Dermasence AHA Body & Face Lotion.

We hebben allemaal wel eens last van een onzuivere huid. We vinden het allemaal niet fijn, en we willen er allemaal zo snel mogelijk vanaf. Dermasence biedt daar een oplossing voor. De Dermasence AHA Body & Face Lotion is een lotion die geschikt is bij een onzuivere en naar acné neigende huid, en die de huidstructuur in een mum van tijd helpt te verbeteren. Zelf heb ik niet zo heel erg veel last van een onzuivere huid. Maar desondanks was ik erg benieuwd naar de werking van het product. Ik testten het daarom een aantal weken uit en wil jullie er vandaag wat meer over vertellen. Benieuwd geworden? Lees het artikel dan zeker even verder.

dermasence aha body & face lotion

“Gezichts- en bodylotion met 10% glycolzuur en 3% urea. Ideaal bij onzuivere en naar acné neigende huid. Verbetert het huidbeeld bij grove poriën. Ideale lichaamsverzorging voor de rijpe huid. Verzorgt vochtarme, vale huid.”

dermasence aha body & face lotion

De Dermasence AHA Body & Face Lotion is een lichte O/W-lotion, die 10% fruitzuren (glycolzuur) en 3% Urea bevat. Ze kan als gezichtsverzorging, maar ook als bodylotion gebruikt worden. Met een pH-waarde van 3,8 en de fruitzuren worden de verbindingen tussen de hoorncellen licht opgelost, comedonen en onzuiverheden van de huid worden verminderd. De vernieuwing van de huid wordt geactiveerd, de huid ziet er gladder uit en het vochtgehalte neemt toe. Vanwege het huidverhelderende en gelijktijdig schilferverwijderende effect is de lotion (met een laag lipidegehalte) bijzonder geschikt voor de behandeling van acné. Op langere termijn wordt het huidbeeld duidelijk beter. Alle ingrediënten zijn niet-comedogeen.

De verpakking van de AHA Body & Face Lotion ziet er strak en clean uit, het is echt zo een typisch apothekers verpakking. Het product zit in een wit kartonnen doosje, dat afgewerkt wordt met blauwe details. Op de verpakking je wat meer uitleg over het product terug vinden, hoe je het product moet gebruiken, de volledige ingrediëntenlijst, de inhoud (200 ml) en een houdbaarheidsdatum. Bovendien zit er in het kartonnen doosje ook nog een bijsluiter bij, waar je nog meer informatie over het product en de werking ervan kan terug vinden.

Het product zelf zit verpakt in een grote wite tube, die wederom afgewerkt wordt met blauwe details. Ook op deze verpakking kan je wat meer informatie over de lotion terug vinden en het gebruik ervan. De lotion zelf heeft een witte kleur en een aangenaam en frisse geur. De textuur is zeer licht en luchtig, en smeert zeer gemakkelijk uit over de huid. Omdat de textuur van het product zeer licht en luchtig is heb je niet er niet veel van nodig om je lichaam en je gelaat ermee te voorzien, en kan je een lange tijd toekomen met de tube.

dermasence aha body & face lotion

dermasence aha body & face lotion

Gebruiksaanwijzing:

De lotion wordt na de reiniging ’s avonds over het gezicht en lichaam verdeeld. Vermijd ogen en slijmvliezen. Gebruik het product om te beginnen 2 keer per week, als het goed verdragen wordt tot 2 keer daags. Een lichte prikkeling is gewenst en deel van de productwerking.

Zoals ik al eerder aangaf verdeelt de lotion zeer snel en gemakkelijk over de huid. De lotion trekt vrijwel onmiddellijk in en laat de huid meteen zacht en gehydrateerd aanvoelen. Er kan een lichte tinteling/prikkeling optreden wanneer men dit product gebruikt bij een gevoelige huid. Maar zelf heb ik hier niets van ervaren. De AHA Body & Face Lotion is een ideaal product voor een onzuivere en naar acné neigende huid, maar aangezien ik hier zelf niet zo heel erg veel last van heb kan ik niet zeggen of dit product geholpen heeft tegen acné of niet. Wat ik wel heb ervaren is dat mijn huid na een aantal weken gladder en zachter aanvoelden en dat mijn poriën in mijn gezicht minder zichtbaar waren.

dermasence aha body & face lotion

De ingrediënten van de Dermasence AHA Body & Face Lotion.

INGREDIËNTEN:

Aqua, Glycolic Acid, Octyldodecanol, Urea, Sodium Glycolate, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Ether, Glycerin, Peg-100 Stearate, Cyclomethicone, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Xanthan Gum, Parfum.

dermasence aha body & face lotion

Conclusie:

Aangezien ik zelf weinig last heb van een onzuivere huid kan ik jullie helaas niet zeggen of dit product een wonderproduct is voor onzuiverheden of niet. Maar wat ik jullie wel kan zeggen is dat ik toch wel aangenaam verrast was over het product. Ik heb het product bijna dagelijks een 4-tal weken uitgetest gehad op mijn lichaam en gezicht, en ik moet zeggen dat mijn huid er toch wel een stuk gladder uitzag. Het voelde en zag er niet alleen gladder uit maar het voelde ook een stuk zachter dan voorheen. Bovendien vond ik de structuur van de AHA Body & Face Lotion zo aangenaam tijdens het aanbrengen dat ik toch wel meteen verkocht was. Ik ga het product dus zeker en vast nog eens aanschaffen en ben heel erg benieuwd geworden naar de andere producten van dit merk.

De Dermasence AHA Body & Face Lotion is te koop bij de online webshop Apotheekenhuid.nl voor de prijs van € 26,50.

Hebben jullie al eens een product gebruikt van Dermasence?

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *