KRUIDVAT BODY BUTTERS.

Elke dag na het douchen smeer ik mijn lichaam rijkelijk in met een body lotion, body milk of met een body butter. Ik vind het belangrijk om mijn huid soepel en gehydrateerd te houden en vind het natuurlijk ook leuk om mijzelf lekker te verwennen. De geuren van een body butter doen mij heerlijk wegdromen en mijn huid voelt gedurende de dag ook lekker zacht aan. Aangezien ik elke dag mijn lichaam ermee insmeer heb ik al veel body lotions of body butters gehad en zorg ik er ook altijd voor dat ik een hele voorraad in huis heb. Toen ik laatst bij de Kruidvat op zoek was naar een nieuwe stapel body butters viel mijn oog gelijk op de body butters van hun eigen huismerk. Er was namelijk een 2 + 1 gratis actie op deze producten en deze kon ik natuurlijk niet laten schieten. Ik review vandaag de overheerlijke geurende body butters van de Kruidvat. Ben jij benieuwd wat ik er van vind? Lees dan zeker even verder.

Er zijn in totaal 4 soorten body butters in de Kruidvat van hun eigen huismerk te verkrijgen waaronder: Blueberry Lychee, Olive Macadamia, Honey Cocoa Butter en als laatst Coconut Sheabutter. Coconut Sheabutter heb ik niet meegenomen aangezien ik deze niet zo heel erg fijn vond ruiken. De body butters van de Kruidvat zijn geïnspireerd op de body butters van The Body Shop maar Kruidvat heeft er dan natuurlijk wel hun eigen twist aangegeven. De body butters zitten in een plastieken pot die allemaal een inhoud van 200ml bevatten.

Blueberry Lychee.

Blueberry Lychee is mijn favoriete body butter van ze allemaal. Hij heeft een heerlijke fruitige en zoete geur waarvan ik van vind dat hij eerder naar snoepjes ruikt dan naar bosbessen en lychee, wanneer je er aan ruikt is het zelfs moeilijk om er van weer te staan om er even aan te proeven, het lijkt net wel een yoghurt. Maar hé het blijft nog steeds een oneetbaar product, dus kunnen we er natuurlijk best niet van eten. Dit is ook de enigste body butter waarvan de crème een andere kleur heeft, namelijk zachtroze.

De textuur is typisch zoals die van een body butter hoort te zijn, dik en romig. De crème smeert heel gemakkelijk uit op de huid en voelt niet vettig aan, na het uitsmeren van de crème trekt hij vrijwel onmiddellijk in, in de huid en voelt hij fris en hydraterend aan op de huid. Gedurende de dag voelt mijn huid heerlijk zacht, soepel en gehydrateerd aan, en mijn huid ruikt ook heel de dag door heerlijk zoet. Aangezien dit mijn favoriete van de drie is, vind ik het absoluut niet erg dat mijn lichaam lang zoet blijft ruiken.

INGREDIENTEN:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Vaccinium Myrtillus Extract, Litchi Chinensis Fruit Juice, Bisabolol, Benzophenone-4, Carbomer, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Disodium Edta, Propylene Glycol, Trideceth-9, Sodium Acrylates Copolymer, Ppg-1 Trideceth-6, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 16035, CI 16185.

De Blueberry Lychee Body Butter kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 1,99.

Olive Macadamia

Olive Macadamia ruikt ook echt naar de Macadamia noot, de geur van olijven zijn nauwelijks te bespeuren maar dat vind ik opzich geen probleem aangezien ik olijven niet zo lekker vind ruiken. Ook deze geur vind ik lekker zoet ruiken, dit is dan ook op en top mijn tweede favoriet. In tegenstelling tot de Blueberry Lychee variant heeft deze body butter een witte kleur, wat natuurlijk ook een typische kleur is voor een body butter. Olive Macadamia is een crème die ik eerder s’avonds na het douchen zou gebruiken dan overdag aangezien deze geur mij erg kalmeert en heel fijn is voor mee te gaan slapen.

Ook deze variant heeft een lekkere dikke en romige structuur, hij smeert makkelijk uit op de huid en wederom trekt hij zeer snel in. De crème laat geen vettige laag achter en laat je huid weer soepel en zacht aanvoelen. Mijn huid voelt gedurende de dag goed gehydrateerd aan en de crème zorgt ervoor dat ik een lange tijd geen droge huid meer heb. Deze geur is iets minder sterk dan de geur van de Blueberry Lychee variant en blijft dan ook wat minder lang op je lichaam aanwezig, het is een subtiele en zachte geur die heel erg kalmerend is.

De ingrediënten van de Olive Macadamia Body Butter.

INGREDIENTEN:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Butter, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Panthenol, Benzophenone-4, Carbomer, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Disodium Edta, Sodium Acrylates Copolymer, Ppg-1 Trideceth-6, Parfum, Coumarin, Linalool, Limonene, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Caramel, CI 47005.

De Olive Macadamia Body Butter kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 1,99.

Honey Cocoa Butter

Honey Cocoa Butter ruikt vooral naar verse en zoete honing, je moet natuurlijk dan wel een liefhebber van honing zijn als je deze body butter een kans zou willen geven. Voor mij is dit dan ook mijn minst favoriete body butter van de drie aangezien ik vind dat hij net wat te sterk ruikt, de geur van honing is zeker en vast aanwezig en als je niet aangetrokken wil worden door allerlei insecten zou ik deze body butter zeker en vast niet gebruiken wanneer je het huis uit zou gaan. Ik speel liever op safe en ik gebruik deze crème dan ook enkel en alleen wanneer ik zeker weet dat ik die dag het huis niet uit moet.

Net zoals de Olive Macadamia variant heeft ook deze crème een witte kleur, de textuur is wederom dik en romig en smeert ook weer zeer gemakkelijk uit. Net zoals zijn voorgangers laat hij geen vettig laagje achter en zorgt hij ervoor dat mijn lichaam gehydrateerd wordt en mijn  huid weer soepel en zacht laat aanvoelen. Helaas blijft de zoete geur van honing gedurende de dag toch wel sterk ruiken, dit vind ik best wel jammer aangezien je geen insecten en dergelijke wilt aantrekken.

De ingrediënten van de Honey Cocoa Butter Body Butter.

INGREDIENTEN:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Mel, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Carbomer, Xanthan Gum, Disodium Edta, Sodium Acrylates Copolymer, Ppg-1 Trideceth-6, Benzophenone-4, Parfum, Benzyl Salicylate, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Linalool, Limonene, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 15985.

De Honey Cocoa Butter Body Butter kan je kopen in de Kruidvat voor de prijs van € 1,99.

Conclusie:

Wat ben ik blij dat ik deze body butters van het huismerk van de Kruidvat ontdekt heb, ze lijken in eerste instantie erg had op de body butters van The Body Shop maar toch heeft de Kruidvat er hun eigen twist aangegeven. Alle drie de crème’s hebben de structuur van wat een echte body butter hoort te hebben, dik en romig. Ze smeren ook nog eens zeer goed uit en ze trekken zeer snel in. De body butters laten geen vettige laag achter en laten je huid opnieuw weer soepel en zacht aanvoelen, tegelijkertijd word je huid ook nog eens diep gevoed en gehydrateerd. Bovendien ben ik echt verzot op de geuren, vooral die van Blueberry Lychee, dat is toch wel absoluut mijn favoriet! Hij blijft ook nog eens lekker lang hangen op je lichaam, ik word er helemaal blij van. Olive Macadamia heeft een typische kalmerende geur die ik erg fijn vind om s’avonds voor het slapen te gebruiken. Honey Cocoa Butter vind ik ook een heerlijke geur maar helaas is hij net wat te sterk ruikend en gebruik ik ook dees liever op dagen dat ik het huis niet uit moet. Ik ga deze body butters van de Kruidvat met veel plezier opgebruiken en wie weet schaf ik hem zeker nog wel eens aan.

De body butters van het huismerk van de Kruidvat zijn uiteraard te verkrijgen in de Kruidvat filialen. Je kan ze kopen voor € 1,99 per stuk. Kruidvat heeft nu ook een actie lopen waardoor dat je de body butters kunt kopen aan 2+1 gratis. Vergeet niet dat er ook nog een vierde variant te verkrijgen is namelijk: Coconut Sheabutter.

Gebruiken jullie elke dag een body lotion, body milk of body butter? Welke gebruiken jullie het liefste?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *