Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss.

Essence komt altijd wel met nieuwe leuke dingen aan, ze gaan met de hype’s mee en proberen er zo in hun eigen producten er wel een twist in te vinden. Dat hebben ze ook gedaan met deze Essence Matt Matt Matt Lipgloss. Alhoewel ik dan weer denk bij een lipgloss aan glans maar Essence belooft met de matt matt matt longlasting lipgloss een lichte en romige textuur, een matte finish en een hoge dekking. Ik ben benieuwd!

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

img_1173

De lijn van deze lipgloss bestaat uit 5 kleuren gaande van babyroze tot donkerrood. Ik heb daarvan 2 kleuren gekocht: 04 Ready, Set, Impress! (donkerrood) en de kleur: 01 La Vie Est Belle (babyroze) en gelijk ook de lichtste kleur.

De andere 5 kleuren zijn:

  • 01 La Vie Est Belle
  • 02 Beauty-Approved!
  • 03 Girl Of Today
  • 04 Ready, Set, Impress!
  • 05 Simply Be An Icon

img_1165

De verpakking van deze lipglosses zijn heel leuk, een plastieken flacon waarin je de kleuren meteen heel duidelijk kunt zien. Met een zwart dopje en een vetgedrukte tekst, ja ik vind ze er best leuk uitzien!

Wanneer ik de lipgloss opendraai komt er meteen een geur vrij die ik eigenlijk niet zo aangenaam vind, het is een vrij sterke geur en vind het niet heerlijk ruiken, Het is een beetje vanille achtig. Eenmaal je de lipgloss aangebracht hebt merk je er wel helemaal niets meer van, maar kom daar draait het niet om het gaat namelijk over de lipgloss en niet over hoe deze ruikt. De applicator is vrij groot en dik maar voelt wel heel zacht aan, het is best wel stevig en het loopt een beetje in een punt naar voor, er komt meteen veel lipgloss op te zitten, omdat de applicator zacht is vind ik het best wel fijn aanbrengen.

img_1177

Ik heb als eerste de 01 La Vie Est Belle aangebracht en merkte meteen dat de substantie van de matte gloss heerlijk luchtig is, de kleur opzicht vind ik best wel leuk maar helaas vind ik dat deze niet mooi gelijk dekt, en in de lijntjes van mijn lippen trekt en ook niet helemaal matt wordt wat ik wel wat jammer vind. Ook past deze kleur totaal niet bij mij.

img_1176

img_1167

Daarna heb ik de 2e kleur getest namelijk: 04 Ready, Set, Impress! Deze kleur dekt wel beter dan de vorige maar helaas droogt hij ook niet helemaal matt op, het is best wel een fellere kleur.

img_1175

img_1171

Ondanks dat de lipglossen niet goed dekkend zijn, en ook niet helemaal matt opdrogen vind ik toch wel dat ze voor een lipgloss wel vrij lang blijven zitten. Natuurlijk hangt het ervan af hoeveel je eet en drinkt maar eenmaal je ze hebt aangebracht kan je er toch wel een tijdje mee rond komen. Ook voelen ze best wel prettig aan op mijn lippen.

Ik ben eigenlijk best wel teleurgesteld door de matt matt matt longlasting lipgloss, ik had er wel wat meer van verwacht. De substantie is heerlijk luchtig, en voelt zacht aan, maar de dekking vind ik niet zo goed. Rimpelig en met veel kale plekken. Ook vind ik matte lipgloss een vrij lastig concept. Het is geen vloeibare lipstick, dat is duidelijk. De dekking is minder intens en de formule is luchtiger. Maar echt helemaal matt zijn de ‘glosses’ ook niet. Kort gezegd vind ik het effect gewoon niet zo mooi en had ik bij de naam van het product wat anders verwacht.. aangezien er best wel in het heel groot matt opstaat.

Essence matt matt matt lipgloss is verkrijgbaar bij Kruidvat in België en Trekpleister en kruidvat in Nederland, voor slechts € 2,39 per stuk. Voor deze prijs kan je ze natuurlijk niet laten liggen om ze even te testen, en misschien dat de andere kleuren wel beter zijn dan degene die ik heb gekozen of misschien dat jullie er wel blij mee zijn met deze lipglossen?

Wat vinden jullie van deze nieuwe Essence Matt Matt Lipglossen? Voor welke kleuren ga jij? En wat vinden jullie van de dekking?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *