Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara.

Voor een mascara gebruik ik liever een wat duurder product, denk maar aan de Lancôme Grandiose Mascara en aan de Smashbox Full Exposure Mascara, dit zijn mijn 2 favorieten en ze doen wat ze moeten doen. Ik stap niet snel over op een wat goedkopere mascara maar toch wou ik het eens gaan proberen. Ik keek wat rond in de rekken van de Kruidvat tot ik deze mascara van Catrice tegenkwam.

Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara.

Hetgeen wat mij aantrok aan deze mascara was de vorm ervan, het is aparter dan de meeste mascara’s en de kleur van de verpakking vond ik er ook leuk uitzien, toen ik de titel van deze mascara las “Glam & Doll False Lashes” was het meteen duidelijk. Ik ga deze uitproberen en nam hem gelijk mee.

“Deze valse wimpermascara is een uitbreiding van de succesvolle Glam & Doll collectie. De nieuwkomer scoort punten met het gebogen elastomeerborsteltje dat elke individuele wimper dekt met slechts één streek en van wortel tot uiteinde in diep zwart hult. De stimulerende formule zorgt voor extra volle wimpers en geeft spectaculaire resultaten.”

Deze mascara belooft dus een vals wimper effect en natuurlijk vind ik valse wimpers er heel mooi uitzien, daarom was ik benieuwd en testte ik het uit of deze ook effectief dat vals wimper effect geeft.

Om te beginnen vond ik de verpakking er dus heel leuk uitzien, het lijkt helemaal niet op een goedkope mascara en ziet er zelfs een beetje luxueus uit. De verpakking heeft een aparte vorm en het ligt heel gemakkelijk in de hand. De verpakking loopt van dik naar wat dunner en dan terug een beetje dikker. Anders dan anders. De kleur van de verpakking van deze mascara vind ik ook heel leuk, het is licht/lila paars maar met ook een beetje metallic zilver in, het is heel apart en ik vind de kleur heel mooi.

Wanneer we het borsteltje gaan bekijken ziet deze er ook veelbelovend uit. Het heeft ook een aparte vorm gekregen. Catrice belooft met het gebogen elastomeerborsteltje dat elke individuele wimper wordt bedekt met slechts één streek en van wortel tot uiteinde in diep zwart hult. De stimulerende formule zou zorgen voor extra volle wimpers en geeft spectaculaire resultaten. Dit borsteltje zorgt er ook voor dat je bij de kleine wimperhaartjes in je ooghoeken kunt komen en geeft je wimpers extra krul. Dit klinkt natuurlijk veelbelovend maar is dit ook wel zo?

Het borsteltje heeft een vrij grote oppervlakte waardoor je inderdaad al meteen in één keer aan al je wimpers kan komen. Wanneer ik deze aanbreng merk ik meteen dat het borsteltje heel zacht is en gemakkelijk aanbrengt. De mascara zorgt voor een intens zwarte, langere en vollere wimpers. Ze krijgen meer krul en ze worden mooi gescheiden van elkaar en ze vallen meteen op. Het borsteltje werkt heel fijn in gebruik en geeft mijn wimpers een boost. Ik zou niet meteen kunnen zeggen dat het effect een valse wimper zou nabootsen, maar het borsteltje doet wel wat het moet doen: het geeft lengte, is intens zwart, het krult je wimpers en de wimpers worden mooi gescheiden van elkaar.

Deze mascara is iets droger dan andere mascara’s en hier moet je dus wel mee opletten door niet te veel mascara te gaan gebruiken want dan kunnen er toch wel brokjes ontstaan op de wimpers. Dit is iets waar je toch wel mee moet opletten. Ook kan je niet meerdere keren een laag aanbrengen want dan heb je al heel snel het “spinnen poot” effect. En dit is natuurlijk niet wat we willen. Tenzij je dat graag ziet natuurlijk. Na 1 of 2 keer aan te brengen heb je toch al wel mooie volle wimpers. Meerdere lagen aanbrengen is niet nodig.

Zonder mascara                              Met mascara                        Langs onder getrokken

Ik moet eerlijk zeggen ik ben toch wel best verrast over deze budget mascara van Catrice, ik had niet gedacht dat dit zo goed zou zijn. Natuurlijk blijf ik bij mijn favorieten high-end producten aangezien ik ze toch net iets beter vind, maar voor diegene die liever niet zo veel geld uitgeven aan mascara is dit wel echt een topper. Je gaat er geen vals wimper effect mee krijgen dat wel niet, dan kan je beter gewoon valse wimpers aanbrengen. Maar voor mooie, diepzwarte volle wimpers ben je wel aan het juiste adres. Dan is deze mascara van Catrice echt iets voor jou.

De ingrediënten van deze mascara zijn:

AQUA (WATER), PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, SYNTHETIC BEESWAX, STEARIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM , BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, POLYBUTENE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, OZOKERITE, AMINOMETHYL PROPANOL, TROPOLONE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, STEARYL STEARATE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Deze mascara van Catrice vind je in de kruidvat voor de betaalbare prijs van € 3,99 hier krijg je een mascara van 9,5 ml voor.

Wat vinden jullie van de mascara’s van Catrice? Hebben jullie de Glam & Doll False Lashes al eens geprobeerd? Wat vonden jullie ervan.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *