Halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten.

De vraag naar Halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten groeit razendsnel. Halal gecertificeerde producten worden vaak gebruikt door moslims, maar doordat de producten ook nog eens 100% natuurlijk zijn, en aan strenge eisen voldoen, zijn de producten ook nog eens erg geschikt voor veganisten. Van eyeliner tot foundation en van shampoo tot lippenstift. Van elk product dat je maar kan bedenken is er wel een Halal gecertificeerd product van op de markt te vinden. Ze zijn helaas alleen een stuk moeilijker te vinden dan een doorsnee huidverzorgingsproduct. In dit artikel laat ik jullie dan ook graag kennismaken met Halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten, en waar jij ze makkelijk kan vinden. Kijk je mee?

halal gecertificeerd

Wat is Halal?

De meesten mensen weten ondertussen al wel wat Halal betekent. Halal is namelijk een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat voor moslims toegestaan is. Een veel voorkomend misverstand is dat veel mensen denken dat het hierbij enkel om eten gaat. Maar niets is minder waar. Halal draait niet enkel om eten, maar ook cosmetica en make-up valt hieronder. Ook bepaalde regels en handelingen zouden onder deze term kunnen vallen. Deze regels zijn afgeleid uit de Koran, de Hadith en daaruit afgeleide soenna. 

Je kunt een Halal gecertificeerd huidverzorgingsproduct herkennen aan de Halal certificatie. Halal certificering is een streng proces dat garandeert dat producten vrij zijn van zware alcohols, en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Er mogen hierbij dan ook geen ingrediënten afkomstig zijn van dieren, net zoals bij vegan producten. 

Waar kan je Halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten vinden?

Halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten en make-up kun je voornamelijk in natuurwinkels kopen. Ook bij verschillende nachtwinkels en toko’s zijn tegenwoordig deze producten te vinden. Uiteraard zijn er online ook tal van webshops te vinden waar je deze producten kan bestellen. Bij eushipping.nl kan je een groot assortiment aan dierproef- en alcoholvrije Halal gecertificeerde producten vinden. Deze webshop levert in heel Nederland en België, en biedt gratis verzending aan op PaluGada Store bestellingen.

Kennismaking met de producten

Nu we weten wat Halal juist betekent, en nu we weten waar we deze producten kunnen kopen, wordt het tijd om jullie eens te laten kennismaken met een aantal huidverzorgings merken die Halal gecertificeerd zijn, en het Halal certificatie bevatten.

halal gecertificeerde huidverzorgingsproducten

Wardàh

Wardàh is een Indonesisch cosmetica merk dat enorm veel huidverzorgingsproducten aanbiedt. Voor elk huidtype hebben ze een uitgebreide verzorgingslijn die erg betaalbaar is. Ze hebben niet alleen huidverzorgingsproducten, maar ook make-up en haarproducten zijn hier aan overvloed te vinden. Elk product dat zei verkopen bevatten 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten een Halal certificatie. 

De Wardàh Nature Daily Aloe Hydramild Facial Wash die op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 9,95.

De Wardàh Nature Daily Seaweed Balancing Facial Wash die ook op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 9,95.

ovale

Ovale

Ovale is wederom een Indonesisch huidverzorgingsmerk. Op dit moment bieden ze enkel huidverzorgingsproducten aan, maar er is voor elk huidtype wel een geschikt producten te vinden. Ovale biedt onder andere: gezichtsmaskers, gezichtslotions, gezichtsreinigers, verschillende scrubs en oliën en vitaminen aan die de huid verstevigen en er gezonder laten uitzien. Ik heb zelf de Teh Hitam Black Tea Powder Mask, die op bovenstaande afbeelding te zien is al eens eerder geprobeerd, en was er helemaal weg van. Uiteraard zijn ook alle producten van dit merk 100% natuurlijk en hebben ze allemaal een Halal certificatie.

De Yam Bean gezichtsmasker van Ovale die op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 2,75.

De Lemon gezichtsmasker van Ovale die op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 2,75.

halal

Mustika Ratu

Mustika Ratu is een merk dat al eerder voorbijgekomen is op mijn blog. Ik heb namelijk al eens eerder een artikel geschreven over de huidverzorgingsproducten van dit merk. Waar ik toen al erg over te spreken was. Mustika Ratu is ook een cosmetica merk dat uit Indonesië afkomstig is. Ze hebben tal van huidverzorgingsproducten die perfect afgestemd kunnen worden per huidtype. Ook haarproducten, tandverzorging en make-up zijn bij dit merk niet te ontbreken. Ben je op zoek naar iets anders dan cosmetica? Dan kun je bij hun ook terecht voor verschillende soorten thee en andere drankjes. Mustika Ratu is een betaalbaar merk dat enorm veel natuurlijke producten aanbiedt, die uiteraard allemaal een Halal certificatie bevatten.

De Tomato Mask van Mustika Ratu die op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 2,50.

De Body Scrub van Mustika Ratu die ook op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 13,50.

De Body Butter van Mustika Ratu die ook op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 13,50.

De Sandalwood Oil van Mustika Ratu die ook op bovenstaande afbeelding te zien is, kan je via deze link verkrijgen voor de prijs van € 14,75.

Tot slot

Wat me meteen opvalt is dat er best wel veel Indonesische merken producten aanbieden met een Halal certificaat. Uiteraard zijn zei niet de enige die producten aanbieden die Halal gecertificeerd zijn, maar op dit moment valt het toch heel erg op dat zij de bovenhand hier in nemen. Waar uiteraard helemaal niets mis mee is. Wat ik wel jammer vind is dat Halal gecertificeerde producten toch nog steeds moeilijk te vinden zijn, zowel op het internet als in de fysieke winkels. Hier mag in de toekomst toch wel eens verandering in gebracht worden, aangezien de vraag naar deze producten alleen maar stijgt. Niet alleen door moslims, maar ook door veganisten en mensen die graag natuurlijke producten gebruiken, waar geen genetisch gemodificeerde ingrediënten inzitten.

Heb jij al eens een Halal gecertificeerd product gekocht?

beauty secrets

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *