Dessange Paris Douce Argile Shampoo.

Wie mijn blog al wat langer kent en mijn artikelen vaak leest, weet dat ik enorm struggle met vet haar. Ik heb al zo lang ik mij kan herinneren last van snel vet wordend haar, en heb ook al enorm veel huis-tuin-en-keuken-middeltjes geprobeerd om er van af te komen. Helaas ben ik het wondermiddel nog steeds niet tegengekomen en is het probleem ook nog steeds niet verholpen. Ik heb dan ook de afgelopen jaren al heel veel shampoos uitgeprobeerd die speciaal bedoeld zijn voor vet haar, maar ook deze lijken de oplossing niet te bieden. Toch geef ik niet op en blijf ik naar een oplossing zoeken. In tussen tijd probeer ik gewoon heel veel verschillende shampoos uit, op de hoop dat er één tussen zit die mij een uitkomst biedt. Ik heb onlangs weer een heleboel shampoos aangeschaft en Dessange Paris Douce Argile is daar één van. Douce Argile is een regulerende shampoo die speciaal bedoeld is voor vet haar. Aangezien ik deze shampoo nu al een tijdje in gebruik heb en de fles bijna leeg is, wil ik jullie er vandaag graag wat meer over vertellen. Dus ben je benieuwd geworden of deze shampoo mij van vet haar heeft verlost? Lees het artikel dan zeker even verder.

dessange paris douce argile

“Geïnspireerd op de verzorgingsrituelen van de hoofdhuid in de DESSANGE salons, zuivert de Douce Argile shampoo de wortels en verzacht het droge punten voor gezond en soepel haar. De formule rijk aan zuiverende mineraalklei herstelt het evenwicht van de hoofdhuid en reinigt de vette wortels. Uw haar is zijdezacht, soepel en luchtig.”

– Regulerende shampoo
– Voor vette wortels en droge punten
– Zuivert wortels en verzacht punten
– Met mineraalklei
– Resultaat : uw haar is licht, zacht en glanzend, alsof u net naar de kapper bent geweest

dessange paris douce argile

De Dessange Paris Douce Argile Shampoo zit verpakt in een smalle, plastieken fles. De fles heeft een appelblauwzeegroene kleur, en wordt afgewerkt met zwarte en gouden details. Doordat de fles vrij smal is, lijkt het alsof er niet heel veel product in de fles zit, maar bevat toch een inhoud van 250 ml. Wat een normale hoeveelheid is voor een fles shampoo. Op de achterkant kan je wat meer informatie terug vinden waarvoor de shampoo juist bedoeld is, en hoe je de shampoo moet gebruiken. Verder kan je er ook nog de volledige ingrediëntenlijst en de houdbaarheidsdatum van 12 maanden erop terug vinden. Ik vind de shampoo fles er enorm uitnodigend en aantrekkelijk uitzien, en vind het best wel een mooie verpakking.

Douce Argile is een regulerende shampoo die bedoeld is voor mensen met vette haarwortels en droge punten. Lijkt mij dus een ideale shampoo voor mijn type haar. Waar de meeste shampoos werkzaam zijn op 1 vlak is deze shampoo werkzaam op 2 vlakken. De shampoo zou vette haarwortels zuiveren, en droge punten verzachten voor gezond uitziend en soepel haar. De formule rijk aan zuiverende mineraalklei herstelt het evenwicht van de hoofdhuid en reinigt tot diep in de wortels. Het resultaat hiervan is zacht en glanzend haar, die licht en luchtig aanvoelt en waarbij je het gevoel hebt alsof je net naar de kapper bent geweest.

dessange paris douce argile

De shampoo heeft dezelfde kleur als de verpakking. Hij is namelijk appelblauwzeegroen van kleur en ruikt fris en zoetig. Een geur waar je moet van houden, maar waar ik zelf helemaal weg van ben. De shampoo is qua structuur vrij lopend, maar je hebt er niet veel van nodig om hem snel te doen laten schuimen. Een hoeveelheid ter grootte van een twee euro stuk is dan ook al meer dan voldoende. Aangezien mijn haar vrijwel altijd vet is wanneer ik deze moet wassen, was ik mijn haar altijd twee keer met een shampoo. Dit om er zeker van te zijn dat alle viezigheid uit mijn haar is, en dat ik achteraf een schoon en fris gevoel heb. Gelukkig merkte ik al meteen na het eerste gebruik van de shampoo dat een tweede wasbeurt niet nodig was, en dat alle viezigheid al meteen uit mijn haar was verdwenen. Ik voelde mij dan ook meteen schoon en fris, en hoefde mijn haar dan ook niet voor een tweede keer te wassen.

Ik heb de shampoo fles ondertussen volledig opgebruikt en ik merkte dat mijn haar er toch wel een stuk zachter en gladder van werd. Mijn haar voelde ook luchtiger en lichter aan, en de punten van mijn haar waren minder droog dan voorheen. Het enige jammere is dat ik niet echt heb gemerkt dat mijn haar er minder snel vet van zou worden. Ik waste voorheen mijn haren om de twee dagen en dat is gewoon nog steeds hetzelfde gebleven. Deze shampoo heeft dus helaas geen oplossing voor mij geboden, maar het heeft mijn haar wel een stuk zachter en gladder laten aanvoelen. Bovendien voelde mijn haar ook een stuk luchtiger aan en had ik het gevoel dat mijn punten genoeg gevoed werden om er niet meer droog uit te zien.

dessange paris douce argile

dessange paris douce argile

De ingrediënten van de Dessange Paris Douce Argile Shampoo.

INGREDIËNTEN:

Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Glycol Distearate, Sodium Chloride, PPG-5-Ceteth-20, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1, Linalool, Carbomer, Dimethicone, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Sodium Acetate, Sodium Hydroxide, Kaolin, Limonene, Isopropyl Alcohol, Citrus Aurantifolia Oil/ Lime Oil, Citric Acid, Panthenol, Polyquaternium-10, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance.

dessange paris douce argile

Conclusie:

Ondanks dat de shampoo mij niet verlost heeft van mijn vettig haar. Vind het ik wel oprecht een fijne shampoo. De shampoo zorgt er namelijk voor dat het haar zacht en glad aanvoelt, en dat het makkelijk te doorkammen is. Bovendien is de shampoo ook voedend genoeg zodat ook je droge punten gevoed worden, en minder droog gaan aanvoelen. Bovendien heeft de shampoo ook een lekkere frisse, en zoetige geur waar ik helemaal weg van ben. Al bij al ben ik dus best wel tevreden over deze shampoo en kan ik hem zeker en vast wel aanraden voor mensen met normaal haar die niet snel vet worden. Maar heb je net zoals mij snel last van vet haar, en wil je dit graag behandelen? Dan zou ik hem zeker niet aanraden, en kan je best nog even verder kijken voor een andere shampoo.

De Douce Argile shampoo van Dessange Paris is verkrijgbaar in de Kruidvat of online voor de prijs van € 6,29.

Heb jij ook snel last van vettig haar? Wat is jou ultieme tip tegen vettig haar?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *