DIT IS DE OPLOSSING TEGEN VETTIG HAAR!

Vroeger moest ik mijn haar elke dag wassen omdat het heel snel vettig werd, ik werd het op een gegeven moment zo moe dat ik mij zelf dwong om het om het om de dag pas te wassen, op het begin was het moeilijk maar na een tijdje werkte het wel en kon ik mijn wasbeurt steeds uitstellen. Om de dag werd om de 2 dagen en ik was uiteraard al heel blij met de resultaten die ik geboekt had, ik heb dit dan ook jaren aangehouden tot ik het op een gegeven moment nog langer wou uitstellen. Gelukkig was droogshampoo mijn redding in nood, maar toen een vriendin van mij vertelde dat ze een nieuwe shampoo in haar kapperszaak verkocht die volgens haar klanten heel goed zou helpen tegen vettig haar kon ik het niet laten en testte ik de shampoo uit. Ik heb de shampoo nu ongeveer een maand uitgetest en de resultaten zijn adembenemend. Ben jij benieuwd naar wat deze shampoo voor mijn vettig haar/hoofdhuid heeft gedaan? Lees dan zeker even verder.

“Freezing Stop-It Shampoo is een verzorgende shampoo en heeft Octopirox en Zinc Pyrithione als actief bestanddeeel. De antibacteriele werking van deze stoffen werd reeds voldoende bewezen, evenals hun doeltreffendheid bij de verwijdering van schilfers. Regelmatig gebruik zorgt voor een continue werking, Tea Tree en vitamine B5 verfrissen de hoofdhuid en voorkomen jeuk, Ze houden het haar en de hoofdhuid in goede conditie. De shampoo heeft een PH waarde van 5.5, waardoor de zuurtegraad van de hoofdhuid wordt gerespecteerd.”

Zoals jullie hierboven kunnen lezen is de shampoo in de eerste plaats niet bedoeld voor vettig haar, het is een shampoo die bedoeld is voor roos en jeuk te bestrijden. Ik mag dan wel geen last van roos hebben maar wanneer mijn haar vettig wordt heb ik wel een enorme last van jeuk. Daarentegen heeft de shampoo een PH waarde van 5.5 wat veel lager ligt dan bij de gemiddelde shampoo’s die je in de drogisterij kan kopen, wat er dus voor zorgt dat mijn hoofdhuid zeer, maar dan ook zeer mild gereinigd wordt. De PH waarde van onze huid en haar ligt tussen 4.5 en 5.5. Een shampoo met een PH waarde hoger dan 6 maakt het haar droog en breekbaar, wat betekent dat hoe hoger de PH waarde van de shampoo is, hoe sterker en hoe meer beschadiging de shampoo je haar zal aanbrengen. De conclusie die ik daar uit kan stellen is dat deze shampoo dezelfde PH waarde heeft als onze huid en haar en dat het onze hoofdhuid dus niet uit balans brengt, sterker nog deze shampoo zorgt ervoor dat de balans goed blijft en dat er geen overmatig talgproductie wordt aangemaakt. Zo wordt ons haar minder snel vettig, logisch toch?

Wanneer je dus last hebt van een hoofdhuid die uit balans is (waardoor je snel last krijgt van vettig haar) kan je beter kiezen voor een shampoo met een lage PH waarde dan een shampoo met een hoge PH waarde, een shampoo met een hoge PH waarde zorgt alleen maar voor meer beschadiging en zorgt er tevens voor dat je hoofdhuid nog sneller uit balans gaat.

De shampoo heeft een lichtblauwe/groene kleur en ruikt sterk naar menthol en andere geuren die ik niet kan beschrijven, je moet er van houden want de geur is niet echt een geur die je alledaags ruikt. Gelukkig blijft de geur niet in je haar hangen na het wassen en heb je daar dan ook geen last meer van. De substantie van de shampoo is redelijk dik, dikker dan shampoo’s die wij kennen, door dat de shampoo een dikke substantie heeft heb je er niet veel van nodig voor je haar ermee te wassen. Zuinig is hij dus zeker wel! Wanneer je de shampoo inmasseert in je haar begint hij onmiddellijk te schuimen, hij geeft ook een zeer fris en aangenaam gevoel op je hoofdhuid. Je merkt dat de shampoo je haar zeer mild reinigt en je haar een fris en schoon gevoel geeft. Het uitspoelen van de shampoo gaat vlot.

Freezing beweert dat je de shampoo voor een beter resultaat nog een keer moet herhalen en dat je de shampoo 1-3 minuten moet laten inwerken maar hier zie ik echter het nut niet van in. Ik gebruik de shampoo dan ook maar één keer tijdens het wassen en dat vind ik ook voldoende voor mijn haar. (een herhaling zou mijn hoofdhuid echter nog meer stimuleren om talg aan te maken) Mijn haar voelt na het wassen zeer schoon en fris aan en mijn haar heeft een stralende glans die meteen opvalt.

Door de shampoo kan ik mijn wasbeurt tot wel drie á vier dagen uitstellen (met het gebruik van een droogshampoo zelfs tot 5 dagen)!. Met een andere shampoo zou ik mijn haar om de twee dagen moeten wassen maar met deze shampoo is dit niet zo het geval en wordt mijn haar minder snel vettig, ja je leest het goed MINDER SNEL vettig. De shampoo zorgt er NIET voor dat mijn haar NIET MEER vettig wordt (dit soort shampoo’s bestaan ook helemaal niet) maar hij zorgt er wel voor dat mijn wasbeurten uitgesteld kunnen worden (en dat zonder droogshampoo). Ik ben alvast heel erg gelukkig met de shampoo want ik moet mijn haar nu minder wassen, en hoe minder je je haar moet wassen zoveel te beter voor de gezondheid van je haar.

De ingrediënten van de Freezing Stop-It Shampoo.

INGREDIENTEN:

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, COCAMIDE DEA, ZINC PYRITHIONE, PARFUM, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, ETHYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, ACRYLATES/AMINOACRYLTES/C10-30 ALKYL PEG-20 ITACONATE, MENTHOL, CI 42090, CI 1940.

Helaas zitten er veel SLS (Sulfieten) en parabenen (bewaarmiddelen) in de shampoo. Echter kan dit niet altijd vermeden worden. SLS zorgt ervoor dat de shampoo schuimt en reinigt. Parabenen zorgen er dan weer voor dat het product langer houdbaar is. Er zijn meerdere beweringen dat SLS je haar zouden uitdrogen maar gelukkig heb ik er nog niets van ondervonden.

Conclusie:

Ondanks dat de shampoo vol zit met Sulfieten en Parabenen ben ik er zeer tevreden over. De shampoo reinigt mijn hoofdhuid en haar zeer mild en het allerbelangrijkste, mijn haar wordt minder snel vettig dan voorheen. Wanneer ik deze shampoo gebruik dan kan ik mijn volgende wasbeurt uitstellen tot wel drie of vier dagen en dat kon ik voorheen niet. De SLS die in de shampoo zitten drogen mijn haar gelukkig niet uit, sterker nog mijn haar ziet er na het wassen zeer schoon en fris uit met een stralende glans die ik niet altijd bij het gebruik van andere shampoo’s kan waarnemen. Ik ben ondertussen al bezig met mijn 2e bus shampoo en ik ga deze zeker en vast nog lang gaan gebruiken. Echter ben ik nu wel benieuwd geworden naar een shampoo die nog minder PH waarde heeft dan deze shampoo, mijn zoektocht gaat dus nog wel even verder, maar ik kan jullie alvast deze shampoo aanraden voor diegene die last hebben van snel vettig haar EN niet te vergeten voor personen die last hebben van roos en een jeukende hoofdhuid.

De Freezing Stop-It Shampoo kan je verkrijgen bij de kapperszaak: Haute Coiffure Anne-Mie in Sint-truiden (België) voor de prijs van € 13,00. Je kan de shampoo ook bestellen op Haarshopdedyn.com.

Hebben jullie snel last van vettig haar? Zouden jullie de shampoo proberen? Welke shampoo gebruiken jullie tegen vettig haar? Om de hoeveel dagen moeten jullie je haar wassen? Gebruiken jullie ook droogshampoo om je wasbeurt uit te stellen? Kennen jullie een shampoo die nog minder PH waarde heeft? Laat het mij dan zeker even weten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *