GARNIER UTRA DOUX MILDE VERZACHTENDE SHAMPOO & MILDE CRÈMESPOELING VOOR BROOS HAAR.

GARNIER UTRA DOUX MILDE VERZACHTENDE SHAMPOO & MILDE CRÈMESPOELING VOOR BROOS HAAR.

Na verschillende jaren mijn haar geverfd en geblondeerd te hebben en als kers op de taart ook nog eens dreadlocks gehad te hebben kan ik eindelijk zeggen dat mijn haar nu terug gezond is, althans veel gezonder dan voorheen. Ik kon niets meer met mijn haar, het was zwaar beschadigd, had geen glans, viel uit, was onhandelbaar.. Kortom ik kon er niets meer mee. Toen ik op het punt gekomen was en besloten had om mijn haar niet meer te verven heb ik het geverfde deel in mijn haar langzaam laten uitgroeien, ik heb het in die tijd zeer goed verzorgd gehad zodat mijn nieuw haar in topconditie bleef en ik heb hier meer dan 2 jaar over gedaan tot het geverfde deel eindelijk uitgegroeid was.

Ik kan nu na jaren eindelijk zeggen dat mijn haar terug gezond is en dat ik er natuurlijk alles aan wil doen om dat zo te houden. Natuurlijk heb ik ook periodes waarin mijn haar broos en pluizig is, en mijn hoofdhuid geïrriteerd is en helaas zit ik momenteel in deze periode. Nee niet omdat ik mijn haar terug geverfd zou hebben maar door ons typisch Belgisch weer. Doordat de temperaturen zo snel stijgen en dalen lijdt mijn haar hieronder en gaat het zo een beetje zijn eigen leven leiden. Tijd voor eens een nieuwe shampoo en conditioner uit te proberen die deze problemen zou verhelpen.

Ik heb gekozen voor de Garnier Ultra Doux Milde Verzachtende Shampoo samen met de bijpassende Garnier Ultra Doux Milde Crèmespoeling. Een shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld is voor normaal haar en een gevoelige hoofdhuid, die beide verrijkt zijn met rijstcrème & havermelk die de huid zou kalmeren, hydrateren en beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Ben jij benieuwd wat deze shampoo en conditioner voor mijn haar heeft gedaan? Lees dan zeker snel verder.


Garnier Ultra Doux Milde Verzachtende Shampoo.

“De shampoo, verrijkt met Rijstcrème en Havermelk, heeft een rijke en kalmerende geur. Het haar wordt omhuld met een intense verzorging. De formule kalmeert de hoofdhuid en gaat het jeukende gevoel tegen. Het haar is gehydrateerd en perfect verzorgd zonder het te verzwaren. Het haar voelt heerlijk zacht aan, valt soepeler en heeft een stralende glans. Daarnaast is het haar beschermd over de gehele lengte. De hoofdhuid is onmiddellijk gekalmeerd en voelt weer comfortabel aan.”

De shampoo flacon heeft een licht zacht rozige kleur en spreekt mij erg aan. Het etiket is vanzelfsprekend net hetzelfde als bij alle andere Garnier Ultra Doux producten en is dus ook heel herkenbaar, alleen staat er nu rijstcrème en haver op afgebeeld. De shampoo flacon heeft een inhoud van 300 ml en hier kan je toch wel een paar weken mee toe komen (hangt er natuurlijk van af hoeveel keer per week je je haar wast natuurlijk). De shampoo heeft een lichte, kalmerende en frisse geur die heerlijk ruikt onder de douche.

De textuur van de shampoo is wat vloeibaarder dan bij de meeste shampoo’s, je hebt er dus niet veel van nodig. De shampoo heeft een licht rozige kleur, de kleur is eigenlijk net hetzelfde als de kleur van de flacon van de shampoo en ziet er een beetje satijn/zijdeachtig uit. Wanneer je de shampoo in je haar inmasseert merk je meteen een zacht gevoel op, de shampoo brengt gemakkelijk aan in het haar en begint vrijwel onmiddellijk te schuimen.

Een groot pluspunt aan deze shampoo is dat er geen parabenen inzitten, dit is natuurlijk al veel milder en minder agressief voor het haar. De shampoo is verrijkt met rijstcrème en havermelk. Rijstcrème is rijk aan vitamine en stimuleert de aanmaak van vitamine B. Het heeft een hydraterende en beschermende werking op het haar. Havermelk heeft de werking van een antioxidant en heeft daarom een kalmerende en verzachtende werking. Het is rijk aan vitamine B1, calcium en ijzer. Dit is natuurlijk allemaal veelbelovend maar doet de shampoo ook wat we er van verwachten?

JA! De shampoo doet wat hij ons belooft, Mijn haar wordt minder snel vettig, ik heb geen jeukende en geïrriteerde hoofdhuid meer en mijn haar blijft luchtig en vol van volume. Geen broos en pluizig haar meer! Mijn haar krijgt een mooie glans, voelt veel zachter aan en ziet er al veel minder dof uit dan voorheen. Ik heb echt een gevoel dat deze milde shampoo goed is voor mijn haar, en dat mijn haar van binnen uit goed gehydrateerd en beschermt wordt door de schadelijke invloeden van buitenaf. Mijn haar kan weer tegen een stootje.

De ingrediënten van de Garnier Ultra Doux Milde Verzachtende Shampoo:

INGREDIENTS:

aqua/wate, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium lauryl sulfate, glycerin, glycol distearate, sodium chloride, amodimethicone, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium benzoate, sodium hydroxide, avena sativa kernel extract/oat kernel extract, PPG-5-ceteth-20, trideceth-6, salicylic acid, limonene, fumaric acid, benzyl salicylate, benzyl alcohol, linalool, xanthan gum, alpha-isomethyl ionone, carbomer, cetrimonium chloride, citric acid, potassium sorbate, coumarin, hexyl cinnamal, oryza sativa starch/rice starch, parfum/fragrance, (C179214/1).

Garnier Ultra Doux Milde Crèmespoeling.

“De conditioner, verrijkt met Rijstcrème en Havermelk, heeft een rijke en kalmerende geur. De formule zorgt voor onmiddellijk ontward en gehydrateerd haar zonder het te verzwaren. Het haar is eenvoudig in model te brengen, soepel, glanzend, zijdezacht en beschermd over de gehele lengte.”

De verpakking van de crèmespoeling oftewel conditioner is hetzelfde als die van de shampoo. Het enige verschil aan de conditioner is dat de dop zich aan de onderkant bevindt in plaats van aan de bovenkant. Maar dit is bij vrijwel alle conditioners van Garnier Ultra Doux wel zo het geval. De conditioner heeft een inhoud van 200 ml en heeft net zoals de shampoo een rozige kleur, net hetzelfde als de kleur van de shampoo en ruikt heerlijk fris en kalmerend. De textuur van de conditioner is wel anders dan die van de shampoo, de textuur is dikker, romiger en zachter van structuur. Ook deze ziet er satijn/zijdeachtig uit, en wanneer je deze in de haarpunten incasseert voelt ook deze zeer zacht aan.

In de conditioner zitten ook geen parabenen, net hetzelfde als bij de shampoo. De conditioner is ook weer verrijkt met havermelk en rijstcrème. De conditioner zou ons haar ontwarren, hydrateren en beschermen. De conditioner is gemakkelijk om aan te brengen en deze breng je aan op het haar nadat je het gewassen hebt met de Garnier Ultra Doux Milde Verzachtende Shampoo en breng je aan op de haarpunten. Even laten inwerken en uitspoelen.

Na het uitspoelen en bij het kammen van mijn haar merk ik meteen op dat ik sneller en gemakkelijker door mijn haar heen kan kammen, de conditioner heeft er voor gezorgd dat mijn haar ontwart is en makkelijker door kambaar is. Mijn haar is zachter, soepel en beter van structuur. De conditioner heeft mijn haar gehydrateerd en door de conditioner te gebruiken is mijn haar beschermd en klaar voor te föhnen. natuurlijk moet je altijd nog een hittespray gebruiken, een beschermende conditioner alleen is niet genoeg voor je haar te beschermen tegen de hitte van een föhn of een stijltang.

De ingrediënten van de Garnier Ultra Doux Milde Crèmespoeling.

INGREDIENTS:

aqua/water, cetyl alcohol, PEG-180, elaeis guineensis oil/palm oil, hydroxyethylcellulose, dodecene, sodium hydroxide, sodium benzoate, stearyl alcohol, avena sativa kernel extract/oat kernel extract, poloxamer 407, limonene, benzoic acid, benzyl salicylate, benzyl alcohol, linalool, xanthan gum, isopropyl myristate, isostearyl alcohol, myristyl alcohol, cetrimonium chloride, cetyl esters, BHT, citric acid, potassium sorbet, lauryl PEG/PPG-18/18 methicone, coumarin, hexyl cinnamal, oryza sativa starch/rice starch, parfum/fragrance, (C178981/1).

Conclusie:

De shampoo en de conditioner zijn beide een super combinatie. In beide producten zitten geen parabenen wat natuurlijk een zeer groot pluspunt is. Een shampoo en een conditioner zonder parabenen is meteen al een stuk minder agressiever en is veel milder voor ons haar dan andere shampoo’s en conditioners. De shampoo zorgt er voor dat mijn haar gehydrateerd, mijn hoofdhuid gekalmeerd wordt en beschermt mijn haar tegen de invloeden van buitenaf. Mijn haar voelt tijdens het wassen zeer zacht aan en wanneer je de conditioner aanbrengt versterkt dit effect. Na het uitspoelen voelt je haar zacht en gehydrateerd aan, mijn hoofdhuid jeukt niet meer en er zit meteen al een stuk minder pluis in mijn haar. De conditioner heeft mijn haar beschermt en is nu klaar voor te föhnen. Een ideale shampoo en conditioner voor personen met broos en pluizig haar en die last heeft van een geïrriteerde hoofdhuid.

De Garnier Ultra Doux Milde Verzachtende Shampoo en de Garnier Ultra Doux Milde Crèmespoeling zijn te koop bij de kruidvat voor beide de prijs van € 3,49. per stuk.

Wat vinden jullie van de shampoo’s van Garnier Ultra Doux? Welke gebruiken jullie en welke zouden jullie mij nog aanraden? Wat zijn jullie haar rituelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *