Hoe bereken je de correcte beha-maat?

De juiste beha-maat dragen is erg belangrijk. Toch zijn er nog steeds veel jonge meisjes en vrouwen die nog steeds niet de correcte beha-maat dragen. Als het gewicht van je borsten niet optimaal wordt verdeeld, door het dragen van een verkeerde beha-maat, worden je rug en nek overbelast. Voor veel vrouwen leidt het jarenlang dragen van de verkeerde beha-maat zelfs tot houdingsproblemen. Vooral voor vrouwen met een grotere buste is het erg belangrijk om de juiste beha-maat te berekenen om het gewicht het beste te verdelen. De meeste vrouwen dragen elke dag van ’s ochtends tot ’s avonds een beha. Het is dus heel belangrijk dat hij goed zit. Hij moet je boezem niet afknellen of platdrukken, maar wel goed ondersteunen. Met een beha in de juiste maat benadruk je niet alleen de mooie vorm van je buste, maar krijg je ook een perfecte ondersteuning. Omdat ik het zelf heel erg belangrijk vind om de juiste beha-maat te dragen, wil ik jullie leren hoe je nu zelf je correcte beha-maat kan meten. Het is heel eenvoudig, en neemt niet veel tijd in beslag. Wil je graag weten hoe je zelf je correcte beha-maat meet? Lees het artikel dan zeker even verder.

Je beha-maat in drie eenvoudige stappen berekenen:

Je beha-maat bestaat uit twee onderdelen:

1. Het nummer staat voor de onder borstomvang en is de onder wijdte van jouw borsten in centimeters.

Om je onder borstomvang op te meten, meet je de omvang van je lichaam net onder je borsten. Sta met het opmeten voor een spiegel zodat je goed ziet wat je doet en er zeker van bent dat je het meetlint recht houdt. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden dat je het meetlint niet te los, maar ook niet te strak houdt. De onder borstomvang geeft de grootte van de borstband van je beha weer en wordt als een nummer in centimeters weergegeven.

2. De letter vertegenwoordigt de boven wijdte van je borstomvang in centimeters.

Om je cup maat te berekenen, meet je jouw borstomvang op het volste gedeelte van jouw borst op. Meestal is dit ter hoogte van je tepels. Let erop dat je het meetlint niet te strak of te los vasthoudt. Ook hier helpt de spiegel erbij dat je het meetlint goed recht houdt. Nadat je jouw maten hebt bepaald, kun je met behulp van deze beha maattabel erachter komen welke beha maat de juiste is voor jou.

Voor het meten van je borstomvang meet je het gedeelte onder je borst op. Kies de dichtsbijzijnde maat (cm).

Voor het meten van je cupmaat meet je het volle gedeelte van je borst op. Kies de dichtsbijzijnde maat (cm).

Wanneer je je borstomvang en je cupmaat hebt opgemeten, kan je je beha-maat makkelijk berekenen via bovenstaande tabel. Wanneer je borstomvang en je cupmaat niet in het tabel terug te vinden is, kan je je altijd laten adviseren in een lingeriewinkel bij jou in de buurt. Hier wordt je beha-maat persoonlijk opgemeten en wordt professioneel advies gegeven over de beha die het beste bij je past. Zorg dat je lingerie comfortabel zit. In de winkel kun je ook meteen verschillende modellen uitproberen en zo eenvoudig ontdekken welke pasvorm en welke stof je het meest comfortabel vindt. Alle verkoopmedewerkers in een lingeriewinkel zijn getraind in het bepalen van de perfecte beha-maat, en zorgen ze voor advies op maat.

Hoe moet de beha-band zitten?

Vaak wordt er te weinig aandacht geschonken aan de beha-band. Hoewel deze beha-band juist voor een ondersteunend effect zorgt en daarom ook echt goed moet zitten. Met één blik in de spiegel kun je al achterhalen of jou beha-band parallel loopt met de cups. Een nieuwe beha zit goed wanneer je deze aan de buitenste haakjes kunt sluiten en hierbij nog twee vingers tussen de beha-band en je rug passen. Wanneer de beha te strak is, snijdt het. Is de beha te groot dan gaat dat ten koste van de ondersteuning. Bij een goed zittende beha, snijden de bandjes niet in de schouders omdat er voldoende ondersteuning door de beha-band gegeven wordt.

Hoe moeten de cups zitten?

Je borsten zouden volledig in de cups van de beha moeten zitten en ze zo goed mogelijk vullen. Het kan helpen om de borsten een beetje op te tillen en goed in de cups te leggen na het aantrekken van de beha. Je borsten mogen in geen geval aan de zijkanten of bovenkant uitsteken! Als dit het geval is, is de cup maat te klein. De beugels en het tussenstuk tussen de cups moeten vlak tegen het lichaam liggen, maar niet drukken. Als het tussenstuk tussen de cups te hoog ligt of niet vlak is, zijn de cups van de beha te klein.

Nu we weten hoe we onze beha-maat correct moeten opmeten, kunnen we verder gaan naar de volgende stap. De juiste soort beha vinden. De keuze is enorm als het aankomt op beha’s. Van push-up beha tot bralette, beha’s met of zonder beugels, met voorsluiting, minimizers, maximizers, bustiers… er zijn ontzettend veel verschillende soorten beha’s op de markt. Maar welke soort beha past nu het best bij mijn noden en mijn lichaamsvorm? Ik laat jullie verschillende soorten beha’s zien, en waarvoor ze juist dienen.

Beha soorten

Een balconette beha is een beha waarvan de cups horizontaal uitgesneden zijn en dicht tegen elkaar staan. Het geeft uw borsten een mooie decolleté.

 

 

 

 

Een beugel beha is een beha met beugels aan de onderkant van de cups. Door deze beugels zorgt een beugel beha voor meer ondersteuning en comfort. Deze beha is geschikt voor zowel vrouwen met een kleine als grote cup maat.

 

 

 

Zoals de naam al zegt heeft deze beha geen beugels waardoor deze de natuurlijke vorm van uw borsten accentueert.

 

 

 

 

Een bralette is een niet-voorgevormde beha zonder beugels waardoor het voelt alsof u geen beha aan heeft wat een bralette zo comfortabel maakt! Een bralette biedt hierdoor minder steun dan een beha met beugels. Wanneer u een wat grotere buste heeft, is deze beha niet heel erg geschikt.

 

 

Demi staat voor de vorm van de cups. Een demi cup is een cup die lager uitgesneden is en dus minder van uw borst bedekt.

 

 

 

 

Een full cup beha heeft een hoog uitgesneden cup welke uw gehele borst bedekt. Dit is een populaire beha soort voor vrouwen met grotere borsten.

 

 

 

 

Een grote maten beha is een beha voor vrouwen met grotere borsten. Deze beha heeft doorlopende beugels en bredere schouderbandjes voor extra support.

 

 

 

 

De kwart cup beha is een beugel beha zonder cups of met hele lage cups waardoor een deel van je borsten ontbloot wordt.

 

 

 

 

Een longline beha is een beha met een bredere beha band die soms zelfs uitstrekt tot uw middel of heupen. Door de bredere beha band biedt de longline beha extra ondersteuning en kan het uw taille vormen.

 

 

 

De maximizer beha zorgt er op een natuurlijke manier voor dat u er twee cup maten bij krijgt. Een maximizer beha doet in principe hetzelfde als een push-up beha, het zorgt voor een lift, meer decolleté en meer volume.

 

 

 

 

Waar een maximizer beha zorgt voor twee cupmaatjes groter, zorgt een minimizer beha ervoor dat je borsten kleiner lijken. Een minimizer zorgt ervoor dat je borsten evenredig in de cup verdeeld worden waardoor ze optisch kleiner lijken.

 

 

 

Een multiway beha is een beha waarvan u de beha bandjes op verschillende manieren kunt losmaken/vastmaken aan de beha zodat u deze onder kleren kunt dragen waarbij normale bandjes anders zichtbaar zouden zijn.

 

 

 

Een niet voorgevormde beha is een beha zonder vulling en/of  schuimlaag. Deze sluit goed aan de natuurlijke vorm van uw borst.

 

 

 

 

Een plak beha is een beha die u op uw borsten kunt plakken. Het ideale aan deze beha is dat u dus geen last hebt van schouderbandjes en een beha-band.

 

 

 

 

Een plunge beha is een beha waarvan de cups laag zijn uitgesneden en laag samenkomen op uw midden rif. De perfecte beha voor onder laag uitgesneden kledij.

 

 

 

 

Een push-up beha heeft extra (schuim of gel) vulling onderin de cup waardoor uw borsten omhoog en dichter naar elkaar geduwd worden waardoor ze groter lijken en u extra decolleté krijgt. Soms is de vulling uitneembaar waardoor deze beha ook geschikt is voor grotere borsten.

 

 

Een sport beha is een beha speciaal voor tijdens het sporten. Deze beha is zo ontworpen dat het extra ondersteuning biedt en is gemaakt van een ademende stof zodat ze erg comfortabel zijn om te dragen.

 

 

 

Een strapless beha is een beha met afneembare bandjes en is dus de ideale beha voor onder tops en jurkjes met blote schouders. Een strapless beha heeft vaak een bredere beha-band waardoor uw borsten alsnog de juiste steun krijgen.

 

 

 

Een t-shirt beha is een beha met gladde, naadloze cups zonder kant en andere versieringen. Hierdoor is de t-shirt beha niet zichtbaar en dus perfect voor onder nauwsluitende en/of strakke kleding.

 

 

 

 

Nu we weten hoe we onze correcte beha-maat moeten meten, en welke soort beha vorm het beste bij jou past, wordt het tijd om in actie te schieten! Neem je meetlint bij de hand, ga even voor de spiegel staan en meet er op los! Moest het je nog steeds niet lukken om je correcte beha-maat op te meten, kan je je altijd laten adviseren door een verkoopmedewerker in een lingeriewinkel bij jou in de buurt. Zij zijn getraind in het bepalen van de perfecte beha-maat, en zorgen voor advies op maat. Zo kan je bv. gratis je correcte beha-maat laten meten in een Hunkemöller bij jou in de buurt, en zo kom je in no time je perfecte beha-maat te weten.

Voor meer informatie over het berekenen van je correcte beha-maat kan je altijd via deze link de website van de Hunkemöller raadplegen.

Draag jij de correcte beha-maat?beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *