Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara.

Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara.

Mascara’s, mascara’s. Ik hou ervan! Ik heb echt ontelbaar veel mascara’s in mijn stash zitten. Ik vind ze gewoon zo leuk! Mascara’s zien er leuk uit en maken mijn wimpers duidelijk zichtbaar. Toen ik laatst in de drogist was moest ik er natuurlijk weer ééntje meenemen, na een lange tijd gezocht te hebben heb ik uiteindelijk gekozen voor de Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara. Deze mascara sprong me meteen in het oog. Een mascara die 18 uur blijft zitten en je wimpers een ongelooflijke krul geven. Ik was hier erg benieuwd naar en namen deze mascara mee voor hem te testen. Benieuwd geworden? Lees dan zeker snel verder.

“Het stylen van je wimpers was nog nooit zo makkelijk als met deze Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara. De mascara brengt de haartrends naar je wimpers.

Het gevlochten ontwerp van de dop is nog niet eerder gebruikt. De zachte, zwarte textuur geeft je wimpers een langdurend volume effect en een ongelooflijke krul. Dankzij de speciale micro stylingwas en het innovatieve borsteltje blijft je mascara tot wel 18 uur lang goed zitten.”


Ziet deze mascara er niet prachtig uit? De huls van de mascara heeft een leuke roze kleur, en heeft ook een zwarte plastieken gevlochten dop. Dat laatste sprak me echt aan. Een mascara met een gevlochten dop? Dit vond ik wel heel erg speciaal. Ook de tekst ziet er leuk uit op de roze huls. De huls van de mascara is iets dikker dan de meeste mascara’s maar dat vind ik er wel leuk uitzien, ook ligt de mascara goed in de hand. De mascara heeft een inhoud van 12 ML. Doordat de mascara een gevlochten dop heeft ziet deze er best wel duur uit. Hier heeft Essence zeker en vast wel mee gescoord. De mascara is 6 maanden houdbaar.

Wanneer we naar het borsteltje van de mascara gaan kijken ziet deze er niet zo heel speciaal uit. Het borsteltje is breed en heeft een rechte vorm, het borsteltje heeft korte, zachte haartjes. Dit is iets wat de meeste mascara’s wel hebben en is dus ook niet heel speciaal. Het borsteltje is ook vrij groot waardoor je goed aan alle oppervlaktes kunt komen. De mascara heeft een mooie diepzwarte kleur en er komt genoeg product op het borsteltje te zitten zodat je in één keer over je wimpers heen kan gaan. Wanneer je vind dat er teveel product op het borsteltje komt te zitten kan je dit gemakkelijk oplossen door het borsteltje even langs de zijkant “schoon” te vegen. Je haalt het borsteltje er als het ware er dus schuin uit.

Doordat het borsteltje vrij groot is brengt deze gemakkelijk aan, ik hoef maar één keer over mijn wimpers heen te gaan en ik heb mijn wimpers vrijwel allemaal doorheen de mascara gehaald. De mascara geeft mijn wimpers aardig wat volume en hij krult mijn wimpers ook goed. Doordat er best wel veel product op het borsteltje komt te zitten separeert de mascara mijn wimpers niet perfect, maar het blijft zeker en vast een mooi resultaat. Na een eerste laag breng ik ook een tweede laag aan, hierdoor hebben mijn wimpers nog meer volume en zijn ze echt diepzwart.

Zonder mascara

Met mascara.

Er is wel een kleine nadeel aan de mascara, wanneer je hem hebt aangebracht moet je de mascara even laten drogen. Wanneer je de mascara hebt aangebracht en je meteen met je ogen gaat knipperen dan gaat hij vlekken. Laat de mascara dus eerst even drogen, dit hoeft niet lang te zijn, een paar seconden is al genoeg. Nadat de mascara goed is opgedroogd vlekt hij niet meer. Wanneer de mascara goed is opgedroogd blijft hij gedurende heel de dag goed op zijn plaats zitten en geeft niet af. Ook kan je de mascara er gemakkelijk er weer af halen met make-up remover.

De mascara is helaas ook niet waterproof.

Essence zou ons beloven dat de mascara 18H op zijn plaats blijft zitten. Dit kan ik jullie zeker en vast ook garanderen. Natuurlijk heeft niet iedereen elke dag 18H lang mascara op, maar wanneer dit toch zo het geval is hoef je zeker en vast niet bang te zijn. De mascara vlekt niet gedurende de dag, hij loopt niet uit, en blijft goed op zijn plaats zitten. Zolang je niet in je ogen wrijft is er geen probleem.

Conclusie:

Ik vind dat Essence de laatste tijd meer en meer hun best doet. Ze brengen betaalbare producten op de markt die voor iedereen bestemd is, maar deze producten hebben zeker en vast goede kwaliteit. Natuurlijk niet allemaal maar de meeste zijn van uitstekende kwaliteit. Dit kan ik alleen maar toejuichen bij de Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara. Deze mascara is betaalbaar en van goede kwaliteit. Essence belooft dat deze mascara zorgt voor meer volume en meer krul in de wimpers. Ook beloven ze dat de mascara 18H op zijn plaats blijft zitten. Ik kan hier alleen maar JA op zeggen. De mascara doet zeker en vast wat hij belooft, hij geeft mijn wimpers meer volume en een leuke krul. De mascara blijft heel de dag goed op zijn plaats zitten en vlekt niet. Ook is de mascara gemakkelijk weer te verwijderen.

Het enige nadeel aan de mascara is wanneer je hem hebt aangebracht dat je hem even moet laten drogen, maar dit vind ik absoluut niet erg. Zodra de mascara is opgedroogd loopt hij heel de dag niet uit. Ook separeert de mascara je wimpers niet zo heel erg goed doordat er veel product op het borsteltje komt te zitten dit zal niet iedereen even leuk vinden, maar ik vind het resultaat van de mascara er heel mooi uitzien. Dit stoort mij ook absoluut niet.

De mascara kan je kopen in de kruidvat voor de prijs van € 2,99.

Wat vinden jullie van de producten van Essence? Hebben jullie deze mascara al getest en wat vonden jullie ervan? Vinden jullie de producten van Essence er kinderachtig uitzien of juist van niet? Laat het me zeker even weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *