DR.JART+ CLEARING SOLUTION ULTRA-FINE MICROFIBER SHEET MASK.

De laatste tijd begin ik steeds meer en meer gebruik te maken van sheet maskers, ze zijn namelijk gemakkelijk en snel aan te brengen. Er zitten boordevol verzorgende, voedende en hydraterende ingrediënten in en de meeste merken die sheet maskers op de markt brengen leveren ook nog eens schitterende resultaten. Ik ben er alvast dol op geworden. Gelukkig kan je ze tegenwoordig ook overal vinden, denk maar eens aan de goedkope drogisterijen zoals de Kruidvat en de Etos, ze smijten je er dood mee. Helaas zijn er toch nog steeds merken die voor ons onbekend zijn en die je hier in België niet kunt vinden. Zo leerde ik via social media Dr.Jart+ kennen, een Koreaans merk dat sinds kort ook verkrijgbaar is in Nederland. Aangezien ik op social media er zo veel goeds over hoorde besloot ik om een sheet masker van dit merk te bestellen. Ik koos voor het Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask. Het duurde niet lang voor ik het masker binnen had en besloot om hem meteen uit te testen en er een review over te schrijven. Benieuwd wat ik van het masker vond? Lees dan zeker even verder.

Het Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask is een ultrafijn microfiber-vellenmasker dat onvolkomenheden reguleert en ongelijke huidskleur corrigeert. Dit zijdezachte, hydraterende microfiber-vellenmasker, gemaakt van zachte microfiber dat fijner is dan een haarlok, is bedoeld voor probleemgevoelige huidtinten door roodheid en ontstoken huid te kalmeren tegen acne en pigmentatie te voorkomen. Met een superzachte textuur, klampt het dunne materiaal van het masker zich zacht aan op de huid voor gelijkmatige en consistente absorptie van actieve ingrediënten. 

Wanneer je deze verpakking in je handen krijgt kan je er niet meteen op uit maken dat het om een sheet masker gaat. Het sheet masker zit verpakt in een grote witte sachet waarop een grote pil op afgebeeld staat. De pil heeft een witte/rode kleur en hierdoor lijkt het eerder over een medicijn te gaan dan over een sheet masker. Wanneer we dan de tekst gaan lezen die je kan terug vinden op de sachet kan je inderdaad lezen dat het om een sheet masker gaat. Links onderaan de verpakking staat er ook in het heel klein een gezicht met een masker op afgebeeld waarop je ook kan waarnemen dat het om een masker gaat. Op de achterkant van de sachet kan je behoorlijk wat informatie over het masker terug vinden.

Hoe breng je het masker aan?

– Reinig je huid en breng een toner aan (een toner heb ik zelf niet aangebracht, aangezien ik deze van Dr.Jart+ niet heb).

– Haal het masker uit de sachet en verwijder het doorzichtig netje. 

– Breng het masker aan op het gelaat.

– Laat het masker zitten voor zo een 10-20 minuten.

– Na een 20-tal minuten haal je het masker af en masseer je het overblijvende serum in de huid tot het volledig geabsorbeerd is.

Wanneer ik het masker wil aanbrengen valt het mij onmiddellijk op dat het masker doordrenkt is door serum, het masker is zeer nat en het serum druipt er een beetje van af. Wanneer het masker aangebracht is (wat zeer gemakkelijk ging) word het masker onmiddellijk door de huid vastgetrokken en blijft het sheet masker zeer goed zitten, ook het druipen van het serum word hierdoor onmiddellijk gestopt. Na het aanbrengen prikt het masker een klein beetje, maar dit verdween al vrij snel. Het masker voelt onmiddellijk na het aanbrengen zeer verfrissend en hydraterend aan. Heerlijk om even mee te ontspannen.

Na een 20-tal minuten te hebben ontspannen haalde ik het masker er weer af. Wat me onmiddellijk opviel is dat er nog maar nauwelijks serum overbleef, mijn huid had in die 20 minuten tijd al alles volledig geabsorbeerd. Een teken dat mijn huid dit ook nodig had. Mijn huid voelde nadat ik het masker er af nam een beetje plakkerig aan maar dat gevoel verdween al vrij snel. Onmiddellijk erna voelde mijn huid zeer gehydrateerd, zacht en fris aan. Wat ook duidelijk opviel was dat mijn huid er helderder, frisser en gezonder uitzag. Mijn huid straalde en toonde veel egaler dan voorheen, roodheden waren dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen en mijn huid voelde gewoon echt schoon en proper aan. Een hydraterende en fris gevoel bleef ik doorheen de dag lang aanvoelen wat maakt dat ik dit masker echt top vind.

De ingrediënten van de Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask.

INGREDIENTEN:

Water, Glycerin, Niacinamide, Glycereth-26, Sodium Hyaluronate, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCl, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Trehalose, Hydroxyethyl Urea, Betaine, Erythritol, Glutathione, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Butylene Glycol, PEG-14M, Allantoin, Xanthan Gum, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Salicylic Acid, Disodium EDTA, Carbomer, Triethanolamine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

Glutathion: is een krachtige antioxidant, die de huid zichtbaar egaliseert, donkere vlekken en verkleuring helpt op te helderen en te verbeteren. Een drietal essentiële ingrediënten zoals salicylzuur, tea tree-olie en niacinamide controleren overmatige olie en acne voor een heldere, stralende huid.

Conclusie:

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit product geweldig vind. Ik heb nogal snel last van roodheden op mijn wangen, en mijn teint wordt na een tijdje wat minder egaal dan het zou moeten zijn. Dankzij het Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask is dit probleem onmiddellijk opgelost. Mijn huid ziet er onmiddellijk na gebruik van het masker egaler, gezonder en helderder uit en voelt erna super gehydrateerd, zacht en fris aan en dat gevoel blijft enkele dagen aanhouden. Het Dr.Jart+ Clearing Solution Sheet Mask is een masker dat ook echt doet wat het belooft. En dat is helaas niet bij alle merken zo het geval. Ik ben dan ook enorm blij dat ik mijn kans gewaagd heb en dit product besteld heb. Uiteraard ben ik ook zeer nieuwsgierig geworden naar alle andere producten van Dr.Jart+ en ga ik ongetwijfeld nog andere producten van dit merk in huis halen.

Ben jij ook een grote fan van sheet maskers en ben jij het beu dat het masker niet doet wat het belooft? Heb je snel last van roodheden en een doffe huid? Heeft je huid nood aan hydratatie? Dan is het Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask zeker iets voor jou. Ik ben alvast overtuigd.

Het Dr.Jart+ Clearing Solution Ultra-Fine Microfiber Sheet Mask is verkrijgbaar in Nederland of je kan het online bestellen op Sephora.com voor de prijs van $9.00 per stuk.

Wat vinden jullie van een sheet masker? Wat vinden jullie van het merk Dr.Jart+? Welk masker vind je het fijnste om te gebruiken van dit merk? Hebben jullie het rubber masker van dit merk al eens uitgeprobeerd?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *