Hema Foundation 01.

Een hele tijd terug had ik heel veel foundations ingeslagen, van zowel budget tot high-end. Ik was er allemaal heel benieuwd naar en heb ze tot nu toe al bijna allemaal getest. Van de budget foundation die ik uitgezocht had kwam ik uit bij de foundation van de HEMA, deze foundation hadden ze in een heel lichte kleur en ik denk dat deze qua kleur wel geschikt voor mij is. Ik heb deze foundation voor jullie uitgetest en ik ga er vandaag wat meer over vertellen.

HEMA FOUNDATION 01.

De foundation die ik in de HEMA uitgekozen had was de goedkoopste en de lichtste foundation die er tussen zat, hij was namelijk maar € 4.00. En dat voor een inhoud van 40 ml. De foundation sprak mijn aandacht aangezien hij best wel heel licht was, en aangezien ik een hele licht huid heb kon ik dit alleen maar toe juichen. De foundation is in de kleur 01 en dit is voor mensen met een hele lichte huid. De foundation is voor alle huidtypen bedoeld en geeft een natuurlijk effect. Ook houdt hij de huid soepel en zacht.

“Luchtige textuur met vitamine E voor een natuurlijke transparante teint. Voor alle huidtypen. Licht tot medium dekkend. Dermatologisch getest. Ongeparfumeerd.”

HEMA zegt dat deze foundation geschikt is voor alle huidtypen maar hier heb ik toch best wel wat mijn bedenkingen mee, ik denk persoonlijk dat iemand met een heel vette huid bij deze foundation niet erg veel mee kan doen. Voor mensen met een droge huid denk ik dat deze foundation wel geschikt is.

In totaal zijn er 3 kleuren te verkrijgen, 01 is een lichte foundation met een roze ondertoon, 02 is ook een lichte foundation maar dan met een gele ondertoon en 03 is een iets donkerdere foundation met een roze ondertoon. Helaas is dit niet veel keuze.

Over de verpakking heb ik niet zo heel veel te zeggen, het is heel simpel en ziet er best wel goedkoop uit, maar het is wel een handige verpakking. Er zit een handige draaidop aan waardoor je de foundation gemakkelijk open kunt doen en weer gemakkelijk terug kunt sluiten. De foundation komt uit de tube door er op te knijpen. Ook vind ik het heel leuk dat de verpakking doorzichtig is zodat je kunt zien welke kleur de foundation precies heeft.

De kleur die je kunt zien door de verpakking van de foundation is ook volledig dezelfde kleur die je ziet wanneer ik de foundation swatch op mijn arm. Ik merk al heel snel op dat deze foundation een luchtige textuur heeft, hij is heel vloeibaar en smeert gemakkelijk uit. Ik blend deze foundation in met een BeautyBlender op mijn gezicht en ook hier weer voelt hij heel licht en luchtig aan. De foundation is zeer snel aangebracht aangezien hij zo goed uitsmeert. De foundation heeft een lichte tot medium dekking, dit kan je zelf bepalen door de hoeveelheid die je neemt. Ik hou wel van een medium dekking en gebruik dan ook wat meer.

Ik merk dat de foundation goed in mijn huid trekt, en dat het goed past bij mijn huidskleur. Misschien nog net iets te donker maar dit valt bijna niet op. Ook merk ik dat de foundation best wel een glans achterlaat, maar een goede glans, het geeft een beetje een glowy effect en dit vind ik wel mooi. Toch poeder ik de foundation even af voor hem te fixeren en langer te laten blijven zitten. Ook na het afpoederen vind ik de foundation wel goed staan.

Zonder foundation

Met foundation

Zoals je ziet zijn bijna al mijn roodheden en mijn oneffenheden verdwenen, de foundation is wel net nog iets te donker voor mij maar dit kan ik gemakkelijk oplossen door de volgende keer een witte foundation of een dagcrème  erdoorheen te mengen.

Met mijn volledige make-up.

Doorheen de dag merk ik wel dat ik wat meer moet bijpoederen dan anders, maar ik heb een gemengde huid dus bij mijn voorhoofd heb ik hier dan ook het meeste last van en dit is ook normaal. Bij andere foundations heb ik dit ook, alleen dan niet zo snel. Maar dit vind ik niet zo heel erg. De foundation voel je ook helemaal niet zitten en hij blijft toch best wel lang goed op mijn huid zitten voor zo een goedkope foundation. Ik denk wel dat hij van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat niet overleeft, maar je kan het gemakkelijk snel bijwerken.

Helaas vind ik nergens op de verpakking van de foundation de ingrediënten terug, dit vind ik wel erg jammer aangezien ik dit toch wel best belangrijk vind. Het enige wat ik op de verpakking kan terug vinden is dat deze foundation ongeparfumeerd is. En dit klopt ook wel.

Conclusie:

Voor zo een goedkope foundation te zijn, vind ik de kwaliteit heel erg goed. Qua verpakking is het niet erg mooi en ziet het er heel goedkoop uit maar uiteindelijk draait het om het product en niet om hoe het er uit ziet. Wat ik ook wel jammer vind is dat er maar 3 kleuren te verkrijgen zijn en alle 3 de kleuren zijn best wel licht, dus voor de donkere typetjes onder ons is hier helaas geen foundation voor terug te vinden. Dit is wel een nadeel. De foundation heeft een lichte en luchtige textuur en hij smeert heel gemakkelijk uit. Ook geeft de foundation een “gezonde” glans af, die ik best wel mooi vind staan. Ik vind het een heel goed budget product, een ideaal product voor mee te beginnen. Of voor meisjes die nog nooit een foundation hebben gebruikt en die het toch wel eens willen proberen. Dan is dit een goede keuze.

De foundation kan je kopen in de HEMA voor de prijs van € 4,00, en in Nederland daar kan je het zelfs nog goedkoper vinden.

Wat vinden jullie van de Beauty producten van de HEMA? En welk product vinden jullie het beste en het fijnste om te gebruiken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *