GARNIER SKIN ACTIVE PURE CHARCOAL TISSUE MASK.

Jullie weten vast al wel dat ik niet zo heel erg van sheet maskers hou, ik vind ze op zich wel leuk maar ik vind het niet prettig dat je huid achteraf erg plakkerig aanvoelt en dat de huid enorm glimt. Ondanks dat ik het niet erg prettig vind na het gebruik ervan ben ik toch wel altijd op zoek naar een sheet masker wat ik wel erg leuk vind en waarbij ik dat plakkerig gevoel achterf niet bij heb. Toen ik bij mijn verjaardag (wat nu toch al een aantal maanden voorbij is) het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask van een vriendin kreeg vond ik nu toch wel eens tijd om het sheet masker uit te proberen. Met volle moed en met veel hoop dat dit eindelijk het sheet masker zou zijn waar ik wel tevreden over ben en waarbij het achteraf geen plakkerig gevoel geeft op mijn huid testte ik het masker vandaag voor jullie uit en schrijf ik er een review over. Benieuwd wat ik van het masker van Garnier Skinactive vind? En benieuwd of het masker achteraf een plakkerig gevoel nalaat of niet? Lees dan zeker even verder.

“Het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask is geïmpregneerd met houtskool. Dit staat bekend om zijn uitstekende absorberende eigenschappen. De formule zuivert en verfijnt poriën, verfijnt je huidstructuur en hydrateert je huid.

Het masker is geschikt voor de gevoelige huid en bevat geen parabenen. De formule is verrijkt met zwarte algen extract, LHA en hyaluronzuur.”

Het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask zit verpakt in een zwarte sachet, met witte en groene details. Ik vind de sachet er enorm leuk uitzien en de kleuren die ze gebruikt hebben passen ook perfect samen met de kleur en de ingrediënten van het masker, bovendien kan je ook enorm veel informatie over het gebruik en waarvoor het masker dient op de verpakking terug vinden, uitgebeeld met afbeeldingen. Je kan er evenals de ingrediënten lijst en de inhoud van het masker er op terug vinden (28g). Een houdbaarheidsdatum kan ik er helaas niet op terug vinden, ik neem dan ook aan dat het masker houdbaar blijft tot zolang dat de sachet verpakking dicht zit.

Het masker is geïmpregneerd met houtskool, dit staat bekend om zijn uitstekende absorberende eigenschappen waardoor dat het masker er voor zou zorgen dat de huid grondig en diep gereinigd wordt en dat poriën zichtbaar verfijnt worden, bovendien zou het ook nog eens je huidstructuur verfijnen en zou het je huid ook nog eens een hydratatie boost geven. Het masker is geschikt voor elke huidtype, ook voor een gevoelige huid en het masker zou ook geen parabenen (bewaarmiddelen) bevatten (wat verklaart dat er ook geen houdbaarheidsdatum op de verpakking staat).

Het masker heeft een intens zwarte kleur en zit doordrenkt met serum, gelukkig blijft het serum goed op het masker zitten en druppelt het er niet van af wanneer je het masker uit de verpakking haalt. De geur van het masker vind ik helaas niet zo heel erg aangenaam, het ruikt een beetje naar algen maar op zich is het niet heel erg aanwezig, waardoor het niet te storend is. Het masker is ook wat dikker dan wat ik normaal gewend ben bij een sheet masker maar dit vind ik op zich wel fijn en voelt ook wat luxueuzer aan. Tijdens het aanbrengen voelt het masker fris en aangenaam aan op het gelaat en de pasvorm zit ook goed, het is de bedoeling dat je het masker een 15-tal minuten laat zitten en het er daarna afneemt en het  resterende serum inmasseert in de huid. Het masker zou de huid zuiveren, hydrateren en de poriën en de huidstructuur zouden zichtbaar verfijnd worden.

Hoe gebruik je het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask?

1.) Haal het masker uit de verpakking en vouw het open.

2.) Breng aan op een gereinigd gezicht, er zit geen beschermlaag rond dit masker dus je kan het zo direct op het gezicht aanbrengen

3.) Strijk het masker goed plat om contact met de huid te verzekeren.

4.) Laat 15 minuten rusten.

5.) Verwijder het masker. Het achtergebleven serum kan je in de huid masseren of verwijderen met een wattenschijfje.

Na dat de 15 minuten om waren haalde ik het masker van mijn gezicht af en masseerde ik het resterende serum in op mijn gelaat. Het serum trok zeer snel in en dit is ook de eerste keer dat er geen plakkerig gevoel achterbleef op de huid, wat bij de meeste sheet maskers toch wel zo het geval is. Het viel me ook meteen op dat mijn huid goed gezuiverd was en dat mijn poriën en mijn huidstructuur ook daadwerkelijk verfijnd was, mijn huid voelde erna ook een aantal uur strakker, gehydrateerder en aangenamer aan, en ik had ook het gevoel dat mijn huid wat gekalmeerd was en dat er minder roodheden te bespeuren was. Het masker heeft dus ook echt gedaan wat dat hij beloofde en wat ik erg aangenaam vond was dat er achteraf geen plakkerig gevoel achterbleef op de huid. Een aangename verassing moet ik toch wel zeggen.

De ingrediënten van de Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask.

INGREDIËNTEN:

AQUA/WATER, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PEG-32, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PVM/MA COPOLYMER, PAPAIN, POTASSIUM HYDROXIDE, GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, SODIUM HYALURONATE, ANANAS SATIVUS FRUIT EXTRACT/PINEAPPLE FRUIT EXTRACT, P-ANISIC ACID, ALCOHOL, PROPANEDIOL SUCROSE, HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE, HYDROXYACETOPHENONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, XANTHAN GUM, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE (F.I.L C208350/1).

Het masker is geschikt voor de gevoelige huid en bevat geen parabenen. De formule is verrijkt met zwarte algen extract, LHA en hyaluronzuur.

Conclusie:

Zoals ik hierboven en ook al in een eerder artikel aangaf hou ik niet zo heel erg van sheet maskers, ze laten je huid achteraf erg plakkerig aanvoelen en dat plakkerig gevoel blijf je ook echt uren erna nog voelen, niet echt handig wanneer je nog van plan bent om achteraf make-up te dragen of buiten de deur te gaan. Het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask heeft dit plakkerig gevoel achteraf niet waardoor ik hem erg geschikt vind voor s’ochtends aan te brengen en je dag goed te kunnen starten. Het masker doet ook echt wat hij belooft, hij zuivert de huid, verfijnt de poriën en de huidstructuur en laat de huid goed strak en gehydrateerd achter. Bovendien heb ik ook nog eens het gevoel alsof het mijn huid kalmeert en dat mijn roodheden op mijn wangen hierdoor minder zijn. Nog een voordeel aan dit masker is dat het bij elke huidtype gebruikt kan worden, ja ook zelfs bij een gevoelige huid! En dat het masker ook geen bewaarmiddelen (parabenen bevat). Ik ben dan ook heel erg blij dat ik dit masker gekregen heb van mijn vriendin en dat ik het uiteindelijk dan ook uitgetest heb, en ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik er enorm tevreden over ben. Een sheet masker dat ik zeker en vast nog eens opnieuw ga kopen.

Het Garnier Skin Active Pure Charcoal Tissue Mask is verkrijgbaar bij de Kruidvat en bij de Di voor de prijs van € 2,99.

Wat vinden jullie van een sheet masker? En wat vinden jullie van het plakkerige gevoel achteraf?

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *