Ecodenta Triple Force Toothpaste.

Mondhygiëne en tandverzorging vind ik erg belangrijk. Ik poets dan ook twee keer per dag mijn tanden, en gebruik regelmatig een mondspoeling. Je wilt immers geen rotte tanden, en een slechte adem krijgen. Ondanks dat ik mijn tanden goed verzorg heb ik regelmatig last van bloedend tandvlees en tandaanslag (waarschijnlijk door te veel snoepen). Ik heb dan ook erg gevoelige tanden, en tijdens het poetsen begint mijn tandvlees te bloeden. Het poetsen zelf doet niet echt pijn, maar door dat ze gevoelig zijn is het soms wel vervelend. De Triple Force tandpasta van Ecodenta zou mij daarmee kunnen helpen. Het helpt tandaanslag te verminderen, en helpt de gevoeligheid van de tanden en bloedend tandvlees te verminderen. Dat wil ik uiteraard wel eens proberen. Ik heb de Triple Force tandpasta van Ecodenta dan ook grondig uitgetest, en ga jullie er vandaag wat meer over vertellen.

ecodenta triple force toothpaste

“De ECODENTA Triple Force Tandpasta bevat witte klei, propolis en Teavigo™ en beschermt de meest gevoelige gebieden van de mond. Witte klei helpt bij het verminderen van tandaanslag. Propolis helpt de gevoeligheid van de tanden en bloedend tandvlees te verminderen. Het innovatieve ingrediënt Teavigo™ beschermt het glazuur, verwijdert effectief tandplak en geeft een langdurig fris gevoel. Getest door tandartsen, geprezen door de University of Health Sciences.”

ecodenta

Wat is het?

De Ecodenta Triple Force tandpasta is een tandpasta voor de dagelijkse tandverzorging. De tandpasta beschermt de meest gevoelige gebieden van de mond, beschermt het glazuur en verwijdert effectief tandplak. Het geeft een langdurig fris gevoel, en een frisse adem. De Triple Force tandpasta van Ecodenta bevat witte klei, propolis en Teavigo. Witte klei helpt bij het verminderen van tandaanslag. Propolis helpt de gevoeligheid van de tanden en bloedend tandvlees te minderen. Het innovatie ingrediënt Teavigo™ beschermt het glazuur, verwijdert effectief tandplak en geeft een langdurig fris gevoel. De tandpasta is getest door tandartsen, en is geprezen door de University of Health Sciences. Bovendien bevat de tandpasta geen fluoride, waar al jaren een grote ophef over is.

  • Verwijderd tandplak
  • Verminderd tandaanslag en bloedend tandvlees
  • Langdurig fris gevoel
  • Bevat geen fluoride

Hoe gebruik je het?

Ik denk dat iedereen wel weet hoe je een tandpasta moet gebruiken. Toch is er een bepaalde dosering die kinderen tot 6 jaar oud mogen gebruiken. Gebruik daarom een aangepaste hoeveelheid tandpasta (ongeveer erwt-formaat) bij kinderen. Voorkom het inslikken van de tandpasta en bewaar het bij kamertemperatuur (15-25°C). Het is door tandartsen aanbevolen om je tanden 2x per dag grondig te poetsen.

triple force toothpaste

Resultaat

Ik moet toegeven dat ik de kleur van de tandpasta op het begin wat vreemd vond. De tandpasta heeft namelijk een cement-bruine kleur, en dat is niet bepaald wat ik gewoon ben van een tandpasta. Gelukkig draait het hier niet om de kleur van de tandpasta, maar om de werking ervan. Ik ben namelijk heel erg verrast over de tandpasta. Je hebt er niet veel van nodig, waardoor je er lang mee toekomt. De smaak in je mond valt heel goed mee, het proeft fris maar niet te straf. Net zoals bij een reguliere tandpasta. Ondanks dat de tandpasta geen natriumlaurylsulfaat (SLS) bevat (een zeepachtige stof die de tandpasta doet schuimen) schuimt hij erg goed. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is dan ook meer dan voldoende.

Na dat ik mijn tanden gepoetst heb en de resterende tandpasta heb uitgespuwd voelt mijn mond erg fris aan. Mijn tanden voelen schoon, en ik heb het gevoel alsof ze net wat meer blinken dan wanneer ik mijn tanden zou poetsen met een andere reguliere tandpasta. Zelf heb ik regelmatig last van bloedend tandvlees en heb ik vooraan op mijn tanden wat tandaanslag zitten. Sinds ik de Triple Force tandpasta gebruik heb ik geen last meer gehad van bloedend tandvlees, en is mijn tandaanslag vooraan op mijn tanden al wat vermindert. Ook heb ik het gevoel alsof mijn tanden een klein beetje witter zijn geworden, waar ik natuurlijk heel erg blij mee ben. Mijn tanden voelen minder gevoelig aan tijdens het poetsen, en ze zien er gewoonweg gezonder uit. Ik heb dus helemaal niets negatiefs te vertellen over deze tandpasta.

Ingrediënten

Aqua*, Hydrated Silica*, Glycerin*, Sorbitol*, Bentonite*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Titanium Dioxide (CI 77891), Epigallocatechin Gallate*, Propolis*, Alcohol*, Xanthan Gum*, Aroma, Mentha Arvensis (Mint) Oil*, Limonene, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

98,9% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong.

ecodenta triple force

Conclusie

Ik vond het voorheen nooit echt fijn om mijn tanden te poetsen. Tijdens het poetsen voelden mijn tanden gevoelig aan en begon mijn tandvlees steeds te bloeden. Dankzij de Triple Force tandpasta heb ik hier geen last meer van. Mijn tanden voelen niet meer gevoelig aan tijdens het poetsen, en mijn tandvlees begint ook niet meer te bloeden. Tandaanslag begint stilaan te verminderen, en mijn tanden zien er gezonder en schoner uit. Na het gebruik van de tandpasta voelt mijn mond schoon en fris aan, en heb ik een lange tijd uit een frisse adem. Ondanks dat er geen wit makende ingrediënten in de tandpasta zit verwerkt, heb ik toch het gevoel alsof mijn tanden een klein beetje witter zijn geworden. Ik ga de Triple Force tandpasta van Ecodenta dan ook zeker en vast opgebruiken, en ga hem daarna weer opnieuw bestellen. Voor mij is het een echte aanrader.

De Triple Force Toothpaste van Ecodenta is verkrijgbaar bij Hollandandbarrett.be voor de prijs van € 4,49. (100 ml).

Gebruik jij een natuurlijke tandpasta?

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *