BOBBI BROWN LONG-WEAR EVEN FINSH FOUNDATION SPF 15.

Wanneer je gezegend (en dit bedoel ik sarcastisch) bent met een heel lichte huid zoals mij is het zeer moeilijk om de juiste kleur foundation te vinden. Vooral wanneer je naar budget merken gaat kijken ga je merken dat er haast geen kleur tussen zit die perfect bij je eigen huid kleur past. Wanneer je echter naar de duurdere make-up merken gaat kijken ga je zien dat er in deze tijd toch al wel wat meer keuze is voor iemand met een heel lichte huid. Duurdere make-up merken spelen er heel erg op in en breiden hun make-up gamma uit. Dankzij hun is er nu ook voor de lichte huid foundations te verkrijgen die perfect bij je huid kleur passen. Bobbi Brown is daar één van en speelde gretig in op de lichte kleuren. Ik heb een foundation gevonden die perfect bij mijn lichte huid kleur past en wil jullie er graag vandaag wat meer over vertellen. De foundation waar ik het vandaag over ga hebben is de Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation met een SPF 15 in de kleur Alabaster 00, dit is gelijk ook de lichtste kleur uit hun assortiment. Benieuwd wat ik van de foundation van Bobbi Brown vond? Lees dan zeker even verder.

“De Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation met een SPF 15 bestaat al een wat langere tijd, gelukkig hebben ze wel wat nieuwe kleuren aan hun assortiment toegevoegd waaronder heel lichte en heel donkere kleuren. De Long-Wear Even Finish Foundation is beschikbaar in 20 kleuren. Voor zowel de hele lichte huid tot de hele donkere huid.”

De foundation flacon zit verpakt in een zwart glanzend kartonnen doosje. Het doosje ziet er best wel simpel uit maar toch vind ik het op de één of andere manier er nog best wel strak en stijlvol uitzien. Op het doosje kan je ook best wel veel informatie op terug vinden. Zo staat er beschreven voor wie de foundation bedoeld is, en wat dat de formule van de foundation inhoud. Verder kan je er ook nog de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum (24m), de kleur (Alabaster 00) en de inhoud van 30ml er op terug vinden. Behoorlijk wat informatie dus maar daar hou ik wel van.

Wanneer ik de flacon uit de verpakking haal valt het mij meteen op dat deze er heel luxueus, strak en stijlvol uitziet. De flacon is gemaakt van mat glas en heeft een zwart glanzende dop erbovenop. Op de flacon staat niet heel erg veel informatie maar die kon je allemaal al wel terug vinden op de verpakking. De zwarte glanzende dop kan je er af nemen en dan komt er een pompje tevoorschijn. Ik ben ontzettend blij dat Bobbi Brown voor een pompje heeft gekozen aangezien dit een stuk hygiënischer is en ook een stuk gemakkelijker in gebruik is. Waneer het pompje vuil is weeg je het even af met een doekje en dan is hij weer helemaal schoon. Met een pompje kan je ook meteen de juiste hoeveelheid foundation nemen en hoef je niet te sukkelen met het feit dat je misschien te veel zou kunnen nemen.

Bobbi Brown belooft ons dat deze foundation langhoudend is, een olievrije dekking heeft die eruitziet als je eigen huid. Een ultracomfortabele en luchtige formule heeft die de huid onmiddellijk hydrateert en tot 12 uur fris blijft. De foundation is bedoeld voor personen met een normale tot een vette huid. Ik ben benieuwd of Bobbi Brown hierbij zijn beloftes waar maakt.

De foundation breng ik aan met een foundation brush en het valt mij meteen op dat de formule van de foundation vrij dik en romig is, ondanks dat hij wat aan de dikkere kant is smeert hij toch gemakkelijk uit op de huid. Wat mij ook meteen opvalt is dat de foundation erg naar lavendel ruikt, voor mij vind ik dit niet storend maar ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen hier mee opgezet is. 1 pompje van de foundation vind ik helaas niet voldoende maar bij 2 pompjes krijg ik een medium dekking die goed samen blend met mijn huid en waarvan je niets meer ziet nadat je de foundation goed hebt uitgesmeerd in de huid.

De foundation voelt zeer luchtig en comfortabel aan en ik merk ook onmiddellijk dat de foundation mijn huid hydrateert en fris laat aanvoelen. De foundation geeft een mooie, natuurlijke finish, en wat ik ook vooral erg prettig vind een matte en gezonde uitstraling. Ondanks dat de finish erg mat is poeder ik de foundation toch even af met een transparante setting poeder zodat de foundation nog beter en mooier op zijn plaats blijft zitten. Ik heb gekozen voor de kleur Alabaster 00, dit is de lichtste kleur maar hij matcht perfect met mijn bleke huid, de kleur Alabaster 00 heeft een roze ondertoon en kan helaas dan ook niet door iedereen gedragen worden. Bobbi Brown heeft voor mij met deze foundation zeker zijn beloftes waar gemaakt.

Doorheen de dag bleef de foundation zeer goed op zijn plaats zitten, je voelde hem helemaal niet zitten en even vergat ik zelfs dat ik foundation droeg. Bij poederen met een transparante setting poeder is helemaal niet nodig bij deze foundation want hij blijft heel de dag er mat, gezond en natuurlijk uitzien. Niemand die ziet dat je foundation draagt. En om het nog even over de lavendel geur te hebben, deze geur verdwijnt vanzelf een paar minuten nadat je de foundation hebt aangebracht. Hij is dus helemaal niet storend en de geur blijft ook niet hangen.

De ingrediënten van de Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF 15.

INGREDIENTEN:

WATER/AQUA/EAU, DIMETHICONE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL, METHOXYCINNAMATE, GLYCERIN, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, TITANIUM DIOXIDE, SODIUM CHLORIDE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER), GLYCERYL OLEATE, LECITHIN, METHICONE, DIMETHICONE, CROSSPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, GLYCERYL STEARATE, ALUMINA, STEARIC ACID, CITRIC ACID, TALC, DISODIUM EDTA, LINALOOL, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHNOL (+-) TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), MICA, IRON OXIDES (CI77491), CI 77492, CI 77499.

Zoals jullie kunnen zien staat Lavendel toch behoorlijk bovenaan, vandaar dat de geur ook zo intens is, je moet er natuurlijk dan wel van houden maar het is niet zo dat de geur lang blijft hangen. Voor de rest zit er ook nog veel Glycerine en Sheaboter in, deze ingrediënten houden de huid gehydrateerd en laat de huid er fris en gezond uitzien. Verder zie ik er helaas ook nog Siliconen instaan maar ik had ook wel niet anders verwacht. Wat me ook opvalt is dat er Talc tussen de ingrediënten zit, vandaar dat de foundation ook een matte finish heeft en de matte finish ook heel de dag behoud.

Conclusie:

Voor mij is deze foundation ideaal van kleur, hij blend goed samen met mijn huid en je ziet hem helemaal niet zitten, sterker nog de foundation ziet er heel natuurlijk uit. De dekking is medium en daar blijft het helaas ook wel bij, je kan de foundation wel opbouwen maar echt naar een volledige dekking zal hij nooit gaan. Daar is deze foundation helaas niet geschikt voor, gelukkig heb ik dat ook helemaal niet nodig voor mijn huid, dus voor mij is een medium dekking dan ook meer dan voldoende. Omdat ik 2 pompjes nodig heb denk ik dat ik helaas niet zo heel erg lang ga toekomen met de foundation en dat is best wel zonde aangezien de foundation toch wel in de wat hogere prijsklasse zit. Voor iemand met een mindere budget is deze foundation dus niet zo heel erg zuinig. Maar dat moet je natuurlijk zelf even afwegen want een lichte foundation is namelijk erg moeilijk te vinden bij de budget merken. Ik kan alvast zeggen dat Bobbi Brown zijn beloftes heeft waargemaakt en voor mij is dit dan ook een goede match, ik ben ontzettend tevreden over de foundation, hij is exact de juiste kleur, heeft een matte finish (die ik bij mijn vette T-zone nodig heb) en blijft heel de dag goed op zijn plaats zitten. Ik wil alvast geen andere foundation meer!

De Bobbi Brown Long-Wear Even Finish Foundation SPF 15 kan je verkrijgen op de webshop van Bobbi Brown.nl voor de prijs van € 46.00. Je kan hem ook vinden in de Bijenkorf of op de webshop van Douglas.nl en Sephora.com. De prijzen kunnen wel verschillen per webshop)

Welke foundation gebruiken jullie? Zijn jullie ook gezegend met een heel lichte huid? Wat vinden jullie van de Long-Wear Foundation van Bobbi Brown? Wat vinden jullie van de dekking? Hebben jullie nog een lichtere kleur nodig of een donkere kleur? Kennen jullie een heel lichte foundation van een budget merk? Laat het me dan zeker even weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *