IS DIT DE BESTE MASCARA VAN ESSENCE?

De laatste tijd kom ik enorm veel artikels tegen over de Essence Lash Princess Fals Lash Effect Mascara, een drogist mascara die naar het schijnt enorm goed zou moeten zijn, en hij is ook nog eens budget proof! Dat Essence veel goede producten in hun assortiment heeft daar kunnen we al zeker niet aan twijfelen, maar of de Lash Princess van Essence écht zo goed is als dat iedereen beweerde? Dat weet ik nog net zo niet. Meteen na dat ik de vele artikels las over de mascara trok ik de stad in om de mascara te kopen. De mascara is te koop in de Kruidvat en na een 3-tal winkels binnen geweest te zijn had ik hem eindelijk gevonden. Hij was bijna overal uitverkocht nadat iedereen gelezen had over de mascara. Toen ik thuis kwam testte ik de mascara meteen uit en kwam ik tot een conclusie. Ben jij benieuwd naar mijn eerlijke mening over de mascara? Lees dan zeker even verder.

“koninklijke zus! dit is een geweldige nieuwe aanvulling op de lash princess mascara familie. het bijzonder gevormde cobraborsteltje biedt superlange wimpers en dramatische volume met valse-wimper-effect! net zoals haar zusje wordt de mascara gepresenteerd in een prachtige avondjurk – deze keer in zwart-mint. prinsessence deluxe!”

De huls van de mascara ziet er heel schattig en speels uit. De huls is zwart en heeft mint kleurige details er op staan. De leukste detail vind ik toch wel de rubberen afwerking op de dop die op de achterkant een korset zou moeten voorstellen, deze afwerking zorgt ervoor dat de mascara meteen een stuk duurder voelt aanvoelen. Ook de vorm van de huls is best wel apart, door de rubberen opdruk ligt de mascara goed in de hand en je kan er best wel veel informatie op terug vinden. Er staat op aangegeven welk effect de mascara heeft, je kan er de inhoud (12ml) op terug vinden en de houdbaarheidsdatum (6m) is ook goed zichtbaar. Voor de ingrediënten moet je even naar de website van Essence gaan, maar ik heb ze alvast voor jullie hieronder in het artikel neergezet.

Het borsteltje heeft een kegel vorm en oogt niet zo heel erg bijzonder. Hij is best wel lang en voelt stevig aan, er komt ook voldoende mascara op het borsteltje te zitten, doordat hij zo lang en stevig is kan je makkelijk tot aan de wortels van de wimpers komen en kan je meteen veel wimpers in één keer voorzien van mascara. Wat mij wel meteen opvalt is dat er toch wel wat klonters op het borsteltje komt te zitten. Ik ben benieuwd wat dit op mijn wimpers gaat geven.

Wanneer ik de mascara aanbreng merk ik dat dit toch wel vrij vlot gaat, ik kom makkelijk tot aan de wortels en kan veel wimpers in één keer voorzien van mascara. De mascara heeft een vrij dikke en stroeve structuur maar zorgt wel voor veel volume en krul. Een vals wimper effect kan je hier zeker wel mee creëren. Lengte mis ik helaas wel in de mascara. Na dat ik de mascara liet drogen en een 2e laag wou aanbrengen ging het helaas mis. Er kwamen best wel veel klonters in mijn wimpers te zitten en enkele wimpers begonnen zelfs tegen elkaar te plakken. Dit is natuurlijk niet iets wat ik in een mascara zoek en het spinnen poten effect was hier dan ook wel duidelijk zichtbaar.

 

Na dat ik de mascara had aangebracht en een tijdje ermee rondliep ging ik toch eens een kijkje nemen in de spiegel. Wat ik verwacht had was helaas gebeurt, de mascara was uitgelopen en de panda-ogen waren er niet ver vanaf. Dit is helemaal niet wat ik van een mascara verwacht en helaas gebeurde het toch. Voor mij is dit toch wel absoluut iets wat ik niet wil zien bij een mascara. Helaas ben ik dan ook helemaal niet tevreden over de mascara en snap ik ook niet echt waar de grote hype vandaan komt?!

De ingrediënten van de Essence Lash Princess Fals Lash Effect Mascara.

INGREDIENTEN:

AQUA (WATER), CERA ALBA (BEESWAX), PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM, POLYBUTENE, AMINOMETHYL PROPANOL, STEARIC ACID, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, DIMETHICONE, POLYESTER-4, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TOCOPHEROL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, CI 77499 (IRON OXIDES).

Conclusie:

Ik had het heel graag willen geloven dat dit één van de beste mascara’s van Essence was, maar het sprookje was helaas te mooi om waar te zijn. De mascara is best wel bruikbaar wanneer je maar 1 laag aanbrengt aangezien hij dan nog niet begint te klonteren en hij toch best wel wat volume en krul creëert, maar helaas kan je bij 1 laag niet zo snel een vals wimper effect creëren. Bij een 2e laag ging het dan ook snel mis en kwamen er behoorlijk wat klonters in te zitten. Na een paar uren loopte de mascara uit en dit vind ik absoluut niet kunnen bij een mascara. Ik ga hem dus zeker niet meer opnieuw kopen want ik vind dat Essence dan toch wel veel betere mascara’s in zijn assortiment heeft liggen. Kijk maar eens naar de Essence Volume Stylist 18H Curl & Hold Mascara waar ik al eerder eens een positief review over geschreven heb. Ik kan de mascara alvast niet aanraden.

De Essence Lash Princess Fals Lash Effect Mascara kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 3,39.

Wat vinden jullie van het effect van de mascara? Hebben jullie hem ook geprobeerd? Wat vinden jullie ervan? Waarom is het plots zo een hype geworden? Wat vinden jullie van de zuster variant? Welke Essene mascara vinden jullie de beste?

 

0

1 Reactie

  1. 10 april 2019 / 01:35

    Hoi, ik ben al wel 30 jaar bezig met het zoeken naar een goede mascara ik heb alle merken gehad in verschillende prijsklassen van goedkoop tot duur , maar deze mascara van essence is echt geweldig, die doet wat het beloofd, ik merk er niets raars aan , geen klonten en geeft verlenging en blijft langdurig zitten

    0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *