GARNIER FRUCTIS NOURISHING BANANA HAIR FOOD.

Dat ik veel zorg draag voor mijn haar, dat weten jullie waarschijnlijk al wel. Maar zijn jullie ooit al zover gegaan omtrent de verzorging van je haar dat je een haarmasker hebt gebruikt waar dat bananen inzitten als ingrediënt? Ik nog niet, en ik had er ook nog nooit eerder van gehoord. Tot voor kort, want daar kwam al snel verandering in toen Garnier Fructis onlangs een aantal nieuwe haarmaskers uitbracht waarvan één masker als ingrediënt bananen bevat. Namelijk het Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food 3 – in – 1 Masker. Een beetje vreemd, niet? Zo vreemd als ik het vond was ik uiteraard daar ontzettend nieuwsgierig naar en duurde het niet lang voor ik het masker in huis haalde en het product uit testten. Ben je benieuwd wat ik van het masker van Garnier Fructis vond? Lees dan zeker even het artikel even verder door.

“Voed je haar met Hair Food van Fructis, de nieuwe generatie veganistische haarmaskers! De mix van kokos-, soja- en zonnebloemolie vervangt siliconen en is een natuurlijke voedingsbron die het haar opnieuw mooi en gezond maakt. De formule met banaanextract is ideaal voor droog haar. De romige crème zit boordevol voedende en hydraterende bestanddelen die het haar zachter maken en intens doen glanzen!”

Het haarmasker van Garnier Fructis zit verpakt in een grote ronde plastieken pot, de pot heeft een witte kleur met een geel deksel en met een afbeelding van bananen erop geplakt. Je kan op de pot waar het haarmasker inzit enorm veel informatie over het product terug vinden en hoe je het product moet gebruiken. Je kan er evenals de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum (12m) en de hoeveelheid van het product erop terug vinden (390ml), ik vermoed dat je met deze hoeveelheid toch wel een aantal maanden toekomt met het masker. Omdat er in het haarmasker geen siliconen inzitten kan je hem zo vaak gebruiken als je maar wilt.

Van het moment dat je het deksel opent komt er meteen een bananengeur naar boven, ik vind de geur heerlijk en het geeft me meteen een relaxt gevoel. Het haarmasker heeft een witte kleur en heeft een dikke, romige structuur. Een structuur waarvan je helemaal niet veel van nodig hebt om het haar te voorzien van het haarmasker. Het grote voordeel aan dit masker is dat er geen parabenen, siliconen, kunstmatige kleurstoffen inzitten en dat het product 100% vegan is.

Waarvoor kan je het Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food haarmasker gebruiken?

1).  Als een conditioner: aanbrengen op nat haar om onmiddellijk te voeden en te ontwarren zonder te verzwaren.

2). Als een masker: aanbrengen op nat haar, 3 min laten inwerken en zorgvuldig uitspoelen, om droog haar te voeden.

3). Als een verzorging: op nat of droog haar een kleine hoeveelheid aanbrengen op de haarlengten, zonder uitspoelen. Het haar is diep gevoed en blijft langer zacht.

Ik gebruik het masker vooral effectief als haarmasker, en dit vind ik ook het beste resultaat geven. Het masker is vooral bedoeld voor droog haar en voor krulhaar. Nadat ik het masker aanbracht en men haar had uitgespoeld voelde mijn haar super zacht en gevoed aan en van zodra mijn haar volledig droog was zag het er ook nog eens super gezond uit. Ik heb nog nooit eerder ervaren dat mijn haar er zo gezond uitzag en mijn haar voelde nog nooit zo zacht en gevoed aan. Je hebt niet veel van het product nodig om je haarlengtes te voorzien van het masker en bovendien doet het product zeer goed zijn werk en toverde het mijn droog haar om van droge, slierten tot een zacht aanvoelende en gezonde haarbos Sinds ik het haarmasker van Garnier Fructis gekocht heb ben ik er enorm tevreden over en gebruik ik het wekelijks.

De ingrediënten van de Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food Mask.

INGREDIËNTEN:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Isopropyl Myristate, Stearamidopropyl Dimethylamine, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Olea Europaea Oil/Olive Fruit Oil, Musa Paradisiaca Fruit Juice/Banana Fruit Juice, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Sodium Hydroxide Helianthus Annuus Seed Oil/Sunflower Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract/Rosemary Leaf Extract Coco-caprylate/caprate, Cocos Nucifera Oil/Coconut Oil, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Caprylyl Glycol, Citric Acid, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Lactic Acid, Tartaric Acid, Cetyl Esters Tocopherol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Caramel, Linalool, Eugenol, Coumarin, Benzyl Alcohol, Parfum/Fragrance, F.i.l. C213450/1.

98% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. De overgebleven 2% zijn noodzakelijke bewaarmiddelen of ingrediënten die de structuur en geur van het product vrijwaren. Niet onbelangrijk: de formule is tot 95% biologisch afbreekbaar.

Conclusie:

Ik moet toegeven dat wanneer ik voor het eerst van het masker hoorde ik er sceptisch over was, het leek me erg vreemd om een haarmasker te gebruiken waar er bananen als ingrediënt inzaten maar het wakkerde toch mijn nieuwsgierigheid op. Toen ik het product dan ook voor het eerste gebruikte verwachtte ik er niet veel van, tot dat men haar volledig droog was en mij opviel hoe gezond mijn haar er wel niet uitzag en hoe zacht en gevoed het aanvoelde, het leek bijna alsof men haar een volledige kuur had gekregen waardoor het er meteen een stuk gezonder uitzag. Ik gebruikte het masker daarna nog een keer, en nog een keer en het product blijft me steeds verbazen. Telkens wanneer ik dit haarmasker gebruik ziet mijn haar er meteen een stuk beter en gezonder uit dan wanneer ik het niet zou gebruiken, sindsdien gebruik ik het product nu ook wekelijks en ga ik zeker en vast nog een voorraad inslagen wanneer dat het haarmaker opgebruikt is. Ik kan het product dan ook zeker en vast aan iedereen aanraden, en ik kan niet wachten om de andere varianten ook uit te proberen.

Het Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food Mask is verkrijgbaar in verschillende drogisten en kan je ook online bestellen op de webshop van DI voor de prijs van € 6,99. Er zijn ook nog andere varianten te verkrijgen.

Heb jij al het Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food masker geprobeerd? Wat vond je ervan?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *