Chatelier Cosmetics: een nieuw en duurzaam huidverzorgingsmerk.

Een aantal maanden geleden is er een nieuw Nederlands huidverzorgingsmerk op de markt gekomen. Het merk heet Chatelier Cosmetics en bevat duurzame en milieuvriendelijke producten. Hun producten bevatten formules die voor meer dan 97% natuurlijk zijn, en meer dan 90% van de formule bevat biologisch gekweekte ingrediënten. Ze maken gebruik van verpakkingen die niet schadelijk zijn voor het milieu, en hun producten zijn puur, schoon, veganistisch en worden niet getest op dieren. Het merk heeft momenteel een lijn met drie heerlijke serums, waarvan ik je vandaag in dit artikel het Pure Cell Protection serum uitgebreid laat zien.

chatelier pure cell protection

Waarom Chatelier Cosmetics?

Chatelier Cosmetics is een luxe huidverzorgingsmerk dat resultaatgerichte huidverzorging produceert door onnodige bewerkingen en vulstoffen te elimineren. Ze elimineren synthetische ingrediënten waar ze kunnen en vervangen ze door natuurlijke alternatieven. Hun producten zijn puur, schoon, dierproefvrij en veganistisch. Hun formules zijn voor meer dan 97% natuurlijk, en meer dan 90% van de formule bevat biologisch gekweekte ingrediënten. Biologische landbouw zorgt ervoor dat ecosystemen niet worden verstoord en certificering zorgt ervoor dat boeren een eerlijk loon krijgen. Chatelier Cosmetics produceert hun producten op een duurzame manier door gebruik te maken van gerecyclede, gemakkelijk recyclebare en FSC-gecertificeerde materialen. Hun motto: “Uw gezondheid, onze planeet en onze mensen zijn belangrijk voor ons”.

Wat maakt hun anders dan de rest?

Plantenvermogen
Planten leveren krachtige voedingsstoffen, antioxidanten en beschermende eigenschappen om uw huid te kalmeren, herstellen en beschermen tegen omgevingsstressoren die huidproblemen en huidveroudering veroorzaken.

Resultaatgericht
Hoe meer voedingsstoffen, hoe beter. Ze slaan onnodige ingrediënten over en houden zoveel mogelijk ruimte in om hun formules te verpakken met zoveel mogelijk verschillende planten-, bloemen- en fruitextracten en oliën.

Voor alle soorten huid
De producten van Chatelier Cosmetics verstoppen niet, irriteren niet en zijn veilig tegen acne, met veel voedingsstoffen om de probleemhuid weer gezond te maken. Hun voedende huidverzorging is geschikt voor elk huidtype.

Duurzaam
Ze gebruiken glazen flessen, ze gebruiken gerecyclede en recyclebare FSC-gecertificeerde kartons en proberen zoveel mogelijk plastic te beperken. Ze gebruiken ze alleen als er geen andere geschikte optie beschikbaar is. Bij het maken van hun producten denken ze altijd vanuit een ECO-perspectief.

Dierproefvrij
Ze testen nooit op dieren, en gebruiken nooit ingrediënten die zijn geoogst door kinderarbeid. Door gecertificeerde biologische ingrediënten te gebruiken, krijgen boeren eerlijke lonen en worden gezonde ecosystemen gepromoot.

Teruggeven
Als bedrijf zijn er 2 manieren waarop ze een positieve invloed kunnen uitoefenen op onze planeet. Ten eerste: zo duurzaam mogelijk opereren. Ten tweede, om terug te geven nadat we hebben genomen. Naast het gebruik van duurzame materialen, planten ze ook één boom voor elk product dat je koopt.

Hun producten

Chatelier Cosmetics heeft momenteel drie verschillende producten op de markt gebracht. De lijn bevat drie luxe serums waaronder een nachtserum, hydraterende serum en een serum die de huid helpt herstellen en weer in balans brengt. Ik had het geluk dat ik één van hun serums mocht ontvangen, waarvan ik je vandaag het Pure Cell Protection serum uitgebreid laat zien.

chatelier cosmetics

Pure Cell Protection

Pure Cell Protection nachtserum is een krachtige mix van planten, bloemen en vruchten die rijk zijn aan antioxidanten. Deze vitamines beschermen tegen en herstellen ontstekingen in de huid die worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals wind, zon, kou en luchtvervuiling. Ontsteking van de huid is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. De huid hoeft ’s nachts niet te beschermen tegen deze omgevingsfactoren, dus de anti-oxidanten kunnen het hardst werken om de huidige schade te herstellen.

Dit serum heeft ook een hydraterende werking en vormt een beschermende barrière in de huid om te voorkomen dat microben en schadelijke stoffen de huid binnendringen. Deze beschermende barrière zorgt samen met de beschermende vitamines voor een versterkt immuunsysteem van de huid. Daarnaast zitten er veel ingrediënten in dit serum die huidcellen vernieuwen en de aanmaak van collageen en elasticiteit stimuleren. Door het vernieuwen van de huidcellen wordt beschadiging sneller hersteld en blijft de huid een stevige en gezonde teint, om zo lang mogelijk zijn jeugdige uitstraling te behouden.

chatelier cosmetics

new skincare brand

Hoe gebruik je het serum?

Het serum breng je aan op een schoon en gereinigde huid, alvorens men een moisturizer aanbrengt. Masseer 3 tot 5 druppels op gezicht en hals, en gebruik het serum in de avond. Het serum is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Mijn ervaring met het serum

Allereerst wil ik zeggen dat ik de verpakking van het serum heel erg mooi vind. De luxueuze glazen flacon wordt mooi gepresenteerd in een doosje, waarvan het doosje alleen al er heel uitnodigend eruit ziet. Laat staan dat de inhoud ervan een lust voor het oog is. De verpakking en de glazen flacon zien er heel luxueus en chic uit, maar ook over de praktische zaken hebben ze goed nagedacht. Zo bevat de glazen flacon een pipetje die het product goed doseert, waardoor er geen enkel kostbaar drup verloren gaat. Ook de textuur van het product is heel erg fijn. De olie is heel vloeibaar, waardoor enkele druppels al meer dan voldoende zijn voor je huid, hals en decolleté. Het serum laat een zacht laagje achter op de huid, die niet vettig of plakkerig aanvoelt. Hij bevat tevens ook een heel subtiele geur, die bloemig en zacht ruikt.

Resultaat

Ik gebruik het product nu ongeveer een maand, maar kon zelfs na een paar dagen na het gebruik van het serum al meteen zeggen dat ik een verschil zag. Na een paar dagen na het gebruik van de serum merkte ik op dat mijn huid zachter en egaler begon aan te voelen, en dat mijn huid wat meer begon te stralen. Na enkele weken zag ik geen oneffenheden meer en zag mijn huid er egaal, strak en stralend uit. Er was duidelijk een glow aanwezig, en kreeg ook ineens complimenten over mijn huid van mensen die dit anders nooit tegen mij zouden zeggen. Wat maakte dat ik me erg blij en zeker over mijzelf voelden. Het maakt me tevens ook heel erg benieuwd naar de andere twee serums van het merk!

Nieuwe collectie

chatelier

Conclusie

Nu we de herfst zijn ingegaan, en onze huid zich weer gaat moeten aanpassen aan het koude weer is het serum van Chatelier Cosmetics een echte aanrader! Het serum biedt de huid hydratatie en bescherming, en houd de huid tijdens het najaar soepel en zacht. Het Pure Cell Complexion serum van Chatelier Cosmetics is een echt high-end product, dat kwaliteit en luxe uitstraalt. En ook daadwerkelijk wat voor je huid doet. Een duurzaam en kwaliteitsvol product waar veel mensen zeker wat aan gaan hebben. Voor kwaliteit en luxe betaal je natuurlijk wel wat voor. Het serum heeft namelijk een prijskaartje van  €139,95, en heeft een inhoud van 30ml. Je shopt het serum van Chatelier direct op Chateliercosmetics.com.

Verander jij van huidverzorging tijdens het najaar?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Chateliercosmetics.com Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw merk of product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

beauty secrets

+1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *