KIKO HYDRA PRO MASK.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren. Je huid goed hydrateren is the key voor een mooie huid verzorging. Onze huid kan je op 2 manieren hydrateren. Je kan je huid van binnen uit en van buiten uit hydrateren. Je kan je huid van binnen uit hydrateren door veel water te drinken en door veel fruit en groenten te eten, want hier zit tenslotte ook vee water in. En we kunnen onze huid van buiten uit hydrateren door hydraterende crèmes, sprays en maskertjes te gebruiken. Een goed gehydrateerde huid straalt, voelt niet droog aan en ziet er gezond uit. Ik heb een gemengde huid, dat wil zeggen dat mijn T-zone vet is maar dat mijn wangen droog zijn. Natuurlijk wil het niet zeggen omdat mijn T-zone vet is dat deze geen hydratatie nodig heeft, absoluut wel. Mensen met een vette huid hebben ook nood aan hydratatie. Ik gebruik graag hydraterende maskers voor mijn gezicht te hydrateren en wanneer ik op zoek ga naar een nieuw masker dan ga ik altijd meteen op zoek naar een masker met een hydraterende werking.

Toen ik laatst de Kiko Milano winkel binnenstapte en het Hydra Pro Glow Sublime Light Effect Moisturizing Cream bij hun kocht, waar ik al eerder een artikel over geschreven had. Kreeg ik een gratis maskertje uit dezelfde collectie mee naar huis. Welbepaald een hydraterend masker, wat kwam dat goed uit. Het masker waar ik het dus vandaag over ga hebben is de Hydro Pro Mask van Kiko Milano. Een intensief hydraterend masker met hyaluronzuur. Benieuwd naar hoe het masker mij is bevallen? Lees dan zeker even verder.

“Intensief hydraterend masker met hyaluronzuur: hydrateert langdurig, maakt de huid extreem stralend en zacht, verfrist de huid en perfectioneert de teint. De hydraterende werking wordt gegarandeerd door het hyaluronzuur. De formule bevat ook vijgcactusextract en karitéboter voor een zachtere en gladdere huid.”

Het product zit verpakt in een leuk kartonnen doosje, en is net hetzelfde verpakt als bij de Moisturizing Cream, je kan eraan zien dat het uit dezelfde collectie komt. Het kartonnen doosje heeft een roze, zilveren metallic kleur. Op het doosje kan je veel informatie terug vinden waaronder de ingrediënten, de inhoud (50 ml), de houdbaarheidsdatum (6m) en wat meer informatie over het product zelf. In het doosje vind je ook nog een handleiding waar nog meer informatie in staat over de producten. Dit vind ik altijd leuk wanneer dit meegeleverd wordt.

Wanneer de we tube uit het kartonnen doosje halen heeft deze een roze kleur met een rosé gouden dop wat al meteen een leuke uitstraling geeft. Wanneer ik even de dop open en aan het masker ruik heeft het masker een frisse, subtiele geur die naar rozen ruikt. Een heerlijke geur!

Het masker breng je aan met een dunne laag op een schone en droge huid. Je laat het masker zo een 10-15 minuten inwerken en daarna spoel je het voorzichtig af met lauw water. Tijdens het aanbrengen merkte ik dat de structuur van het masker redelijk dik is en dat het een roze kleur heeft, je hebt niet veel product nodig voor het hele gezicht te kunnen bedekken met het masker. Wanneer het masker aan het intrekken is laat het een heerlijke subtiele rozen geur achter. Wat een heerlijke geur! De geur is subtiel en is dus zeker en vast niet te overheersend.

Wanneer het masker aan het intrekken is heb je nauwelijks door dat je een masker op je gezicht hebt zitten, het voelt helemaal niet trekkerig aan. Het heeft een subtiele koele werking maar omdat dit een hydraterend masker is had ik van het verkoelend, hydraterend effect toch wat meer van verwacht, je voelt het niet of bijna nauwelijks hydrateren. Dit is voor mij toch een zeer grote minpunt. Ik verwacht van een hydraterend masker dat je het toch wel echt voelt hydrateren op de huid dit is helaas bij dit masker niet zo het geval.

Na een paar minuten had mijn huid het masker bijna volledig opgenomen en zag je enkel nog resterende restjes zitten. Na dat ik de resterende restjes had afgespoeld met lauw water zag mijn huid er frisser en gelijkmatiger uit. Het was een beetje zachter geworden maar ik had het gevoel alsof mijn huid niet echt gehydrateerd was, althans niet genoeg gehydrateerd was. Dit vind ik alweer een minpunt zeker voor een masker dat ons dat hydraterende effect belooft.

Omdat het product alfa-hydroxyzuren bevat die de huid gevoeliger maakt, raadt Kiko Milano ons aan om na het gebruik van dit masker niet in direct zonlicht te gaan. Wanneer je toch in direct zonlicht moet  smeer je dan even in met een zonnecrème zo voorkom je dat je huiduitslag krijgt door de overgevoelige huid. Dit is iets wat ik ook niet echt ideaal vindt klinken.. Ik weet niet wat jullie ervan vinden?

De ingrediënten van de Kiko Hydra Pro Mask:

INGREDIENTS:

AQUA (WATER/EAU), GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER), CETEARYL ALCOHOL, PEG-100 STEARATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, TREHALOSE, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL (PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL), PHENOXYETHANOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, POTASSIUM PCA, CAPRYLYL GLYCOL, PVP, TOCOPHERYL ACETATE, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, HEXYLENE GLYCOL, RETINYL PALMITATE, SODIUM HYALURONATE, PARFUM (FRAGRANCE), OPUNTIA FICUS-INDICA STEM EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, LACTIC ACID, LIMONENE, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, CITRONELLOL, AMMONIUM C6-16 PERFLUOROALKYLETHYL PHOSPHATE, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De Kiko Hydro Pro Mask is geschikt voor alle huidtypen, bevat geen parabenen, is dermatologisch getest en is niet comedogeen (het product verstopt de poriën niet).

Conclusie:

Wanneer ik een hydraterend masker koop (of krijg voor te testen) verwacht ik er van dat het tijdens het inwerken een heerlijk hydraterend en verkoelend effect heeft. Helaas is dit bij dit masker niet zo het geval, dit vind ik zeker en vast een minpunt. Ook na dat ik het masker had afgespoeld merkte ik nauwelijks er iets van dat mijn huid gehydrateerd was. Mijn huid zag er wel frisser en gelijkmatiger uit, het was een beetje zachter geworden maar dat was het ook. Voor mij is dit niet het gewenste resultaat dat ik verwacht had van dit masker. Gelukkig heb ik het masker niet gekocht en gratis gekregen bij een product. Ik ga het masker zeker en vast nog opgebruiken maar erna zou ik hem zeker laten staan in de winkel. De effecten van het masker zijn nauwelijks op te merken en ik heb het gevoel alsof mijn huid nauwelijks gehydrateerd is.

De Hydra Pro Mask van Kiko Milano kan je online kopen op de website van Kiko Milano of je kan het in een Kiko Milano store kopen voor de prijs van € 8,95

Wat vinden jullie van de producten van Kiko Milano? Hebben jullie het masker al eens getest? Wat vonden jullie ervan? Zouden jullie hem laten staan of zouden jullie hem toch kopen? Welk masker zou je mij aanraden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *