CATRICE NUDE ILLUSION LOOSE POWDER TRANSPARANT MATT.

Nadat ik mijn foundation heb aangebracht poeder ik hem nog altijd even af met een transparante poeder. Ik doe dit zodat mijn foundation langer en mooier blijft zitten. Omdat ik een gemengde huid heb met in specifieke een vette T-zone, poeder ik ook daar even de delen af waar mijn huid het snelst begint te glimmen. Nadat ik mijn huid heb afgepoederd met een transparante poeder ziet mijn foundation er ook meteen een stuk matter uit en dat is exact wat ik hebben wil. Ik heb een hele lange tijd gebruik gemaakt van een vaste poeder maar aangezien ik toch wel weer eens benieuwd was naar een losse poeder vond ik het eens tijd om de Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparent Matt uit te testen, ik zag hem telkens liggen in de winkel maar nam hem nooit mee. Gelukkig heb ik hem deze keer wel meegenomen en ik kan jullie al onmiddellijk vertellen dat ik er ontzettend blij mee ben. Benieuwd naar de review? Lees dan zeker even verder.

“De transparante, losse poeder met een soft-focus effect biedt alle huidtypes een langdurig mat effect. De microfijne poederdeeltjes absorberen overtollig talg en zorgen voor een mat effect zonder de huid uit te drogen. Voor een egale en vlekkeloze teint. Kan ook gebruikt worden om make-up te fixeren. Verkrijgbaar als transparante poeder – geschikt voor ieder huidtype en elke teint. It‘s all about nude.”

De transparante poeder zit verpakt in een rond plastieken doosje, het doosje heeft een grote zwarte glanzende dop met zilveren letters erop. De onderkant van het doosje is doorzichtig waardoor dat je het poeder al gelijk ziet zitten. Er is ook een grote sticker aan de onderkant geplakt waar wat meer informatie over het product opstaat en waar je de houdbaarheidsdatum van (18m) er op kan terug vinden. Op de zwarte dop staat dan weer aangegeven wat de inhoud van het product is (11g). Helaas kan je er nergens de ingrediënten lijst op terug vinden maar ik heb ze even voor jullie opgezocht, wanneer jullie verder lezen komen jullie het gelijk wel tegen. Ik vind het doosje er best nog wel luxueus en duur uitzien. Mij trok het alvast de aandacht.

Wanneer je de dop opendraait zie je gelijk een plastieken beschermfolie op het witte dekseltje zitten, het is de bedoeling dat je deze beschermfolie verwijderd en erna weggooit. Ik raad ook iedereen aan om altijd in de winkel even na te kijken of dit plastiekje er nog op zit, zo ben je er zeker van dat niemand het product al getest heeft. Nadat je de beschermfolie verwijderd hebt zie je allemaal gaatjes in het witte dekseltje zitten, door deze gaatjes komt later het poeder uit. Het is heel handig dat ze gebruik gemaakt hebben van kleine gaatjes zo komt er gelijk niet te veel poeder uit het doosje en kan je het gemakkelijk doseren.

Het is de bedoeling dat je een beetje poeder op het zwarte dekseltje doet, dit doe je doormiddel van het plastieken doosje om te draaien boven het dekseltje en er even mee te schudden. Een tweede optie is wanneer dat het potje nog gesloten is er even mee te schudden (met deksel er op natuurlijk), en dan zit er bovenop meer dan voldoende poeder om je kwast daarin te deppen. 2 methodes waarvan je zelf kan bepalen dewelke jij het fijnste vind werken.

Je kan de poeder gebruiken voor je gezicht te matteren zonder foundation of je kan de poeder gebruiken voor je foundation te matteren, ik gebruik altijd de poeder na mijn foundation, ik neem met mijn kwast wat poeder uit het dekseltje en tik deze goed af, daarna breng ik poeder aan op mijn voorhoofd, neus en kin. De poeder heeft een hele fijne structuur en voelt heel zacht aan op de huid, de poeder heeft een sneeuw witte kleur wat ik voor mijn huid ook echt wel nodig heb. Iemand met een wat getintere huid raad ik dan ook aan om een getinte poeder te nemen, helaas heeft Catrice de Nude Illusion Loose Powder enkel in de transparante variant uitgebracht. Maar zij hebben vast nog andere poeders in hun assortiment.

Nadat ik de poeder heb aangebracht ziet mijn huid er meteen een stuk matter uit, je voelt de poeder niet zitten en je krijgt ook niet het zogenaamde “cakey” huid ervan. De transparante poeder accentueert geen fijne lijntjes/rimpels maar zorgt voor een mooie egale, en natuurlijk uitziende huid. Doorheen de dag blijft de poeder ook zeer goed zitten en droogt de huid niet uit. Met andere merken van transparante poeders moet ik het vaak om de paar uur bijwerken omdat mijn huid anders weer heel erg begint te glimmen, met de Catrice Loose Powder heb ik dit niet en blijft mijn huid vrijwel 8 uur lang matt en hoef ik het ook doorheen de dag niet bij te werken. Ik ben er alvast zeer tevreden over.

De ingrediënten van de Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparant Matt.

INGREDIENTEN:

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, TALC, DISODIUM EDTA, SODIUM DEHYDROACETATE, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN.

Conclusie:

Ik had nooit gedacht dat deze transparante poeder van Catrice het een hele dag zou uithouden maar gelukkig is dit toch het geval. Bij andere merken moet ik vaak om de paar uur al zitten bijwerken maar bij de Loose Powder van Catrice is dit niet zo het geval. De poeder houd het met gemak zo een 8 uur uit, en droogt de huid gedurende de dag niet uit. De poeder accentueert daarbij ook niet de fijne lijntjes en de rimpels en blijft er doorheen de dag zo natuurlijk en matt mogelijk uitzien. Ik heb ook het gevoel dat een losse poeder een meer mattere dekking geeft dan een vaste poeder, ik ga de Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparant Matt zeker en vast opgebruiken en wie weet dat ik hem erna nog eens ga aanschaffen. Ik kan hem alvast iedereen aanraden voor diegene die snel last hebben van een glimmende huid en die doorheen de dag zijn make-up niet wilt bijwerken. Een echte aanrader!

De Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparant Matt kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 5,59. Helaas is er alleen maar een transparante variant te verkrijgen.

Gebruiken jullie een transparante poeder? Wat is jullie favoriete merk? Gebruiken jullie een losse of een vaste poeder? Op welke delen van het gezicht brengen jullie een poeder aan?

 

 

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *