Instant Youthful Effect Foundation..

Ik heb een hele bleke huid en een foundation kopen is voor mij meteen al een hele opgave, je kent het misschien wel, in de winkel lijkt hij goed te zitten en hij past perfect bij je huidskleur, maar wanneer je thuis komt lijkt niets minder waar te zijn. Je Foundation is te donker voor je en je hebt alweer een miskoop gedaan. En omdat we allemaal tegenwoordig een druk leven lijden zijn we niet snel geneigd om terug naar de winkel te gaan en de foundation om te gaan ruilen. Wéér een foundation erbij waar je niets mee kunt. Geen getreur, vanaf nu af aan koop je nooit meer de verkeerde foundation!

MET TIPS OM DE JUISTE FOUNDATION TE VINDEN VOOR EEN BLEKE HUID!

INSTANT YOUTHFUL EFFECT FOUNDATION.

“Voor het eerst hebben de onderzoekslaboratoria voor Plantaardige Cosmetica van Yves Rocher een ingrediënt aan een fond de teint toegevoegd dat in staat is de teint optisch te corrigeren, zodat direct een verjongend effect optreedt: gladmakende glansdeeltjes met rozenwas

De huid wordt onmiddellijk gladder en straalt van jeugdigheid! 

De revolutionaire, gladmakende formule vervaagt direct alle tekenen van huidveroudering en geeft een optimale dekking zonder dat de rimpeltjes geaccentueerd worden. De zachte, vloeibare crème versmelt perfect met de huid, laat de teint intens stralen en legt een satijnachtige, matte finish op uw gezicht. De fijne formule van de Fond de teint youthful effect hydrateert uw huid, zodat ze de hele dag comfortabel aanvoelt. 

De huid straalt weer van jeugdigheid, alsof ze een verjongingskuur heeft ondergaan!”


 

Toen ik op zoek was naar een foundation die écht bij mijn huidkleur paste, kwam ik in de winkel van de Yves Rocher terecht. Nooit gedacht dat ik daar een goede foundation zou vinden die bij mijn huidkleur paste maar toch kwam ik er eentje tegen. De Instant Youthful Effect Foundation met Smoothing Pearl en Rose Wax.

De foundation zit in een leuk kartonnen doosje verpakt, maar wanneer je de foundation uit het doosje haalt merk je meteen dat er geen dop op de flacon zit, het eerste wat je gaat denken is hé? zijn ze nu dat dopje vergeten? Nee. Yves Rocher heeft er speciaal voor gekozen om geen dop te gebruiken. Je kunt hem wel ‘op slot zetten’ door het mondje een kwartslag te draaien zodat hij toch “gesloten” is. Er komt dan ook geen foundation uit wanneer je op het pompje zou duwen. Eerlijk gezegd ben ik hier niet zo een grote fan van aangezien ik het toch altijd wel hygiënischer vind wanneer er toch een dopje op zou zitten.

De flacon ziet er vrij simpel uit. Niet te veel toeters en bellers. Gewoon een simpele glazen flacon. Omdat het een glazen flacon is zie je meteen de kleur van de foundation, en je ziet ook meteen dat dit een héél lichte foundation is. De foundation is in de kleur Beige 000. En is verkrijgbaar in 10 verschillende tinten. De foundation heeft een inhoud van 30ML. Het pompje heeft een rosé goud achtige kleur gekregen.

De substantie van de foundation is heel vloeibaar, dat maakt dat hij gemakkelijk te verdelen is over de huid. Ook zie je dat er in de textuur allemaal kleine “glittertjes” zit, dat zorgt voor een gladmakend satijn achtige finish en helpt tekenen van veroudering te vervagen (hier kan ik wel nog geen oordeel over geven).

De foundation is makkelijk te verdelen over de huid en brengt heel soepel aan, hij geeft een medium dekking maar je kan altijd bijbrengen waar nodig is. De foundation smelt goed in de huid zodat je geen kleurverschil ziet. Na het aanbrengen merk ik meteen dat je de foundation niet voelt zitten en dat mijn huid zacht aan voelt. Yves Rocher vertelde dat deze foundation hydrateert, maar hier merk ik eerlijk gezegd niet zo veel van. De foundation zorgt er wel heel goed voor dat mijn roodheden verdwenen zijn en je ziet het niet door de foundation heen.

Zonder foundation                                                             Met foundation

Met volledige make-up.

De foundation heeft een oplichtend effect, maar is toch ook weer semi-mat dekkend. Een ideale combinatie. 

Met deze foundation moet je wel afpoederen, voor de foundation te fixeren, anders gaat het snel gaan beginnen “glanzen”. Maar wanneer de poeder er één keer op zit blijft de foundation heel de dag lang goed zitten.

De foundation is parabeen vrij en het glas is recycleerbaar, wat natuurlijk heel goed is voor het milieu.

Plantaardige bestanddelen: glansdeeltjes verrijkt met rozenwas, essentiële rozenolie uit biologische teelt, muskaatroosolie, rozenwater.

Conclusie:

Natuurlijk ben ik in eerste instantie te vinden over de foundation aangezien hij erg licht is en perfect bij mijn huidskleur past. Maar toen ik deze foundation kocht had ik nooit gedacht dat hij ook werkelijk heel goed ging zijn, wat natuurlijk ook het geval is. De foundation zit in een simpele verpakking maar dit stoort me helemaal niet. Het enige nadeel vind ik toch wel dat er een dopje op mocht zitten maar ja dat is natuurlijk hun keuze. De foundation is heel vloeibaar en brengt daardoor heel gemakkelijk aan, ook smelt hij goed “in de huid” zodat je geen masker effect krijgt. De foundation moet je wel afpoederen aangezien hij anders na een tijd erg gaat glanzen, maar dit is bij vrijwel elke foundation wel zo. Wanneer je je foundation goed hebt gefixeerd blijft hij heel de dag goed zitten. Ook merk ik dat mijn huid hier heel erg zacht van wordt. De foundation is helaas niet hydraterend. Het zou ook een verjongend effect creëren maar aangezien ik nog jong ben kan ik hier helaas nog niet echt een antwoord op geven. Kortom een top foundation, ideaal voor de bleke huid!

De foundation is te koop in de winkels van Yves Rocher en kan je kopen voor de prijs van € 29,90.

7 TIPS VOOR EEN FOUNDATION TE VINDEN VOOR EEN BLEKE HUID.

  • Vraag altijd raad aan een medewerker van de winkel zelf, zij willen uiteraard ook dat je naar buiten gaat met de juiste foundation.
  • De spiegels en het licht in de winkels is heel anders dan het licht van buiten, vraag even om een beetje foundation op je kaaklijn te doen (en niet op je hand!) en ga even naar buiten met een spiegeltje, wanneer je de foundation niet ziet zitten heb je de juiste match.
  • Weet welke ondertoon je hebt, veel mensen weten niet welke ondertoon ze hebben, vraag dit even na aan een medewerker. Een foundation met een verkeerde ondertoon gaat je niet goed staan!
  • Als je een bleke/lichte huid hebt, ga er dan altijd vanuit dat je de lichtste foundation moet nemen, vaak zijn veel merken nog te donker voor ons, kom niet in de verleiding om ze toch te kopen maar ga even bij een ander merk kijken, misschien hebben zij wel lichtere foundations.
  • Kies voor de juiste textuur. Heb je een vettige huid? Kies dan voor een foundation die speciaal voor de vette huid is, vraag het even aan een medewerker en zij weet er wel raad mee. Elke huidtype heeft een ander soort textuur van foundation nodig.
  • Wanneer je ziet dat een foundation bij iemand anders heel mooi zit wil dit niet zeggen dat dit bij jou ook zo het geval is, we zijn allemaal uniek. En diezelfde foundation kan misschien bij jou heel lelijk staan. 
  • Wanneer je eindelijk de juiste foundation hebt gevonden en je wilt hem fixeren met poeder doe dit dan niet met een gekleurde poeder maar met een transparante poeder. Wanneer je een gekleurde poeder gaat gebruiken ga je je foundation verpesten door hem terug donkerder te maken.

Wat vinden jullie van de foundations van Yves Rocher? Zijn jullie er tevreden over? Weten jullie nog goede foundations voor een heel bleke huid, of heb je misschien nog tips? Laat het me zeker even weten.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *