CLINIQUE EVEN BETTER ESSENCE LOTION.

Ondanks dat ik al jaren een grote fan ben van de producten van Clinique schrijf ik niet zo heel erg veel artikels over de producten hiervan. Waarom? Ik heb er eigenlijk geen flauw idee van. Het is zo een routine geworden dat ik deze producten gebruik en steeds blijf kopen dat ik er steeds vergeet een artikel over te schrijven. Tot ik onlangs een product ontdekte waar ik nog niet eerder over had gehoord. Namelijk de Clinique Even Better Essence Lotion. Aangezien ik er deze keer aan dacht om er een artikel over te schrijven en het absoluut een artikel waard vond, ga ik jullie er vandaag wat meer over vertellen. Benieuwd naar wat de Essence Lotion voor mijn huid heeft gedaan? Lees dan zeker snel verder.

De Clinique Even Better Essence Lotion is een hydraterende lotion die de huid diep van binnen hydateert en vocht helpt vast te houden. De lotion bevat geen alcohol waardoor dat het de huid helpt te vernieuwen waardoor dat irritaties verminderd worden en de huid helpt te kalmeren. De huid voelt na een dagelijks gebruik van 4 weken zachter, gladder, en kalmer aan en ziet er duidelijk beter uit dan voorheen. De lotion helpt je huid van binnen uit te kalmeren en laat een stralende glow achter. De lotion is zeer mild en kan door alle huidtypen gebruikt worden.

De Clinique Even Better Essence Lotion is beschikbaar in 2 varianten waaronder een variant voor de heel droge tot droge gecombineerde huid. En de 2e variant is voor de gecombineerde vette huid tot de vette huid. De lotion is speciaal gemaakt voor de Aziatische huid, maar vrijwel iedereen kan het gebruiken.

Het product zit verpakt in een lichtgroene kartonnen verpakking, aan de verpakking kan je al gelijk zien dat het een product van Clinique is want bijna al hun producten zitten verpakt in een lichtgroene kartonnen verpakking. Op de verpakking zelf vind je in meerdere talen wat meer informatie over het product, de ingrediënten kan je er op vinden, de inhoud van het product (200ml, wat best wel veel is) en voor welke huidtype de lotion is bedoeld. Ik heb namelijk nummer 1, 2 dit is bedoeld voor een heel droge tot droge gecombineerde huid. Aangezien ik last heb van droge wangen, en een vette T-zone heb is deze lotion voor mij het best geschikt. Binnenin de verpakking vind je ook nog een klein boekje waar je meer informatie over het product op kunt terug vinden.

De flacon ziet er met zijn 200ml aan inhoud er best wel groot uit. De flacon zelf is mat en heeft een wit, licht doorschijnende kleur waardoor dat je de lotion goed kunt zien zitten, en ook onmiddellijk goed ziet wanneer dat de lotion op begint te geraken. De dop heeft een blinkende zilveren kleur en is ook vrij groot. Op de flacon kan je wederom informatie terug vinden over het product, voor welke huidtype het product is en hoeveel maanden de lotion na opening goed blijft (24m). Ondanks dat de producten van Clinique parfum vrij zijn vind ik dat de lotion een beetje naar kokos ruikt.

Het is de bedoeling dat je deze lotion aanbrengt na dat je je huid goed gereinigd en geëxfolieerd (gescrubd) hebt. En voor dat je een serum of een moisturizer aanbrengt. Maar aangezien ik mijn huid niet elke dag exfolieer gebruik ik deze lotion na dat ik mijn huid hebt gereinigd met de Clinique Liquid Facial Soap. Dit vind ik ook de fijnste manier. Ik breng 3 druppels aan op mijn handpalm en smeer deze daarna met mijn vingers uit op mijn gezicht. Een lichte kokos geur komt tevoorschijn maar deze is niet heel erg storend.

De lotion heeft een wit, doorschijnende waterachtige substantie die heel licht aanvoelt en die goed uitsmeert op de huid, de lotion wordt onmiddellijk door de huid opgenomen. Het laag geen vettige of plakkerige laag achter. Vlak na dat ik de lotion heb ingesmeerd valt het mij meteen op dat mijn huid er zachter en helderder door is geworden. Ook voelde mijn huid wat meer gehydrateerder en frisser aan. Wanneer ik vlak erna een serum of moisturizer aanbreng merk ik meteen dat ook deze goed en snel wordt opgenomen in de huid.

Na een aantal weken begon mijn huid er opmerkelijk beter uit te zien, door het gebruik van de lotion houdt mijn huid zijn vocht goed vast en heb ik geen last meer van droge plekken op mijn wangen, en mijn T-zone is wat minder vettig geworden. Doorheen de dag heb ik er zelfs bijna geen last meer van! Mijn huid voelt bij het gebruik van de lotion elke dag zacht en comfortabel aan en ik heb nauwelijks last van irritaties of rode plekken. Mijn huid wordt elke dag goed gekalmeerd en dat merk je. Deze lotion heeft ervoor gezorgd dat mijn huid er frisser, egaler, zachter en comfortabeler uitziet. Mijn huid straalt vanbinnenuit. Voor mij is dit een absolute top product!

De ingrediënten van de Clinique Even Better Essence Lotion.

INGREDIENTEN:

Water\Aqua\Eau, Bis-PEG 18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Glycerin, Butylene Glycol, Pentene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Tamarindus Indicia Seed Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Cladosiphon Okamuranus Extract, Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Saccharomyces Ferment Filtrate, Hordeum Vulgare (Barley) Extract\Extrait D’Orge, Artemia Extract, Algae Extract, Biotin, Ergothioneine, Caffeine, Sucrose, Sodium Lactate, Acetyl Glucosamine, Squalane, Trehalose, Sodium Hyaluronate, Jojoba Esters, PEG-32, Caprylyl Glycol, PEF-6, Polysorbate 20, Dextrin, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Sodium PCA, Glyceryl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Hexylene Glycol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol.

De producten van Clinique zijn op allergie getest, zijn 100% parfum vrij en zijn alcoholvrij. Helaas heb ik wel al eens bij meerdere producten van hun gezien dat er alcohol inzit terwijl ze zeggen dat er geen alcohol inzit. Helaas is dit bij de Essence Lotion ook zo het geval, gelukkig staat het bijna helemaal onderaan en is er dus niet zo heel veel van aanwezig.

Conclusie:

Ik gebruik al jaren dagelijks producten van Clinique en kan er alleen maar met grote trots op zeggen dat ik een enorme grote fan ben van dit merk. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze lotion heb ontdekt want ik vind het echt een top product! Ondanks dat het speciaal gemaakt is voor de Aziatische huid vind ik dat dit product ook goed zijn werk voor eender welk huidtype of huidtint. Het kalmeert de huid, helpt irritaties te verminderen en houdt het vochtgehalte op peil. Na een aantal weken ga je merken dat je huid zachter, egaler en comfortabeler aanvoelt, geen droge wangen meer en geen vette T-zone, dit is het product waar ik al jaren naar op zoek was en ik ben blij dat ik het gevonden heb. Ik kan dit product alleen maar aanraden, eender welke huidtype of welke huidtint je ook hebt.

Helaas kan je dit product bij ons niet meer vinden in de winkel, ik heb geen idee waarom, maar heb Clinique hier even een mailtje over gestuurd. Van zodra ik meer weet laat ik jullie zeker iets weten. Voor diegene die toch het product in huis willen halen kan je het altijd bestellen op Sephora.com helaas dan wel voor de prijs van $ 44,00.

Wat vinden jullie van de producten van Clinique? Zijn jullie er tevreden over? Wat vinden jullie over het feit dat ze claimen dat er geen alcohol in hun producten zitten, maar dit toch zo het geval is? Welk product zouden jullie mij van dit merk aanraden?

 

 

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *