Clinique Chubby Stick Cheek Colour Balm.

Bijna iedereen die bij make-up bezig is gebruikt wel eens een blush, je hebt verschillende soorten blush, je hebt donkerdere en lichtere blushes en meestal zijn deze in een poeder variant. Natuurlijk werkt ieder merk aan een beter product maar ook probeert een merk wel eens een andere substantie uit die misschien ook wel even goed werkt of misschien zelfs wel beter is? Clinique heeft een blush ontwikkeld die niet in een poeder variant zit maar deze keer in een stick, en die een crèmige substantie heeft. Ik testte het voor jullie uit en ben hier laaiend enthousiast over. Wil je meer hierover weten? Lees dan snel verder.

CLINIQUE CHUBBY STICK CHEEK COLOUR BALM

Wat is een blush?
Een blush is een gekleurde poeder of een crème in roze, rode, koraal kleurig of oranje tinten, die je aanbrengt op jouw wangen voor een mooie gezonde blos of om de vorm van jouw gezicht optisch te veranderen. Een blush is een belangrijk onderdeel van de make-up, zonder blush lijkt je make-up niet af, hoe mooi je je ogen en lippen ook opgemaakt hebt…zonder blush is het niets! Een blush laat je er veel gezonder en blozender uitzien, alsof je net een wandeling hebt gemaakt of alsof je voorzichtig bloost.

De Clinique Chubby Stick Cheek Colour Balm is verkrijgbaar in 4 verschillende kleur tinten waaronder: Plumped up Peony, Robust Rhubarb, Roly Poly Rosy, en Amp’d Up Apple. Ik heb voor de laatste kleur gekozen. Een koraal kleurige kleur die goed bij mijn huidskleur past.

Maar wat is nu precies die Chubby Stick? De Chubby Stick is net hetzelfde als een poeder blush maar dan in een crèmige stick vorm, het doet net hetzelfde als een gewone blush maar geeft een wat natuurlijkere look. Bij mensen met een droge huid kan een poeder nogal eens snel “op de wangen gaan zitten” waardoor je de poeder al erg snel kan zien liggen. Wanneer je de crèmige variant gaat gebruiken bij een wat drogere huid is dit minder aangezien een crème sneller in de huid trekt waardoor je een natuurlijke uitstraling bij deze blush krijgt. Natuurlijk kan iedereen deze stick gebruiken, ongeacht welke huidtype je hebt maar ik ben er van overtuigd dat dit het best helpt bij mensen die wat drogere wangen hebben.

De Chubby stick is een compacte stift die vrij dik is, wat natuurlijk normaal is aangezien je wangen toch een redelijk groot oppervlakte hebben, met een grote zilveren dop. In het midden van de stift kan je de kleur van de blush zien. Aan de uiteinde van de stift zit een kleinere zilveren dop waar je aan kunt draaien, wanneer je hier aan draait komt het product naar boven. Deze kan je ook weer naar binnen toe draaien.

De kleur heeft een mooie, wat diepere koraal tint en is ideaal voor tijdens de herfst/winter periode. Het geeft je een mooie blos en laat je er gezonder uitzien. Je kan met de Chubby stick zelf bepalen hoe sterk je je blos wil en dit kan je ook gemakkelijk terug vervagen.

De structuur is heel erg zacht en voelt romig aan, wanneer ik het product swatch op mijn hand merk ik meteen dat de kleur vrij sterk oogt, maar wanneer je dit uit blend met een kwastje tover je de sterk ogende blush om tot een mooie zachte kleur die perfect bij mijn bleke huidtint past. De Chubby stick breng ik met een dun laagje op mijn wangen aan, ik doe dit iets hoger dan normaal zodat ik dit mooi uit kan blenden. Ook gebruik ik niet te veel op het begin, je kan altijd bijnemen (beter iets te weinig dan net iets te veel). Het product glijdt soepel over mijn wangen, en voelt ook niet trekkerig aan wanneer ik dit doe.

Dan is het tijd om het product uit te blenden. Dit kan je doen door middel van een blend kwastje of met een sponsje of met je vingers. Ikzelf doe dit met een kwastje aangezien ik dit het fijnste vind. De crème blend gemakkelijk egaal uit, de kleur wordt een mooie subtiele blos. Wanneer je merkt dat je blos iets feller mag kan je nog eens met de Chubby stick over je wangen gaan en nog eens uit blenden met je kwastje. Ik vind de kleur erg mooi en geeft me een mooie subtiele gezonde blos op mijn wangen. Je voelt de crème helemaal niet op de huid zitten en geeft ook geen trekkerig gevoel.

Deze crème blush kan je aanbrengen over je foundation of zonder foundation. De crème trekt goed in de huid zodat je een natuurlijke uitstraling krijgt en je het niet op de huid ziet liggen. 

Met foundation en zonder blush.

De streep die je moet trekken met de Chubby Stick.

De blush die uitgeblend is met een kwast.

De blush blijft ook heel de dag goed zitten op mijn wangen en je hoeft het eigenlijk in principe door heen de dag niet meer bij te werken. Natuurlijk kan je de stick altijd meenemen onderweg voor als je net dat tikkeltje meer blos wil hebben.

Ik vind dat deze crème blush erg geschikt is voor mensen met wat drogere wangen aangezien de crème dan beter in de huid intrekt. De crème komt niet op de huid te liggen en ziet er natuurlijk uit. Natuurlijk kan ik dit product iedereen aanraden ongeacht de huidtype voor wie een wat natuurlijkere uitstraling wil en niet zo graag met een poeder blush werkt.

Conclusie:

Ik ben heel erg tevreden over deze nieuwe Chubby stick van Clinique. Mijn wangen zijn in de winter erg droog en wanneer ik een poeder blush gebruik merk ik toch wel dat deze op mijn wangen komt te liggen. Wanneer ik deze crèmige stick gebruik heb ik dit niet. De stick is heel compact en is makkelijk mee te nemen in je handtas. De koraal kleur past perfect bij mijn bleke huid en de kleur blend ook nog eens gemakkelijk uit. Je krijgt een natuurlijke blos op de wangen die je er gezonder doet uitzien. Het product voel je niet zitten op de wangen en blijft ook nog eens heel de dag op zijn plaats.. Je hoeft helemaal niet doorheen de dag bij te werken. Ook kom je best wel lang met de stick toe aangezien je helemaal niet veel moet gebruiken. Kortom een ideaal product die perfect bij mijn huidtype past.

De Chubby Sticks van Clinique kan je vinden in de wat duurdere parfum zaken of online op de webshop van Clinique zelf voor de prijs van € 24,50. Hier krijg je een product van 3,6 gram voor.

Wat vinden jullie van de Chubby Sticks van Clinique? Lijkt het wat voor je of heb je toch liever de poeder variant? Welke huidtype hebben jullie en welke variant past het best bij je?

0
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *