Houd je oksels fris met de natuurlijke deodorant van We Love The Planet.

We kunnen er allemaal niet omheen. De productie van consumptiegoederen en ook de vernietiging van afval hebben een grote impact op onze planeet. We moeten dan ook dringend zorg beginnen te dragen voor de aarde, en heel wat merken en bedrijven spelen daar gelukkig goed op in. Zo wordt het voor ons gemakkelijker om natuurlijke en duurzame producten te kopen, en wordt de afvalberg steeds een beetje kleiner en kleiner. Zorg dragen voor onze planeet kan al door kleine veranderingen toe te passen. Ik gaf jullie in een eerder artikel al 5 tips om te beginnen met een duurzame levensstijl, maar wil vandaag wat dieper ingaan op het gebruik van een natuurlijke en duurzame deodorant. Wil je er graag meer over weten? Lees het artikel dan zeker even verder.

we love the planet deodorant

Wat is een natuurlijke deodorant?

De meeste deodorants die wij kennen bevatten irriterende ingrediënten zoals: alcohol, drijfgassen, parabenen, synthetische parfums en aluminium chloorhydraat. Het zijn actieve bestanddelen die veel voorkomend zijn in deodorants. Helaas houden onze oksels niet van al die chemische ingrediënten wat kan leiden naar een branderig gevoel, rode oksels, gele vlekken in je kleren en jeuk en schilfers. En last but not least, we blijven ervan zweten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kies dan liever voor een natuurlijke deodorant waar geen troep inzit. Een deodorant dat niet schadelijk is voor je huid, en je de hele dag fris houdt.

Een natuurlijke deodorant bevat dus alleen maar natuurlijke ingrediënten, Er zijn geen synthetische stoffen en aluminium aan toegevoegd waardoor natuurlijke deodorants niet schadelijk zijn voor je lichaam. Bovendien zitten de meeste natuurlijke deodorants verpakt in een duurzame en recycleerbare verpakking. Een natuurlijke deodorant is dan ook niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor de planeet!

deodorant

We Love The Planet Crémedeodorant

Een betere merknaam konden ze het niet geven: We Love The Planet. Het merk is ontstaan doordat de oprichters een grote liefde voor onze planeet hebben. Wat zij belangrijk vinden om te weten is: wat zit er in en waar komt het vandaan? We love the planet biedt producten aan waar ze zelf gek op zijn en die ze in het dagelijks leven veel gebruiken. En noem nu één product dat we dagelijks gebruiken? Juist ja, een deodorant.

De We Love The Planet Crèmedeodorant bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Er zijn geen synthetische stoffen en aluminium aan toegevoegd waardoor de deodorant niet schadelijk is voor je lichaam. Beter voor je lichaam én de planeet! De natuurlijke ingrediënten in deze deodorant werkt verzachtend en hydraterend. De zachte crème wordt snel opgenomen door de huid en verstopt de poriën niet. Het helpt je fris te blijven op een natuurlijke en ecologisch verantwoorde manier!

De werking

Elke deodorant in de basisljin heeft als een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie, baking soda en maiszetmeelpoeder die de deodorant goed smeerbaar maken en je huid fluweel zacht. In deze speciale vegan variant is de bijenwas vervangen door was van het Myricabesje en de baking soda door een verhoging van het maiszetmeelpoeder. 

De Sweet & Soft van We Love The Planet is speciaal samengesteld voor mensen met overgevoeligheden. Deze deodorant is hypoallergeen, heeft daardoor een zachte geur en milde werking. Hierdoor kan het zijn dat u tweedaags de deodorant moet aanbrengen. Het is dan ook de ideale en meest natuurlijke oplossing voor de gevoelige huid.

crèmedeodorant

we love the planet natuurlijke deodorant

Hoe gebruik je de crèmedeodorant?

De crèmedeodorant breng je aan met je vingers. Een toefje op je vingertop is dan ook genoeg voor 1 oksel, smeer het uit over je hele oksel en geniet van de hydraterende en verzachtende werking. De crémedeodorant mag dan wel meteen door de huid opgenomen worden, het is aangeraden om nog even een paar minuten te wachten alvorens je kleding aan doet. De kokosolie heeft namelijk even de tijd nodig om volledig in te trekken. Dit voorkomt vlekken.

De deodorants mogen dan wel verpakt zitten in een stevig kleine blikje met een inhoud van 48 gram. Ondanks het kleine formaat gaat de deodorant maar liefst twee tot drie maanden mee, afhankelijk van het gebruik. Dat is zelfs langer dan wanneer men een deodorant gebruikt die in een spuitbus zit!

we love te planet

Mijn ervaring met de crèmedeodorant van We Love The Planet

De eerste keer dat ik de crèmedeodorant gebruikte had ik niet zo een prettige ervaring met het product. Ik had in de ochtend al een deodorant gebruikt (waar dat chemische ingrediënten in zat), en een aantal uur erna gebruikte ik de crèmedeodorant van We Love The Planet om het product uit te proberen. Ik had mijn oksels niet schoongemaakt, waardoor er nog restjes van de andere deodorant aanwezig waren op mijn oksels. Een aantal uur erna begonnen mijn oksels te irriteren, en voelde ze branderig aan. Mijn oksels begonnen heel erg te jeuken, en er verschenen allemaal rode bultjes op mijn huid. Ik heb toen meteen mijn oksels goed schoongemaakt, en enkele dagen geen deodorant meer gebruikt.

Een aantal dagen na dat de irritatie en de rode bultjes verdwenen waren, begon ik de crèmedeodorant van We Love The Planet terug opnieuw te gebruiken. Deze keer zonder een chemische deodorant er tussendoor bij te gebruiken. Deze keer trad er dan ook geen irritatie op, en voelden mijn oksels weer helemaal schoon en fris aan. De crèmedeodorant zorgden voor gehydrateerde en zachte oksels, die fris aanvoelden en geen geur nalieten. De crèmedeodorant ruikt lekker fris, is makkelijk in gebruik en zorgt de hele dag lang voor frisse, zweetvrije oksels. Ondanks dat ik bij het eerste gebruik er een slechte ervaring er aan over gehouden had (wat volkomen mijn eigen schuld was), ben ik toch wel heel tevreden over de natuurlijke deodorant van We Love The Planet.

Verkrijgbaarheid

De We Love The Planet crèmedeodorants zijn verkrijgbaar in acht verschillende geuren voor zowel mannen als vrouwen en hebben een inhoud van 48 gram. Ze zijn verkrijgbaar op de online webshop van Bol.com voor de prijs van € 11,99 per stuk.

Gebruik jij al een natuurlijke deodorant?

beauty secrets

+1
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *