Foamie Coconut Oil Shampoo & Conditioner Bar.

De shampoo bar is één van de uitvindingen van Cosmetics to Go, de voorloper van Lush. Een shampoo bar kan je omschrijven als een haarzeep die zuinig in gebruik is. Ze zijn meestal gemaakt uit biologische ingrediënten en zijn volledig verpakkingsvrij en zelfconserverend. Ze zijn ideaal om mee te nemen op reis  en ze zijn ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Sinds de opkomst van de shampoo bar zijn veel natuurlijke haarverzorgingsmerken hiermee gevolgd. Denk maar aan het Duitse merk: Foamie. Foamie biedt shampoo en conditioner bars aan waarmee jij je haar zo goed mogelijk kan verzorgen. De shampoo en conditioner bars zijn vrij van minerale oliën, PEG, zeep, parabenen en siliconen. Hierdoor blijft het haar schoon en gezond. Alle producten zijn dierproefvrij, dermatologisch getest en veganistisch. Ik heb een setje mogen ontvangen en ik ga jullie er vandaag wat meer over vertellen.

foamie

“De solide shampoo van Foamie staat garant voor een heel speciale douche-ervaring die je doucheroutine volledig op zijn kop zet. Wat er op het eerste gezicht uitziet als een gewone stuk zeep, is eigenlijk de revolutie van saai, routinematig haarwassen zoals we het kennen. De hoogwaardige ingrediënten van de Foamie Shampoo Bar zijn perfect aangepast aan de behoeften van je haar en hoofdhuid en dankzij de huidneutrale pH-waarde reinigt het zeer zacht, maar toch effectief. Tijdens het schuimen reinigt en verzorgt de Shampoo Bar je haar, van de wortels tot de uiteinden, en kan het ook na gebruik in je badkamer worden gehangen.

Het logo met reliëf op de onderkant van de shampoos zorgt voor een speciaal massage-effect. Natuurlijk is de Foamie Shampoo Bar 100% veganistisch, dierproefvrij en vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, sulfaten, nanodeeltjes en andere icky dingen die je haar en hoofdhuid niet nodig hebben. De shampoo bar is niet alleen milieuvriendelijker dan traditionele shampooflessen, hij kan ook tot 25 toepassingen bevatten. Let the foam party begin!”

foamie shampoo bar

Foamie Coconut Oil Shampoo Bar

De Foamie Coconut Oil Shampoo Bar is een haarzeep die 100% veganistisch is. De shampoo bar is vrij van siliconen, minerale oliën, microplastic, paraffine en kunstmatige kleurstoffen. De shampoo bar is plasticvrij, waardoor hij milieuvriendelijk is, en je je CO2-afdruk op de aarde flink wat verkleint. Een shampoo bar van Foamie bevat 25 wasbeurten, wat gelijk is aan hetzelfde aantal wasbeurten als twee ladingen vloeibare shampoo! Je kan je dus voorstellen dat wanneer iedereen een shampoo bar zou gebruiken, dit al een groot impact zou hebben op het milieu.

De Coconut Oil Shampoo Bar van Foamie (Shake Your Coconuts) is geschikt voor normaal haar. De shampoo bar bevat kokosnoot olie en tarweproteïnen die het haar een natuurlijke glans geven. De shampoo bar bevat een aangepaste PH-waarde die perfect afgestemd is op het haar. Het merkt denkt niet alleen aan een verfrissende wasbeurt, maar ook aan een ontspannen moment. Op de bovenkant van de shampoo bar staat namelijk het logo van Foamie in reliëf. Dit zorgt voor een speciaal massage-effect, en zou heerlijk ontspannen aanvoelen. Bovendien is de shampoo bar door zijn stoffen touwtje makkelijk op te hangen aan de douchestang, en neemt hij weinig plaats in beslag.

Resultaat

Je kan de shampoo bar van Foamie op twee manieren gebruiken. Ofwel maak je de shampoo bar nat en wrijf je hem tussen je handen, waardoor er schuim ontstaat en je hiermee je haar kunt wassen. Oftewel maak je de shampoo bar nat en en wrijf je ermee over je haar tot je voldoende schuim op je haar hebt zitten en je hiermee je haar kunt wassen. Voor mij werkt het het beste om de shampoo bar over mijn haar heen te wrijven. Je voelt dan meteen wanneer je voldoende schuim hebt, en je kan meteen je haar beginnen wassen. Toch zijn beide manieren goed en kan je hier niet veel mis bij doen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind de geur van deze shampoo geweldig! De shampoo bar ruikt heerlijk fris en fruitig met een toets van katoen en kokosnoot. Ik ben er in ieder geval helemaal weg van. De shampoo bar begint meteen na dat het in aanraking komt met water en wrijving te schuimen. Je hoeft de shampoo bar dus helemaal niet lang onder water te houden, en je hebt ook niet veel van het schuim nodig om je volledig haar ermee te wassen. De shampoo voelt fris aan op het hoofdhuid, en maakt het haar goed schoon en vetvrij. Het haar voelt nadat het gewassen is met de shampoo bar niet stroef en droog aan, maar eerder glad en zacht.

foamie conditioner bar

Foamie Coconut Oil Conditioner Bar

De Foamie Coconut Oil Conditioner Bar is een haarconditioner die net zoals de shampoo bar 100% veganistisch is. De conditioner is wederom vrij van siliconen, minerale oliën, microplastic, paraffine en kunstmatige kleurstoffen. Ook de conditioner bar is plasticvrij, waardoor hij net zoals de shampoo bar milieuvriendelijk is. De conditioner bar van Foamie bevat net zoals de shampoo bar 25 wasbeurten, waardoor je ze ongeveer gelijk kan opgebruiken. Wat bij een vloeibare shampoo en conditioner bij mij nooit het geval is. Mijn shampoo is vaak eerder op dan mijn conditioner.

Ook de Coconut Oil Conditioner Bar is geschikt voor normaal haar. De conditioner bar bevat net zoals de shampoo kokosnoot olie en tarweproteïnen die het haar een natuurlijke glans geven. De ingrediënten verschillen dus niet erg van elkaar. Net zoals de shampoo bar bevat de conditioner een aangepaste PH-waarde (4.5) die perfect afgestemd is op het haar. Net zoals bij de shampoo staat ook op de bovenkant van de conditioner het logo van Foamie in reliëf. Dit zorgt net zoals bij de shampoo voor een speciaal massage-effect. Dan wel niet voor het hoofdhuid, maar voor de lengtes van het haar. Bovendien bevat ook de conditioner bar het stoffen touwtje waardoor hij makkelijk op te hangen is aan de douchestang, en neemt hij weinig plaats in beslag.

Resultaat

Ook de conditioner bar ruikt geweldig! Hij heeft dezelfde geur als de shampoo en ruikt dan ook enorm fris en fruitig met een toets van katoen en kokosnoot. De conditioner gebruik ik op dezelfde manier als de shampoo, maar in plaats van deze over mijn hoofd heen te wrijven, wrijf ik deze over de lengtes van mijn haar tot ik de gewenste hoeveelheid heb. De conditioner voelt erg zacht aan, en wederom heb je er niet veel van nodig om het haar te voorzien van de conditioner. Na het uitspoelen voelt mijn haar glad en zacht aan, en heb ik nauwelijks klitten in mijn haar. De conditioner verzwaart mijn haar niet, en laat het ook niet stroef of droog aanvoelen. Integendeel: na het gebruik van de shampoo en conditioner van Foamie voelt mijn haar gladder, zachter en gezonder aan dan waneer ik het met een andere reguliere shampoo zou wassen.

foamie shampoo & conditioner bar

Conclusie

Dit is de eerste keer dat ik de shampoo en conditioner bar van Foamie gebruik, en ik moet zeggen dat ik toch wel aangenaam verrast ben. Zowel de shampoo als de conditioner hebben een heerlijke geur, die heerlijk fris en fruitig ruikt. De toets van katoen en kokosnoot maakt de geur helemaal af, en maakt het een plezier om je haar te wassen. De shampoo en conditioner laten je haar fris en schoon aanvoelen, en zorgen voor een mooie, natuurlijke glans. Bovendien voelt mijn haar na het wassen met de shampoo en conditioner een stuk gladder en zachter aan, en heb ik minder pluis in mijn haar. Het valt me ook op dat mijn haar meer volume heeft dan voorheen, en dat mijn lengtes en punten een stuk minder droog aanvoelen. Ik ben dus enorm tevreden over de shampoo en conditioner bar van Foamie en kan het zeker aanraden.

De shampoo en conditioner bars van Foamie zijn in drie verschillende varianten te verkrijgen waaronder: Aloe You Very Much (droog haar), Hibiskiss (beschadigd haar) en Shake Your Coconuts (droog haar). Alle drie de varianten zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat voor de prijs van € 4,95.

Was jij je haar met een shampoo bar?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *