Getest: de huidanalyse van de Yves Rocher Skin Days.

Tijdens de Skin Days in oktober kan je in de winkels van Yves Rocher je huid grondig laten analyseren. Met behulp van een wetenschappelijk apparaat onderzoekt de beauty experte jouw huidtype, de stevigheid en helderheid. Je komt ook te weten hoe het zit met  de pigmentatie en de huidstructuur. En het is helemaal gratis!

Getest: de huidanalyse van de Yves Rocher skin days.

img_0935

Gisteren ben ik langs geweest in de Yves Rocher winkel van hasselt om een huidanalyse te laten doen. Om 10 uur had ik mijn afspraak en zoals altijd was ik was vroeger aangekomen, ik kwam binnen en ik werd meteen aangesproken, ik zei dat ik een afspraak om 10 uur had en mocht meteen plaatsvinden op de stoel aan de beauty bar aangezien ik de eerste van de dag was. Ik werd meteen geholpen door een vriendelijke medewerkster van Yves Rocher en zij ging mijn huid testen.

Ze vroeg me eerst of ik al producten gebruikte op mijn huid en zo ja welke? En of ik er tevreden van was of niet. Daarna haalde zij een apparaatje boven dat dankzij microfotografie en een aantal sensoren kan kijken naar de staat van je huid, het doet geen pijn en je voelt er niets van, Zij zet het apparaatje op je jukbeenderen en het apparaatje doet de rest, zij brengt ook nog wat test strips op je wang en op je voorhoofd om een nog beter resultaat te krijgen, na enkele minuten kon ze al op het apparaatje zien wat mijn analyse was.

img_0934

img_0936

img_0938

Ze zei dat ik een gemengde huid heb wat betekende dat ik wat drogere wangen heb, maar dat de T-zone wat vetter is, ook zei ze dat mijn huid al heel goed verzorgd is en er heel helder uitziet, wat een leuk complimentje is natuurlijk, ze zei wel dat mijn huid een vocht tekort heeft en dat daardoor mijn poriën wat licht verwijd zijn, ik heb een lokale roodheid, en door het vocht tekort heb ik ook wat droogtelijntjes, er zijn wat lokale pigmentvlekken aanwezig, maar ze kon wel nog geen enkele rimpel bespeuren top! (Zou ook maar erg zijn op mijn leeftijd) de dikte van mijn huid was normaal en de stevigheid was goed daarnaast voelt mijn huid ook erg zacht.

Het enigste wat ze dus eigenlijk voor mij kon aanraden zeker naar de winter toe was het hydrateren ,voor het vochtgehalte in mijn huid terug te doen steigen en voor de zachtheid te behouden, daarnaast heeft ze mij allemaal producten laten tonen die voor mij op dit moment het belangrijkste zijn voor mijn huid en voor het vochtgehalte met deze producten te doen herstellen, ze heeft deze producten bij mij ook aangebracht en tips gegeven hoe ik ze het best kan aanbrengen.

Ze begon met mij voor te stellen aan een reinigende gel die je aanbrengt op een nat gezicht, je masseert het lichtjes in je huid en spoelt het daarna af met wat lauw water,  dat is bedoelt om je huid te reinigen, daarna breng je een micellaire water aan op een wattenschijfje en wrijf je het ook lichtjes in, dat geeft je ook een fris gevoel, dan wanneer je je huid grondig gereinigd heb ga je een serum aanbrengen dat serum geeft je een hydratatie boost en bereid je huid ook voor op je dagcréme, de serum breng je aan met een kleine hoeveelheid en met cirkelende bewegingen en trekt heel snel in je huid zij heeft het serum ook bij mij opgedaan en het trok inderdaad wel erg snel in, daarna breng je een dagcréme aan en ze heeft mij aangeraden om altijd een dagcréme te gebruiken waar altijd een SPF in aanwezig is, voor de zomer en voor in de winter want in de winter kan de zon ook fel schijnen en kan je ook verbranden, de dagcréme die ze mij heeft aangeraden heeft een SPF 20 en beschermt dus je huid, de dagcréme is ook speciaal voor roodhuiden op de huid, de créme trok ook heel snel in mijn huid, nu zijn we bijna klaar en kunnen we nog afronden met een oogcréme die je ook zeker niet moogt vergeten, (s’ochtends en s’avons) de oogcréme hydrateert uiteraard ook weer en trok ook weer heel snel in de huid, ze heeft mij ook een ander product laten zien die speciaal ontwikkelt is voor onzuiverheden en wat verwijde poriën, dit product mag je enkel plaatselijk gebruiken op de onzuiverheden.

Voor het avondritueel moest ik eigenlijk alles net hetzelfde doen maar dan in plaats van een dagcréme heeft ze mij een nachtcréme voorgesteld die de huid kalmeert en beschermt, ze heeft mij ook aangeraden om meer peelings en maskers te gebruiken die je huid natuurlijk ook een boost geven, ze vertelde me dat ik het zeker 1 a 2 keer mocht gebruiken en natuurlijk heeft ze mij ook wat producten daarvan aanbevolen, daarna wanneer ze alle producten heeft uitgelegd en heeft laten zien en vertelt heeft hoe je ze het best aanbrengt kan je vrijblijvend kiezen of je de producten zou willen kopen of niet er is zeker geen aankoop verplichting dus als je niets ervan wil kopen dat is helemaal geen probleem.

Ik zelf heb er voor gekozen om alle producten te kopen en uiteraard ga ik ze binnenkort allemaal voor jullie testen en uitgebreid reviews er over schrijven, ik ben echt benieuwd naar deze producten en ga jullie er zeker van op de hoogte houden. Ook was er een speciale actie, wanneer je 2 producten koopt krijg je het 3e gratis, ik heb dus in totaal 3 producten gratis gekregen en in totaal was ik voor heel het pakket €53,35 kwijt, wat totaal niet veel is aangezien als er geen actie zou geweest zijn, ik veel meer moest betalen.

img_0954

img_0939

In totaal heb ik eigenlijk maar een kwartiertje aan de beauty bar gezeten, terwijl ze toch een half uur hadden voorzien maar uiteraard hangt het er ook vanaf of je veel vragen hebt of niet die ze graag voor je willen uitleggen, het was ook helemaal gratis zoals ze hadden gezegd en je hebt erna helemaal niet het gevoel alsof je een verplichting hebt om de producten te kopen, je krijgt alle tijd om er over na te denken en je mag natuurlijk altijd terug komen moest je van gedachten verandert zijn, de beauty expert zou normaal ook een persoonlijke fiche voor je invullen met wat meer informatie op over je huid en met de beste producten voor jou behoeften maar daar heb ik wel zelf achter moeten vragen (misschien was ze het vergeten?) maar bon, geen probleem voor mij.

img_0951

Ik ben zelf blij dat ik deze huidanalyse heb laten doen aangezien ik eigenlijk er best wel van overtuigd was dat mijn huid vocht genoeg had, ik had er echt geen idee van en ik was best wel verbaasd toen ik het hoorde, maar ga er nu zeker wat aan doen zodat de vocht te kort wordt aangevuld en wordt behouden zeker in de koude dagen die er zitten aan te komen.

Je kan vandaag nog terecht in diest voor een huidanalyse, en de rest van deze maand is het vooral in Wallonië waar je terecht kan, ik raad het jullie allemaal aan aangezien ik zelf dacht dat mijn huid er eigenlijk beter aan toe was, dan dat het eigelijk was (niet dat er iets mis was, maar daar bedoel ik het vochtgebrek mee) en vooral het is gratis, en je hebt helemaal geen aankoopverplichting.

Zijn jullie ook geweest naar de SkinDays van Yves Rocher en wat waren jullie resultaten?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *