Elizabeth Arden Eight Hour Cream.

Ik had van dit merk en van dit product nog nooit gehoord, dit was ook een tester die ik gekregen had bij de Deautybox van Augustus 2016, een crème die veel belovend is.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

img_1437

Wie niet in het bestaan van wondermiddeltjes gelooft, zal daar na gebruik van deze Eight Hour Cream misschien toch anders over gaan denken. Deze luxueuze crème kalmeert, beschermt en hydrateert de huid niet alleen, maar kan ook gebruikt worden als highlighter, of om je wenkbrauwen in toom te houden, om je nagelriemen te voeden, om je voeten te verzorgen… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ik heb een beetje meer opgezocht over dit product en veel mensen zouden bij dit product zweren, het zou een wondergoedje zijn dat ideaal is voor droge, schale huid, ideaal voor in de winter! Op de site van Elizabeth Arden vond ik onder andere dit:

img_1441

“De geschiedenis van de Eight hour cream
Dit cult-product is ontwikkeld in 1930 en is al jaren lang de bestseller van het merk Elizabeth Arden, het schijnt dat er wereldwijd iedere 30 seconden een tube van verkocht wordt, zelfs na 82 jaar nog. Elizabeth Arden was in de 20e eeuw één van de rijkste en invloedrijkste vrouwen, een behoorlijke powerwoman in die tijd! En zelfs nu is haar invloed nog steeds voelbaar in de beauty business, zeker als je het succesverhaal van de Eight hour cream hoort.”

“De Eight hour cream, die eigenlijk meer een balsem is en tegenwoordig de toevoeging Skin protectant in de naam heeft gekregen, is ontwikkeld als een all-purpose creme, een manusje van alles dat ervoor zou zorgen dat de huid mooi en gezond bleef. De klanten van de chique salon van Elizabeth Arden in New York waren direct zeer enthousiast, één van haar cliënten was ook de inspiratiebron voor de naam. Na het testen van de cream op een geschaafde knie van haar zoontje, liet de enthousiaste cliënte weten dat de knie al na 8 uur genezen was. Het succes van de Eight hour cream was en is zo groot, dat er een complete productlijn is ontwikkeld rondom het cult-product.”

“De Legende: Gemaakt in 1930 door Miss Elizabeth Arden, werd Eight Hour Cream een onmiddellijk en overweldigend succes. De abrikoos gekleurde balsem was zo gunstig voor haar klanten, Miss Arden gebruikte het om de benen van haar beroemde volbloed paarden te kalmeren. De naam “Eight Hour Cream” kwam tot stand dankzij een opmerkelijke prestatie – een trouwe klant gebruikte de Eight Hour Cream voor de behandeling van een geschaafde knie van haar kind en “acht uur later” was de huid al veel beter.”

“Acht grote manieren om de Eight Hour Cream te gebruiken: Vermindert droge huid. Geeft een grote glans voor de lippen. Markeer oogleden, wangen en schouders. Voor of na het scheren of waren te gebruiken. Behoud je wenkbrauwen op zijn plaats. Verzachten van ruwe, droge nagelriemen. Tegengif voor ruwe hakken en zolen. Best in-flight vocht booster.”

Elizabeth Arden belooft dus heel veel, benieuwd of dit allemaal wel waar is.

img_1440

Ik vind de verpakking er best wel leuk uitzien, het ziet er duur uit en geeft zo een beetje het apothekers gevoel, een zalfje voor de droge huid zo zou ik het omschrijven. Wanneer ik het dopje opendraai ruik je een heel felle geur die me doet denken aan iets medisch en ook een beetje naar kruiden, ik vind de geur zelf niet zo fijn maar het doet je wel denken alsof je iets helends en goeds op je smeert.

img_1476

De kleur ziet er inderdaad uit als een bruin/oranje abrikoos kleurtje, halfdoorschijnend, zalfachtig en heeft een wat vettere textuur. Het is wat dikker van structuur en plakt een klein beetje, ik gebruik deze Eight Hour Cream op mijn droge lippen aangezien ik daar op het moment het meeste last heb van droge plekjes, je merkt door dat de crème wat vetter en dikker is dat hij wat meer tijd nodig heeft om in de huid te trekken, maar eenmaal hij is ingetrokken in mijn lippen voelen ze babyzacht aan en heb ik helemaal geen last meer van droge lippen en korstjes. Ik ben ervan overtuigd dat hele droge en schrale plekken zoals ellebogen, knieën en hielen hier echt baat bij hebben. Dit product zal denk ik vooral in de winter een uitkomst zijn en mocht je op wintersport gaan scoor dan zeker een tube om mee te nemen!

Het product is ook echt extreem zuinig in gebruik, een flintertje creme is vaak al voldoende om een dun laagje aan te brengen.

Ik ben verrast van de crème en kan best wel geloven dat meerdere mensen zweren bij dit product, mijn droge plekjes verdwijnen en ze voelen erna aan als een babyhuidje, echt een ideaal product om te gebruiken tijdens deze koude wintermaanden.

img_1438

Hier nog even de ingrediëntenlijst:

INGREDIËNTS: PETROLATIUM, LANOLIN, MINERAL OIL/PARAFFINUM LIQUIDUM/HUILE MINERALE, CAPRYLYL GLYCOL, PARFUM/FRAGRANCE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, SALICYLIC ACID, TOCOPHEROL, VEGETABLE OIL/OLUS/HUILE VEGETALE, ZEA MAYS (CORN) OIL, BHT, CITRAL, CITRONELLOL, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL, PHENOXYETHANOL, IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492)

De Eigh Hour Cream van Elizabeth Arden kan je verkrijgen bij de bekende parfumerie winkels voor de prijs van €31,95 en daar krijg je een crème van 50ml voor.

Deze prijs ligt wat aan de hoge kant maar zoals ik al eerder vermeldde doe je er echt lang mee om deze op te gebruiken en het product doet echt wonderen voor je droge huid.

Wat vinden jullie van de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden? Hebben jullie nog andere producten van Elizabeth Arden geprobeerd?

Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *