CATRICE LIQUID GEL CUSHION EYE LINER.

CATRICE LIQUID GEL CUSHION EYE LINER.

Ik draag elke dag een eyeliner en ik heb daar ook zo mijn vast merk voor namelijk de Lancôme Grandiôse Eyeliner waar ik eerder ook al een review over geschreven heb. Ik ga niet snel een andere eyeliner uit proberen als ik weet dat mijn vaste eyeliner goed zijn werk doet en waar ik prima tevreden over ben. Toch hier en dan besluit ik om uit mijn comfort zone te stappen en een nieuwe te kopen om uit te testen. Met telkens de vraag: zal hij beter zijn dan de eyeliner die ik vast gebruik? Meestal zeg ik telkens tegen mijn eigen: nee, hij gaat niet beter zijn, maar toch ik was in een nieuwsgierige bui en kocht ik de Catrice Liquid Gel Cushion Eye Liner in de kleur 010 The Black Sheep (zwart). Nog nooit eerder heb ik een Cushion Eyeliner uitgeprobeerd en met volle verwachtingen test ik hem vandaag voor jullie uit. Benieuwd? Lees dan zeker snel verder.

  • Eyeliner met een diepzwarte, vloeibare geltextuur
  • Bijzonder langhoudende formule
  • Hoge pigmentatie

De Cushion Eye Liner van Catrice zit in een klein glazen potje die een inhoud heeft van 3 ml en 12 maanden houdbaar is, dit is niet zo heel erg veel van inhoud. Ik ben eens benieuwd hoelang ik er over ga kunnen doen voor het potje leeg is. Het glazen potje heeft een zwart dekseltje die je open kan draaien, in het potje bevindt zich een spons die doordrenkt is met zwarte vloeibare eyeliner. Het valt mij meteen op dat de spons heel nat is en dat er veel product in het sponsje zit. Het enige waar ik mijn twijfels over heb is dat ik denk dat het sponsje zeer snel zal opdrogen aangezien bij dagelijks gebruik er telkens lucht in het potje komt waardoor de spons uiteindelijk zal uitdrogen, maar dit is ook iets wat ik later wel zal ondervinden.

Bij het potje zit helaas geen kwastje bij maar hiervoor kan je eventueel wel een platte, schuine of schuin toelopende kwast voor gebruiken, zelfs een wenkbrauw kwastje zou hier ideaal voor zijn. Zoveel te dunner je je lijntje wil zoveel te dunner je kwastje moet zijn, wil je een wat dikkere lijn kan je eventueel een wat dikkere kwast gebruiken. Wat je ook eventueel kan doen is een oude vloeibare eyeliner gebruiken die leeg is, en daar het kwastje van nemen, dit vind persoonlijk het fijnste manier en ook de snelste manier om met de Cushion Eye Liner te werken aangezien je je vertrouwde eyeliner kwastje het beste kunt hanteren.

“Het is het beste om de langhoudende formule aan te brengen met een platte, schuine of schuin toelopende eyelinerkwast.”

“Het aanbrengen van eyeliner is makkelijk met deze Catrice Liquid Gel Cushion 010 The Black Sheep Eyeliner. Het kussentje is doordrenkt met een hooggepigmenteerde, vederlichte vloeibare textuur.”

Wanneer je de eyeliner wilt aanbrengen moet je het kwastje in het doordrenkte kussentje duwen, wanneer je met het kwastje op het kussentje duwt komt er vloeibare zwarte eyeliner op je kwast te zitten en zo kan je de eyeliner aanbrengen. Het aanbrengen van de eyeliner gaat op het begin wat moeizaam maar na een een paar keer oefenen ga je merken dat dit zeer gemakkelijk gaat, beter dan ik verwacht had zelfs. Maar ik heb dan ook het voordeel dat ik mijn oude eyeliner kwastje al wel een beetje van buiten ken. De eyeliner droogde zeer snel op, wat ik altijd een zeer groot pluspunt vindt. Ik hou niet van eyeliners waarbij je je ogen nog 2 minuten moet dichthouden na het aanbrengen voor te drogen. De eyeliner is sterk gepigmenteerd en er komt genoeg product op het kwastje te zitten. Genoeg om in één a twee keer het product te kunnen aanbrengen.

“De innovatieve textuur is extreem vloeibaar, maar biedt tegelijkertijd een hoge dekking. Druk het kwastje in het doordrenkte kussentje en deze absorbeert direct de juiste hoeveelheid. Gebruik een schuin kwastje voor fijne lijntjes en een recht kwastje met korte, dikke haartjes voor een statement eyeliner look.”

Ik heb best wel vette oogleden doorheen de dag en bij veel eyeliners heb ik dan ook al snel dat ze gaan vlekken en gaan doorlopen, daarom dat ik altijd bij mijn vast merk blijf waar ik van weet dat dit bij deze eyeliner niet gebeurd. Maar ik moet zeggen dat de cushion eyeliner van Catrice doorheen de dag helemaal geen vlekken gaf en dat hij op het einde van de dag nog perfect op zijn plaats zat. De eyeliner is niet waterproof maar ondanks dat ik zo een vette oogleden heb bleef hij toch vlekkeloos zitten. Heb ik een nieuwe favoriete eyeliner erbij? Ja ik denk het wel. De eyeliner voel je niet zitten en is weer makkelijk te verwijderen met een make-up remover.

Conclusie:

Yep ik heb er een nieuwe favoriete eyeliner bij, de Catrice Liquid Gel Cushion Eye Liner is evengoed als mijn favoriet merk! En ook nog eens veel goedkoper. Een wonder! Het liefste breng ik de eyeliner daarom ook aan met het kwastje van mijn favoriete eyeliner omdat ik deze ook gewoon ben. De Catrice Cushion Eye Liner brengt, eens je het door hebt, zeer snel en gemakkelijk aan en blijft doorheen de dag goed zitten zonder te vlekken of uit te lopen. De eyeliner is sterk zwart gepigmenteerd en wanneer je met het kwastje op het kussentje drukt komt er voldoende zwarte vloeibare liner op het kwastje te zitten. Ik ben vooral benieuwd naar hoelang je over het product kan doen en of het kussentje al dan niet doorheen de tijd uitdroogt maar dat zal de tijd wel uitwijzen. Ik heb er in ieder geval een nieuw favoriet erbij!

De Catrice Liquid Gel Cushion Eye Liner kan je kopen in de Kruidvat filialen voor de prijs van € 4,59.

Wat vinden jullie van een Cushion Eye Liner? Hebben jullie het al eens geprobeerd? Zoja? Van welk merk hebben jullie een Cushion Eye Liner al eens geprobeerd en welk merk vinden jullie hiervoor het beste voor te gebruiken? 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *