Freeman Revitalizing Pomegranate Peel-Off Gel Mask.

Ondanks dat ik wekelijks wel eens een gezichtsmasker aanbreng is een peel-off masker eigenlijk net datgene wat ik niet vaak gebruik, ik vind de structuur net wat minder fijn dan bij een masker die je gewoon moet afspoelen en vaak moet je ook nog eens een stuk langer wachten tot het masker volledig is opgedroogd. Helaas is een peel-off masker dus niet echt mijn ding. Diegene die mij hier al wat langer kennen die weten ondertussen al wel dat ik het hier niet zomaar bij laat, en daarom wil ik een peel-off masker van het merk Freeman Feeling Beautiful toch nog eens een kans geven, ondanks dat ik hier al eens wat minder goede ervaringen bij heb gehad. We zijn hier uiteraard ook om de producten stuk voor stuk uit te testen en te beoordelen en niet om ze onmiddellijk af te breken. Tijd voor het product eens grondig uit te testten. Ik testte hierbij de Freeman Revitalizing Pomegranate Peel-Off Gel Mask voor een aantal weken uit, benieuwd wat ik er van vond? Lees het artikel dan zeker even verder.

“This Pomegranate-infused mask gently purges dirt and excess oils from skin for a cleaner, revitalized complexion. Drench your skin in this powerful 8-antioxidant blend to guard against free radicals and environmental stress.  Perfect for all skin types.”

De Revitalizing Pomegranate Peel-off Gel Mask is een gel masker die gebruikt kan worden door alle huidtypen en die op een zachte wijze onzuiverheden en overtollig talg verwijdert. De huid voelt hierdoor schoon en fris aan en het masker zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de poriën verfijnd worden waardoor ze minder zichtbaar zijn. Het masker bevat acht antioxidanten waaronder: granaatappel, açai, goji, mango, mangosteen, cranberry, noni en bosbessen, deze antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen en omgevingsfactoren.

De verpakking van de Revitalizing Pomegranate Peel-off Gel Mask heeft een roze kleur en er staat een granaatappel op afgebeeld. Het valt meteen op dat dit een product van het merk Freeman is want de verpakkingen zien er altijd extract hetzelfde uit, enkel de kleur kan verschillen naargelang het product. Op de achterkant van de tube kan je wat meer informatie over het product er op terug vinden en hoe je het product moet gebruiken. Je kan op de verpakking ook de ingrediënten, de inhoud (175ml) en de houdbaarheidsdatum na opening (36 maanden) er op terug vinden. Een leuke verpakking dat mij zeker en vast aanspreekt en waar je voldoende informatie over het product er op kan terug vinden.

Het product zelf heeft een doorzichtige kleur en de textuur is gel-achtig en dik, het product voelt een beetje plakkerig aan, dit is iets wat dat bijna alle peel-off maskers wel hebben. Helaas vind ik het plakkerige gevoel niet zo heel erg fijn en vind ik het zelfs een beetje storend. De geur van het masker vind ik wel aangenaam, het is een frisse geur die me een beetje doet denken aan een lekker geurende douchegel. Omdat de textuur van het masker vrij dik is, heb je er niet veel van nodig en kom je lang toe met het product.

Hoe gebruik je de Freeman Revitalizing Pomegranate Peel-off Mask?

1.) Breng gelijkmatig aan op een schoon, droog gezicht. 

2.) Vermijd wenkbrauwen, haarlijn, lippen en het gebied rond de ogen.

3.) Wacht 10 tot 15 minuten of tot het masker droog is.

4.) Verwijder het masker voorzichtig vanaf de rand.

5.) Reinig met warm water.

Het Freeman Revitalizing Pomegranate Peel-off Mask is aan te raden om 2x per week te gebruiken of zo vaak als nodig is.

Het masker voelt tijdens het aanbrengen verfrissend en verkoelend aan, helaas voelt het masker ook plakkerig aan en dit vind ik wat minder fijn. Volgens de verpakking moet je een gelijkmatige laag aanbrengen zodat je het later in één geheel ervan kunt nemen. Tijdens het drogen begint het masker wat trekkerig aan te voelen maar niet storend. Wat me meteen opviel is dat het masker een veel langere droogtijd nodig had dan aangegeven op de verpakking waardoor dat je er meer tijd voor moet vrijmaken.   Een tip die ik jullie dan ook kan meegeven is om het masker zo dun mogelijk aan te brengen zodat het masker sneller kan opdrogen.

Nadat het masker is opgedroogd moet je het voorzichtig langs een rand het er van af nemen, wanneer dat je het masker overal gelijkmatig hebt aangebracht kan je het in één geheel er van af nemen. Nadat het masker van mijn gezicht af was merkte ik nauwelijks verschil, mijn huid voelde niet meteen zachter of schoner aan en ik had ook niet meteen het gevoel dat mijn poriën waren verkleind, helaas heb ik dan ook niet meteen het gevoel gehad alsof het masker daadwerkelijk iets goed voor mijn huid had gedaan.

De ingrediënten van de Freeman Revitalizing Pomegranate Peel-off Mask.

INGREDIËNTEN:

Water, Polyvinyl Alcohol, SD Alcohol 40-B, PEG-8, Glycerin, Propylene Glycol, Punica Granatum Extract, Garcinia Mangostana Peel Extract, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract, Mangifera Indica Fruit Extract, Vaccinum Angustifolium Fruit Extract, Vaccinum Macrocarpon Fruit Extract, Morinda Citrifolia Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium PCA, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Allantoin, Polysorbate 20, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance, Butylphenyl Methlypropronial, Amyl Cinnamic Aldehyde, Linalool, Blue 1, Red 33.

Conclusie:

Ondanks dat ik het peel-off masker van Freeman nog eens een kans wou geven, is het helaas toch niet geslaagd. Het masker voelde heel plakkerig en dik aan en heeft heel lang nodig gehad voor op te drogen, terwijl er op de verpakking maar een aangegeven tijd van 10-15 minuten opstond. Bovendien had ik nadat ik het masker van mijn gezicht had afgehaald niet meteen het gevoel alsof het masker daadwerkelijks iets goed voor mijn huid had gedaan. Mijn huid voelde niet meteen zachter en schoner aan en ik had ook niet het gevoel dat mijn poriën waren verkleind en dat onzuiverheden en overtollig talg waren verdwenen. Helaas ben ik dan ook niet zo heel tevreden over het masker en ga ik het zeker en vast niet meer opnieuw kopen. Gelukkig ben ik wel tevreden over de gewone “afspoel maskers” van Freeman Feeling Beautiful en deze kan ik ook zeker en vast aanraden.

Het Freeman Feeling Beautiful Revitalizing Pomegranate Peel-off Mask is te verkrijgen bij de Kruidvat voor de prijs van € 4,19.

Wat vinden jullie van een Peel-off Masker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *