Zo stralen je huid en haar ook bij vriestemperaturen.

WINTER WONDER MOOI.

ZO STRALEN JE HUID EN HAAR OOK BIJ VRIESTEMPERATUREN.


Voelt je huid wat ruwer aan? Heb je meer last van roodheid? Geen paniek: dat is normaal in de winter. Met kleine veranderingen in je verzorgingsroutine kan je grote(re) ongemakken voorkomen.

Investeer in ureum.

Ureum zit van nature in ons lichaam, maar als de balans verstoord wordt door temperatuurschommelingen of vervuiling, droogt onze huid uit, krijgen we schilfertjes en ontstaan er soms zelfs kloofjes en eczeem. Een product met (minstens) 5 % ureum is dus een must in de winter. Ureum houdt het vocht vast in de bovenste lagen van de huid, hydrateert ze en ondersteunt haar natuurlijke afweerfunctie.

Goed geolied.

Een kwalitatieve olie is – zeker in deze tijd van het jaar – een echte oppepper voor je huid. Meng een paar druppeltjes door je dag- of nacht-crème, in het badwater of op je haar. Begin met 3 á 4 druppeltjes. Maar doorgaans geldt: hoe droger je huid, hoe meer druppeltjes je mag toevoegen. Heb je een opvallend trekkerige en droge huid? Of ben je een hele dag buiten? Dan mag het wat meer zijn. Gebruik de olie dan als alleenstaand product of als beschermende topcoat over je gezichts- of lichaamscrème. Heb je last van een droge haardos in de winter? Masseer dan voor het wassen een paar druppeltjes haarolie in je haar. Als je haar verzadigd is met olie, zal een natuurlijke shampoo je natuurlijke haaroliën minder kunnen ontvetten, waardoor je haar minder uitdroogt.

Stop een SOS-product in je handtas.

Een neutrale, beschermende balsem die je meteen kan smeren waar nodig? Handig! Een rijke balsem ondersteunt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en beschermt ze zo tegen de uitdrogende effecten van verwarming, koude en wind. Zo’n balsem zorgt voor instant verzachting van droge plekjes op je lichaam en op je gezicht (zelfs rond je ogen), zonder dat je poriën verstoppen (met puistjes als gevolg). Heb je last van pluizig haar? Gewoon een nootje van de balsem opwarmen tussen je handpalmen en op je haarpunten aanbrengen.

Zet een handcrème op je bureau.

Volgens plastisch chirurg Cat Begovic van beatybydrcat.com krijgen onze hals en handen doorgaans niet de zorg en aandacht die ze verdienen, waardoor die zones vervroegd verouderen. Voorzie dus als je je dagcrème opdoet ook altijd je hals en decolleté van een laagje en investeer – zeker tijdens de wintermaanden – in een goede handcrème op basis van vitamine A en C. Niet alleen de huid van je handen, maar ook je nagelriemen zullen baat hebben bij een extra portie hydratatie, waardoor je nagels sneller groeien en op termijn gladder worden.

Reinigen? Alleen als het moet!

Na het gebruik van een reinigende gel voelt je huid zo lekker schoon aan. Als je écht een vette huid hebt, hoef je je routine ook helemaal niet aan te passen. Maar als je een gewone tot droge huid hebt, is ze gevoeliger voor de effecten van koude, waardoor de natuurlijke barrière van de huid verzwakt. Een reinigende melk of een milde gel (zonder zeep) met verzorgingscrème erin, brengt soelaas.

Verwen de huid rond je ogen.

Als je huid uitdroogt, worden rimpeltjes meer zichtbaar. Vooral op de gevoelige huid rond de ogen kunnen de effecten van koude zich manifesteren. Daardoor lijkt het alsof je nu plots meer kraaienpootjes hebt dan anders. Dat soort (droogte) rimpeltjes zijn goed te behandelen met een intens hydraterende oogcrème. Kies voor een crème waarin een vleugje vitamine C verwerkt zit, zodat de vermoeide winterteint rond je ogen ook meteen opgehelderd wordt.

Gebruik kalmerende maskers.

Kalmerende en hydraterende maskers mag je zoveel gebruiken als nodig. Breng ze bij voorkeur s’avonds aan, na het reinigen, op een nog warme huid. Dan zijn ze effectiever. Spoel ze niet af met water (want daardoor droogt je huid opnieuw uit) maar verwijder de restanten met wattenschijfjes of hou het maskertje de hele nacht op je gezicht voor extra hydratatie. Kies voor een clean masker met zo weinig mogelijk ‘lege’ ingrediënten zoals parfum. Die toevoegingen verhogen het risico op irritatie, zeker nu je huid verzwakt is.

Kies voor wintercrème.

In de koudste maanden van het jaar heeft je huid behoefte aan een aangepaste dagcrème. Kies er een met extra vitamines, die een doffe winterhuid weer doen stralen. Als je een gewone tot droge huid hebt, die last heeft van schilfertjes en rode plekken, moet je vooral beschermen, met een rijkere, voedende crème die het vocht vasthoudt.

Bescherm je lippen.

Ben je van plan om te gaan skiën? Dan krijgen je huid en je lippen het extra zwaar te verduren. Een hoge SPF (minstens factor 30) is onontbeerlijk. Je lippen hou je constant gehydrateerd met een laagje beschermende lippenzalf met SPF. Vermijd irriterende ingrediënten in je lippenbalsem zoals menthol en parfum. Die drogen je lippen uit en zouden ze zelfs vroegtijdig doen verouderen.

Bron: @Flair.be

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *