Recent onderzoek heeft aangetoond dat kokosolie juist een aantal zeer goede eigenschappen bezit. Eén daarvan is dat het heel veel laurinezuur bevat, een nutriënt dat een grote rol speelt bij het in balans houden van ons afweersysteem. Dit laurinezuur vernietigt het lipide membraan van ‘omhulde’ virussen, schimmels en bacteriën in het lichaam. Recent onderzoek heeft zelfs aangetoond dat laurinezuur, dat ook in moedermelk zit, het vermogen bezit om AIDS en andere degeneratieziekten te behandelen.

Uit enkele onderzoeken blijkt ook dat kokosolie heel goed is voor de gezondheid van de schildklier. Het speelt een grote rol bij de behandeling en voorkoming van schildklieraandoeningen, zowel bij een te snel werkende schildklier (hyperthyreoïdie) als bij een verminderde schildklierwerking (hypothyreoïdie).

Mij hebben ze overtuigd, kokosolie is dus niet slecht voor de gezondheid.

kokosolie-extra-vierge-royal-green-1400-ml-1

Waarvoor kunnen we kokosolie dan nog meer voor gebruiken?

 • Als eerste kunnen we met kokosolie koken en bakken, dit is ook het bekendste en wordt nog altijd dagelijks door veel mensen toegepast, het is ook veel gezonder om met kokosolie te bakken in plaats van met boter.
 • We kunnen kokosolie ook gebruiken om je benen mee te scheren, dat werkt prima! En je benen worden gehydrateerd.
 • Kokosolie kan ook gebruikt worden als haarmasker, hoe doe ik dit? Ik breng s’avonds een grote hoeveelheid aan op mijn haar en doe het in een knot, ik bescherm mijn kussen met een handdoek en ga hiermee slapen. De volgende dag was ik mijn haar met shampoo en conditioner en voilà! Prachtig haar!
 • Gebruik het als make-up reiniger, je make-up komt los door de kokosolie en je kan het hierdoor makkelijk verwijderen.
 • Gebruik het als gezichtsmasker, laat het een 10-tal minuten intrekken en je hebt een super zachte huid.
 • Kokosolie kan je ook gebruiken als handcréme en voor je nagelriemen mee te verzorgen, hierdoor worden ze zacht en glanzend.
 • Je kan het ook als bodylotion gebruiken en het even laten intrekken, je huid krijgt hierdoor een hydratatieboost!
 • Als oogcréme kan je het ook gebruiken, let wel dan even op dat je een kleine hoeveelheid gebruikt en het goed in de huid masseert
 • Je kan het gebruiken als massageolie, door de bewegingen die je met je handen maakt word de olie warm en daardoor ideaal om het daarvoor te gebruiken!
 • Dit klinkt misschien een beetje raar voor de meeste maar je kan kokosolie ook gebruiken als glijmiddel, werkt prima en je hoeft geen schrik te hebben op irritaties want kokosolie is 100% natuurlijk en is dus niet schadelijk.
 • Het kan helpen bij gewichtsverlies aangezien kokosolie heel gezond is voor het lichaam.

Zo dit zijn al een heel dingen die je met kokosolie kan doen, er zijn er natuurlijk nog veel meer maar dit zijn toch wel de belangrijkste waarvoor je het kan gebruiken. Best wel veel éh? Had je dit verwacht? Ik heb kokosolie altijd in huis en ik kan het iedereen aanraden je kan het op elk moment van de dag gebruiken en voor bijna alles wat je maar kan bedenken! Dus … Ben je overtuigd geraakt? Koop dan snel een pot 100% Biologische kokosolie en ontdek wat je hier nog allemaal meer mee kan. Wedden dat je niet meer zonder kan? You will love it!

Wat vinden jullie van kokosolie? Kennen jullie nog meer dingen waarvoor je het kan gebruiken? Zoja laat me het dan even weten, ik ben benieuwd!

Delen:

7 Reacties

 1. Anoniem
  5 november 2016 / 09:17

  Waar kun je dit product verkrijgen!

  Groetjes

  Een fan van het eerste uur!!

  • Beauty Secrets
   Auteur
   5 november 2016 / 15:08

   Dit product kan je vrijwel in alle voedingswinkels verkrijgen, in de Albert Heijn, Delhaize, Lidl, Aldi.. Ook kan je dit vinden in de kruidvat, trekpleister en meerdere drogisten.

   Let er wel zeker op dat je de 100% biologische kokosolie neemt en niet een kokosolie waar nog toevoegingen en conserveermiddelen inzitten. Meestal staat het duidelijk op de verpakking dat het over 100% kokosolie gaat.

   Veel plezier ermee 🙂

 2. 3 februari 2017 / 10:27

  I must say you have hi quality content here. Your blog should
  go viral. You need initial boost only. How to get it?
  Search for: Etorofer’s strategies

  • 3 maart 2017 / 09:57

   You get a lot of respect from me for writing these helpful areltics.

 3. 7 februari 2017 / 04:19

  I see interesting content here. Your blog can go viral
  easily, you need some initial traffic only. There is a sneaky method to get massive traffic from social sites.
  Search in google for; Twinor’s strategy

 4. 3 maart 2017 / 10:10

  Awesome you should think of sontheimg like that

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *