GARNIER ULTRA DOUX HERSTELLEND HAARMASKER VOOR DROOG EN BESCHADIGD HAAR.

Een goede haarmasker heeft iedereen wel nodig in zijn haarroutine. Ikzelf gebruik een haarmasker 1 á 2 keer in de maand maar je mag een haarmasker gerust wat vaker gebruiken. Een goede haarmasker voedt, verzorgt, herstelt en maakt de haren zacht en glanzend. Ook het herstellende haarmasker voor droog en beschadigd haar van Garnier Ultra Doux belooft ons onze haren intens te voeden, te verzorgen, te herstellen en maakt ons haar voller en sterker. Garnier beloof ons zelfs dat dit haarmasker onze haren levendiger, zachter en soepeler maakt tot in de puntjes. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel geweldig maar doet het masker ook wat het ons belooft? Benieuwd geworden? Lees dan zeker snel verder.

“Dit nieuwe herstellend masker voor droog, beschadigd haar van Garnier Ultra Doux combineert voedend en herstellend mango en verzachtende en satinerende Tiarébloem. De romige en lichte crème smelt onmiddellijk in het haar. Resultaat: Gevoed en herstelt, het haar is voller en sterker tot aan de puntjes. Het is gemakkelijk te kammen en is opnieuw soepel, levendig en voelt  zacht en gesatineerd aan.”

De pot van het haarmasker ziet er in ieder geval al heel leuk uit, het ziet er speels, zomers en fris uit. Het trekt je meteen aan. De pot heeft een geel/oranje kleur en heeft een grote rode dop. Op de pot kan je wat meer informatie terug vinden over het product zelf, wat het product voor je haar doet, en hoe je het product moet gebruiken, ook kan je er de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum (12m) en de hoeveelheid van het product (300ml) er op terug vinden.

Wanneer ik de pot open komt er een frisse, fruitige geur mij tegemoet. Aangezien er mango in het product zit verwerkt zou je zeggen dat dit haarmasker naar mango zou ruiken maar dit is niet zo het geval. Ik weet niet precies hoe ik de geur moet omschrijven maar aangezien er ook Tiarébloem in het product verwerkt zit neem ik aan dat hiervan de frisse geur komt. Hoewel ik dus niet weet hoe een Tiarébloem ruikt. Ik stel mij gewoon voor dat dit de geur van de bloem is. Het is een heerlijke geur waar veel mensen wel weg van zouden zijn.

De kleur van het haarmasker is wit/rose en het haarmasker is vrij dik en romig van structuur, maar dit is meestal bij een haarmasker wel zo het geval. Je hebt niet veel van het product nodig en je hoeft het product enkel en alleen maar op de punten en de lengtes te doen. Het masker breng je aan op schoon, gewassen handdoek droog haar en daarna laat je het 3 minuten inwerken (dit is eigenlijk niet echt nodig, wanneer het masker verdeeld is over het haar kan je het erna al gelijk uitspoelen). Vervolgens spoel je het masker af met kou of lauw water zodat je haarschubben zich goed kunnen sluiten.

Van zodra je het masker in je haar hebt verdeeld voel je al gelijk dat je haar er zacht van wordt. Het product is zeer makkelijk te verdelen in het haar doormiddel met een grove kam of gewoon met je handen en het masker maakt al onmiddellijk je haar zijdezacht, zelfs bij de eerste aanraking ervan. Tijdens het uitspoelen merk ik dat je het product wat langer er moet uitspoelen dan bij een shampoo of bij een conditioner, zorg er dus zeker voor dat je haar voldoende is uitgespoeld en dat er geen resten meer achterblijven.

(Zorg ervoor dat je na het gebruik van het haarmasker je douche/bad goed uitspoelt, want het masker zorgt ervoor dat je douche/bad heel glibberig gaat worden. Spoel het dus zeker even af na gebruik zo kom je bij de volgende douchebeurt of wanneer je nog eens een bad neemt niet voor verassingen te staan!)

Na dat ik het masker heb uitgespoeld, mijn haar een beetje heb gedroogd met een handdoek en mijn haar wil kammen merk ik meteen dat ik geen knopen heb, ik kan mijn haar makkelijk doorkammen en mijn haar voelt onmiddellijk soepel, zijdezacht, gevoed en glanzend uit. Of het masker mijn haar herstelt en sterker heeft gemaakt? Nee dat gevoel heb ik niet echt maar ik heb dan ook niet echt beschadigd haar dat herstelt en sterker moet worden. Wat ik wel merk is dat het masker gezorgd heeft voor een beetje volume in mijn haar, dit is iets wat voor mij zeker een pluspunt is aangezien ik heel fijn en dun haar. Volume mag er dus zeker niet aan ontbreken.

De ingrediënten van de Garnier Ultra Doux Herstellend haarmasker voor droog en beschadigd haar.

INGREDIENTS:

AQUA/WATER, CETEARYL ALCOHOL, DIPALMITOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, CETYL ESTERS, CI 19140/YELLOW 5, CI 17200/RED 33, COCOS NUCIFERA OIL/COCONUT OIL, SODIUMHYDROXIDE, TRIDECETH-6, LIMONENE, BENZOIC ACID, MANGIFERA INDICA SEED OIL/MANGO SEED OIL, BENZYL ALCOHOL, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, AMODIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, GARDENIA TAHITENSIS FLOWER EXTRACT, CETRIMONIUM CHLORIDE, COUMARIN HEXYL CINNAMAL, PARFUM/FRAGRANCE.

Garnier Ultra Doux vertelt ons dat er in dit haarmasker geen parabenen en siliconen aanwezig zijn, maar helaas zie ik toch wel in de ingrediënten lijst parabenen (dipalmitoylethyl, hydroxyethylmonium,..) en siliconen er in voor komen (amodimethicone). De parabenen staan redelijk hoog dus hier moet je toch wel zeker van zijn dat er in dit haarmasker veel parabenen inzitten. De siliconen daarentegen staan wel redelijk onderaan de lijst dus veel zal er hier van niet inzitten.

Conclusie:

Ik heb nu niet zo zeer droog en beschadigd haar maar toch vind ik dit haarmasker een prima masker voor maandelijks/wekelijks te gebruiken. Het masker maakt mijn haar soepel, zacht, glanzend, en het voedt ook nog eens mijn haar tot diep in de puntjes. Meer moet voor mij een goede haarmasker niet zijn. De geur van het masker vind ik top, echt een zomerse frisse fruitgeur die je doet denken aan velden en weides vol met bloemen. Ook de uitstraling van de pot vind ik er heel leuk en speels uitzien. Je herkent natuurlijk al meteen aan het uiterlijk van de pot dat dit een product van Garnier Ultra Doux is. Voor diegene die echt een masker zoeken die het haar diep en grondig herstelt zou ik dit masker helaas wel niet aanraden. Voor wanneer je echt haar hebt dat diep beschadigd is, kan dit masker niet veel voor je haar doen.

Het spijtige vind ik wel dat Garnier Ultra Doux ons vertelt dat er in het haarmasker geen parabenen en siliconen inzitten maar dat dit duidelijk wel zo het geval is. Dit vind ik wel een beetje jammer, iedereen die de ingrediënten in de gaten houdt weet dit dan ook meteen. Maar voor diegene die de ingrediënten niet nakijken weten dit dan natuurlijk niet en gaan er van uit dat er dan ook geen parabenen en siliconen inzitten, terwijl dit dan toch zo het geval blijkt te zijn.

Het herstellend haarmasker voor droog en beschadigd haar van Garnier Ultra Doux kan je bij verschillende warenhuizen kopen. De prijs van het product is tussen de €5 – €6.

Wat vinden jullie van dit masker van Garnier Ultra Doux? Welk masker gebruiken jullie? Welk masker zouden jullie mij aanraden voor fijn en dun haar? Welk masker vind je het fijnste om te gebruiken van Garnier Ultra Doux?

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *