Essence Shine Shine Shine Wet Look Lipgloss.

Een tijdje terug had ik een review geschreven over de Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss, helaas was ik hierover toch wel wat teleurgesteld, aangezien Essence weer een nieuwe collectie heeft van deze lipgloss was ik toch wel weer benieuwd geworden. Matt is niet meer in de mode, maar glossy gloss wel. De nieuwe lipgloss van Essence geven je lippen daarom ook een enorme glans en een prachtige wet-look finish. Met volle hoop begin ik aan de test.

ESSENCE SHINE SHINE SHINE WET LOOK LIPGLOSS.

De verpakking van deze lipgloss ziet er eigenlijk bijna hetzelfde uit als de matt, matt, matt longlasting lipgloss die ik eerder al gereviewd heb. Alleen het enige wat er anders aan is, is de dop van de tube, en de tekst. Bij deze ziet de kleur van de dop er zilver en glanzend uit en bij de andere waren ze gewoon zwart, ook de tekst is hier zilver en glanzend. Bij de andere was de tekst ook zwart. Ik vind het persoonlijk leuker staan wanneer ze zilver en glanzend zijn. Ook de tube is weer doorzichtig waardoor je de kleur van de lipgloss goed kunt zien. Het zijn leuke verpakkingen die handig mee te nemen zijn in je handtas. Ook voelen ze van kwaliteit heel goed aan, ze zijn heel stevig en kunnen niet gemakkelijk stuk gaan.

De lipgloss is verkrijgbaar in 13 kleuren waaronder: 01 behind the scenes, 02 smile, sparkle, shine, 03 friends of glamour, 04 flirt alert, 05 so into it!, 06 bright on!, 07 happiness in a bottle, 08 indie romance, 09 one-woman show, 10 dress up your lips!, 11 for a night out, 12 runway, your way, 13 red carpet starlet.

De lipgloss waar ik het vandaag over ga hebben zijn de kleuren: 02 smile, sparkle, shine en de kleur 07 happiness in a botle.

Als eerste de kleur: 07 happiness in a botle. Deze kleur ziet er langs de buitenkant er wat donker rozig uit, maar wanneer ik deze swatch op mijn arm ziet de kleur er toch wat donkerder uit dan wat je kan zien door de doorzichtige tube. Dit geeft helaas een kleine beetje gezichtsbedrog en hier moet je in de winkel toch even rekening mee houden.

Wanneer ik dan de kleur op mijn lippen aanbreng merk ik meteen op dat de structuur van deze lipgloss heel erg vloeibaar is, je moet bijna oppassen dat het product niet van de applicator er af drupt, zo vloeibaar is hij. Ook merk ik dat hij heel dik aanbrengt en dat je voorzichtig moet zijn voor dat je niet al te snel een “klodder” op je lippen aanbrengt. De applicator voelt wel zacht aan, alleen mocht hij van vorm wel iets langer geweest zijn. Qua kleur merk ik op dat hij eigenlijk bijna dezelfde kleur als mijn lippen is. Zo zie je eigenlijk helemaal geen kleurverschil en zie je ook niet dat je een gekleurde lipgloss ophebt. Het enige wat je ziet is een enorme glans op je lippen, de “wet-look” zoals ze vermelden klopt hier wel.

De lipgloss duurt enorm lang voor dat hij opdroogt, ik vind eigelijk dat hij helemaal niet opdroogt, na een hele lange tijd merk je toch nog steeds dat deze erg nat aanvoelt. De lipgloss bleef helemaal niet lang op mijn lippen zitten en doordat het mij zo erg stoorde dat de lipgloss niet opdroogt, heb ik hem er gewoon weer van mijn lippen afgehaald.

Ik vind het heel erg jammer dat de lipgloss niet opdroogt en dat hij ook helemaal niet bleef zitten, ook de kleur zag je bijna niet omdat hij dezelfde kleur als mijn lippen had. Wat je duidelijk dus niet kon zien aan de doorzichtige tube aangezien je de kleur kunt zien, maar helaas, wanneer je de lipgloss op je lippen aanbrengt heeft hij toch een andere kleur.

De ingrediënten van deze lipgloss:

POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, SILICA DIMETHYL SILYLATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DEXTRIN PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, PROPYLENE CARBONATE, SODIUM SACCHARIN, ALUMINA, PHENOXYETHANOL, AROMA (FLAVOR), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77742 (MANGANESE VIOLET), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Deze Essence shine, shine, shine, wet look lipgloss kan je bij de kruidvat kopen voor de prijs van € 1,99.

Dan ga ik het hebben over de 2e lipgloss, deze keer in de kleur 02 smile, sparkle, shine. Ook deze heeft weer dezelfde uitstraling gekregen als de matte voorganger.

Deze kleur ziet er heel leuk en sparkly uit. Het heeft een beetje dezelfde kleur als de Lush Snow Fairy Body Conditioner. waar ik ook al eerder een artikel over geschreven heb. Ook bij deze kleur was ik benieuwd of dat hij hetzelfde zou zijn als hoe dat je het van de buitenkant kunt zien.

Wanneer ik deze kleur swatch op mijn arm, vind ik toch wel dat de kleur er hetzelfde uitziet als wat je kan zien door de doorzichtige tube, de kleur is heel roze en er zitten allemaal sparkly glittertjes in. Dit vind ik er heel leuk en girly uitzien. Wat ik wel weer merk wanneer ik deze lipgloss op mijn arm geswatched heb, is dat ook deze structuur weer erg vloeibaar is en ook hiervoor vrees ik dat hij helemaal niet gaat opdrogen.

Wanneer ik de lipgloss dan op mijn lippen aanbreng vind ik deze wel erg mooi staan, het heeft een mooie glans en door de glittertjes geeft het een finishing touch, het enige waar ik wel weer schrik voor had was dat deze ook weer niet zou opdrogen en helaas is dat bij deze ook weer het geval. Na een tijd heb ik ook deze lipgloss weer van mijn lippen gehaald, gewoon omdat hij niet opdroogde.

De ingrediënten van deze lipgloss:

POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, SILICA DIMETHYL SILYLATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DEXTRIN PALMITATE, MICA, TOCOPHERYL ACETATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, PROPYLENE CARBONATE, SILICA, SODIUM SACCHARIN, TIN OXIDE, ALUMINA, PHENOXYETHANOL, AROMA (FLAVOR), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Ook deze lipgloss kan je vinden in de kruidvat voor de prijs van € 1,99.

Ik vind het heel erg jammer dat Essence niet erg hun best doet om een kwalitatieve lipgloss uit te brengen, de uitvoering en de kleuren zitten goed maar helaas drogen ze niet op waardoor ze erg snel van de lippen “glijden”. Natuurlijk kan je voor deze prijs geen wonderen verwachten, maar er zijn genoeg lipglossen op de markt voor een lage prijs maar die toch wel erg goed zijn.. Helaas is ook deze collectie weer niet voor mij bestemd. Ze zien er super leuk uit maar helaas mist de kwaliteit toch wel.

Wanneer je 2 lipglossen van deze collectie van Essence koopt, krijg je gratis een make-up tasje die je bovenaan op de foto ook kunt zien. Het tasje heeft een waarde van € 2,49.

Wat vinden jullie van de lipglossen van Essence? Vinden jullie ze wel goed? Hebben jullie tips om ze misschien toch langer te laten blijven zitten, of tips voor ze sneller te laten opdrogen? Laat het me zeker weten!

 

3 Reacties

 1. Linsey cornelissen
  2 januari 2021 / 20:15

  Hoii,
  Ik heb alle kruidvatten die er maar zijn afgegaan maar deze kleuren kan ik niet vind ook bij de etos en trekpleister niet help!!

  • Beauty Secrets
   Auteur
   4 januari 2021 / 12:41

   Hey Linsey,

   Dit artikel is geschreven in 2017. Ik vermoed dat deze kleuren dan ook niet meer beschikbaar gaan zijn in de winkel.

   Groetjes, Tatjana.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *