Is dit de dupe van de Bobbi Brown Shimmer Brick?

MAX & MORE HIGHLIGHTER

Iedereen kent hem waarschijnlijk wel de Shimmer Brick highlighter van Bobbi Brown, een klein doosje met 5 verschillende kleuren, gaande van lichte kleuren en wat donkerdere kleuren die je als highlighter maar ook als oogschaduw kunt gebruiken. Je kan de kleuren apart gebruiken maar ook allemaal tegelijk. Zo creëer je een mooie glow effect op de wangen, of ook te gebruiken als bronzer en een blush. Echter heeft de highlighter van Bobbi Brown wel een prijskaartje. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een wat goedkopere variant, die even goed is en ik heb hem gevonden! En hij is dichter bij je dan je denkt, hij ligt namelijk in de action en kan je kopen voor de prijs van €1,89, is dit nu niet geweldig?

Het doosje ziet er wel een beetje anders uit dan die van Bobbi Brown, gewoonweg simpeler en goedkoper. Het heeft een doorzichtige deksel waardoor je de highlighter al meteen kunt zien door de verpakking. En het heeft een zwarte onderkant. Met rosé gouden letters staat het merk er op de bovenkant van het doosje op. Jammer genoeg zit er hier geen spiegeltje in wat wel zo het geval is bij de Shimmer Brick van Bobbi Brown. Het doosje voelt niet echt heel stevig aan maar wanneer je hem wilt openen gaat dit toch niet zo heel gemakkelijk. Je moet hem zeg maar langs de onderkant “openduwen”. Eenmaal je het doosje geopend hebt lijken de “highlighter balkjes” enorm hard op die van Bobbi Brown.

Het doosje heeft een inhoud van 10 gram en is in de kleur 02 pink.

Wanneer ik de highlighters swatch op mijn arm merk ik meteen op dat het toch best wel veel pigmentatie afgeeft, hier verschiet ik toch wel een beetje van. Maar dit is alleen maar een goed teken. Wat ik ook meteen opmerk is dat de textuur van deze highlighter wel erg poeder achtig is, hier moet je zeker op gaan letten tijdens het aanbrengen. Wanneer je met je kwast door de highlighter gaat moet je zeker even afkloppen op het doosje, dit is hier echt wel nodig. Maar hé voor de prijs van €1,89 heb ik hier absoluut geen problemen mee.

De bovenste kleur en de onderste kleur zijn wat lichter dan de rest, en de 3 middelste kleuren zijn wat donkerder dan de rest. Op de swatch op mijn arm zie je de kleuren duidelijk. De eerste kleur die jullie zien is de bovenste kleur van het doosje. Deze valt wat minder fel op dan de andere kleuren en heeft een licht roze kleur. De 2e kleur ziet er wat oranje uit. De 3e kleur uit het doosje heeft een wat rodere ondertoon. Als we dan gaan kijken naar de 4e kleur is deze ook wat roziger maar deze valt ook weer wat minder op. Dan hebben we nog de laatste kleur van het doosje, deze ziet er in het doosje heel rozig uit, maar wanneer ik het op mijn arm swatch heeft deze toch wel wat minder pigmentatie dan de rest. De kleur is subtiel roze en kan je perfect gebruiken als highlighter.

Wanneer ik de highlighter aanbreng op mijn wangen staan deze heel mooi. Ze zijn goed gepigmenteerd en je krijgt een mooie glans. Je hebt er niet veel van nodig maar let dan wel weer op dat je altijd even je borstel moet afkloppen vóór je de highlighter gaat opdoen, zo voorkom je dat er een deel poeder op je kleren valt. De highlighter brengt gemakkelijk aan met een borstel, maar dit kan je zonder problemen ook met je vingers aanbrengen.

De highlighter blijft gedurende de dag goed zitten en je hoeft vrijwel niet bij te werken.

Doordat de highlighter zo poeder achtig is, raad ik iedereen aan om deze niet mee te nemen in je handtas of los in een make-up tasje te steken, het doosje voelt niet zo heel stevig aan en ondanks dat hij moeilijk open te krijgen is, moet je het risico niet nemen dat hij kan openvallen en dat de losse poeder overal terecht gaat komen. Ik adviseer jullie om het doosje ergens netjes op te bergen zodat het zeker niet open kan gaan. Wanneer je het toch in een handtas of in een make-up tasje wilt meenemen doe er dan zeker een klein elastiekje rond zodat hij zeker niet kan opengaan tijdens het transport.

De ingrediënten van deze highlighter:

INGREDIENTS: MICA, TALC, GLYCERIN, KAOLIN, MAGNESIUM STEARATE, MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE, SILICA, MAY CONTAIN (+/-): CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77007, CI 16035.

De verpakking van het product bevat het cruelty free logo dit wil zeggen dat het kan getest zijn op dieren maar dan zonder de dieren pijn te doen of zonder het doden ervan.

Conclusie:

Voor mij is dit een absolute dupe van de Shimmer Brick van Bobbi Brown, het heeft net dezelfde kleuren en ondertonen. Het product is goed gepigmenteerd, laat een mooie glans achter, je kan het voor veel doeleinden gebruiken. Zowel als highlighter, oogschaduw, bronzer en als blush. En het blijft heel de dag goed zitten. Je hebt er niet veel van nodig en is makkelijk aan te brengen. Ja ik vind dit product zeker en vast geslaagd. Het enige kleine minpuntje is dat de structuur heel poeder achtig is, zo komt er veel product los te zitten en moet je zeker en vast opletten bij het aanbrengen hiervan. Maar omdat dit product heel goedkoop is en heel goed zijn werk doet, vind ik dit helemaal niet erg.

De verpakking valt ook nog best mee, het ziet er heel simpel uit maar toch heeft het wel een leuke uitstraling. Helaas zit er wel geen spiegeltje bij dit zou het product zeker een grote meerwaarde gegeven hebben. Maar natuurlijk was de prijs van het product dan ook weer gestegen.

Kortom de Action is er goed in geslaagd om een goede dupe uit te brengen.

De MAX & MORE highlighter kan je vinden bij de Action voor de prijs van €1,89.

Vinden jullie het ook een geslaagde dupe of vinden jullie net van niet? Wat vinden jullie van de producten van de Action?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *