ESSENCE EYE & FACE PALETTE.

ESSENCE EYE & FACE PALETTE.

Ik koop best wel vaak producten van het merk Essence, als er wat nieuws uit is wil ik het meteen kopen. Ze hebben dan ook zo een leuke collecties! Het leuke aan Essence is dat het heel budget proof is en dat de meeste producten van dit merk ook nog eens heel goed zijn in gebruik. Omdat ik nog niet heel erg veel make-up paletten heb en ik deze laatst zag liggen in de winkel heb ik het Eye & Face Palette van Essence meegenomen. Er zijn twee verschillende Eye & Face paletten uitgebracht de 01 Glow for it en 02 Rise & Shine. Het palette waar ik het vandaag over ga hebben is het Eye & Face palette met het nummer 02 rise an shine. Een palette met een Highlighter een Blush en 4 verschillende Oogschaduw’s. Is dat niet mooi meegenomen?

“Het Essence 02 Rise & Shine Eye & Face Palette biedt je alles wat je nodig hebt om je schoonheid te benadrukken. De set bevat oogschaduw, blush en highlighter. Hiermee ben je klaar voor het avontuur!”

Het Eye & Face palette zit in een plastieken doorzichtig doosje, omdat het doosje van plastiek is kan je gelijk al de kleuren zien. Dit is wat mij ook aansprak toen ik in de winkel voor de schappen van Essence stond. De kleuren hebben allemaal een warme tint en passen allemaal perfect bij elkaar en je kan met het palette een complete look maken in no time! Op de achterkant van het palette vind je wat meer informatie over het product terug en staat er ook een uitleg bij van hoe en waar je de producten het beste kunt aanbrengen. Dat is natuurlijk heel leuke informatie.

De kleuren in het palette zien er vooral heel natuurlijk uit, er zitten natuurlijke bruintinten in en perzik tinten, vooral de blush heeft een leuke perzik kleur. Ook zit er een highlighter in het palette die er heel warm en glanzend uitziet, benieuwd hoe dit bij mij staat. Ook zitten er 4 oogschaduw’s bij waarmee je een perfecte natuurlijke look mee kunt creëren. Een ideaal palette voor iemand die van natuurlijke, warme en glanzende looks houdt.

1 – 2 – 3 – 4

Laten we beginnen met de oogschaduw’s en ik begin met nummer 1 uit het palette. Dit is een kleur die niet zo heel erg opvalt maar waarmee je toch een leuke look mee kunt maken. Je kan het aanbrengen voor iets op te lichten of je kan het als een ondergrond gebruiken waarmee je meerdere oogschaduw’s gaat aanbrengen. Ook is deze kleur perfect om je wenkbrauwbot mee op te lichten. Nummer 2 is een wat donkerdere oogschaduw en deze kan je perfect gebruiken om je arcadeboog mee aan te zetten, dit geeft wat meer diepte. Nummer 3 vind ik de mooiste kleur die ertussen zit, het heeft een goudroze kleur en hiermee kan je je look mee af maken. Nummer 4 is wat donkerder dan de rest en is perfect te gebruiken om te blenden met de rest. Hiermee kan je alles wat donkerder maken. Natuurlijk hoef je ze niet alle 4 tegelijk te gebruiken en kan je gerust eens wat experimenteren hiermee.

De oogschaduw’s zijn vrij zacht van structuur maar zijn wel tijdens het gebruiken een beetje korrelig, tik dus zeker even je borstel af alvorens het aan te brengen. Het pigment is niet zo heel erg sterk van de oogschaduw’s maar dit past goed bij de natuurlijke kleuren.

Na de oogschaduw’s zijn natuurlijk de highligter en de blush aan de beurt. Deze zijn wat sterker gepigmenteerd dan de oogschaduw’s en vallen wat meer op. De highlighter heeft een warme en glanzende kleur en de blush heeft een wat oranje en donkerde kleur. Bij het aanbrengen van de blush viel me meteen op dat deze heel erg blinkt en dat een highlighter bijna niet meer nodig was. Ook de kleur van de blush blijft een beetje achter, ik zou het eerder gebruiken als een lichte bronzer of als highlighter zou dit natuurlijk ook kunnen. De highlighter is intenser dan ik had verwacht maar valt wel heel mooi. De highlighter valt heel natuurlijk en vind ik het leukste om te gebruiken uit dit palette.

Ook de highlighter en de blush uit dit palette waren vrij zacht van structuur maar helaas ook weer wat korrelig bij het aanbrengen. Let hier dus ook weer even mee op bij het aanbrengen hiervan.

Zowel de oogschaduw’s als de highlighter en blush bleven gedurende de dag goed op zijn plaats zitten, ik hoefde helemaal niet bij te werken en ook het afnemen met een make-up remover ging vrij vlot.

Conclusie:

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit palette, de kleuren zien er super mooi uit wanneer je het palette zo bekijkt maar wanneer je ze aanbrengt zijn ze een beetje fletser dan wanneer je ze zo in het palette ziet zitten. De oogschaduw kleuren zijn niet echt zo sterk gepigmenteerd en zijn een beetje korrelig, de blush zie je nauwelijks zitten en glanst net iets te fel voor een blush te zijn. Je zou de blush eerder gebruiken als een bronzer of als een highlighter. Over de highlighter uit dit palette heb ik niks op aan te merken, de highlighter is goed gepigmenteerd en zorgt voor een natuurlijke glow. Misschien moet ik wat meer gaan experimenteren met dit palette en dat ik het wel leuk ga vinden maar ik heb er jammer genoeg een beetje mijn twijfels over. Voor de prijs waar ik dit palette voor gekocht heb, heb ik natuurlijk geen spijt ervan dat ik het heb aangeschaft, ik kan zeker en vast de highlighter uit dit palette gebruiken.

Het Eye & Face palette van Essence kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 3,99!

Wat vinden jullie van dit palette? Wat vinden jullie van het merk Essence? Zouden jullie dit palette kopen of niet? Welke look zou jij ermee maken?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *