Kruidvat Sensitive 3-in-1 Micellair Water.

Omdat mijn huid de laatste niet tijd zo heel erg veel kan verdragen ben ik al mijn skin-care producten tijdelijk aan het vervangen door producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid en ik let daarbij extra op dat er geen alcohol aan de producten zijn toegevoegd. Bijna al mijn producten zijn al reeds vervangen maar toch had ik steeds het gevoel alsof ik nog iets vergat. Ik gebruikte namelijk nog steeds een make-up remover die niet geschikt was voor een gevoelige huid maar die eerder geschikt was voor een normale/gemengde huid en dat is op dit moment niet het meest geschikte voor mijn huid. Toen ik in de Kruidvat op zoek ging naar een make-up remover voor de gevoelige huid kwam ik de Kruidvat Sensitive 3-in-1 Micellair Water tegen. Het Sensitive Micellair Water van de Kruidvat is vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen en is zacht voor de overgevoelige huid. Er liep momenteel een actie waardoor je door één fles te kopen er twee gratis bijkreeg, natuurlijk kon ik deze actie dan ook niet aan mijn neus laten voorbijgaan en kocht ik de producten meteen. Ik heb de Sensitive 3-in-1 Micellair Water nu al een aantal weken uitgetest en vandaag ga ik jullie er wat meer over vertellen. Benieuwd? Lees dan zeker even verder.

“Kruidvat Sensitive 3-in-1 Micellair Water verwijdert (oog)make-up diep en grondig. De gezichtsreiniger zuivert en verfrist je huid in één handeling zonder haar te irriteren of een trekkerig gevoel te geven. Je huid voelt weer heerlijk fris en schoon aan. Het micellair water is vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen. De gezichtsreiniger is zacht voor de overgevoelige huid.”

Het Micellair Water van de Kruidvat zit verpakt in een plastieken doorzichtige fles die een inhoud heeft van 400 ml, wat best wel een grote inhoud is. De verpakking ziet er clean en fris uit en past wel bij het merk van de Kruidvat. Je kan op de verpakking wat meer informatie over het product er op terug vinden, net zoals de ingrediënten lijst en de houdbaarheidsdatum (12 maanden) van het product die je er ook op kan terug vinden. Voor de rest is de verpakking handig in gebruik, de grote dop is ideaal om je watje op te leggen om het product op te nemen zonder te knoeien.

Wanneer ik de fles open valt het me meteen op dat er geen parfum aan de formule is toegevoegd. Het micellair water ruikt namelijk niet zo lekker als dat ik gedacht had. Het micellair water heeft dus best wel een onaangename geur maar verdwijnt meteen na dat men het gezicht volledig heeft gereinigd. Het product is doorzichtig van kleur, maar dat zijn natuurlijk bijna alle make-up removers wel. De bedoeling is dat je het product aanbrengt op een wattenschijfje en dat je er dan je make-up zachtjes mee verwijdert.

Het verwijderen van je make-up gaat met het micellair water van de Kruidvat vrij makkelijk, maar wanneer je gebruik maakt van waterproof make-up dan is het toch net wat lastiger. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen, wanneer men het wattenschijfje even op je ooglid laat rusten alvorens je de make-up wegveegt gaat het wegnemen van de waterproof make-up heel snel en eenvoudig. Nadien voelt de huid ook fris en schoon aan en is meteen al je make-up en vuil verdwenen. Afspoelen is nadien ook helemaal niet nodig. Er is ook helemaal geen sprake van irritatie en mijn huid voelt na gebruik niet trekkerig of droog aan, wat bij sommige make-up removers toch wel het geval kan zijn. Kruidvat claimt dat het een Micellair Water is met een 3-in-1 werking. Wat betekent dat het naast het reinigen, het product ook nog eens de huid zuivert en verfrist. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd en geld.

De ingrediënten van de Kruidvat Sensitive 3-in-1 Micellair Water.

INGREDIËNTEN:

AQUA, GLYCERIN, POLOXAMER 184, PANTHENOL, DECYL GLUCOSIDE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE.

Zoals je kan zien zitten er heel weinig ingrediënten in het product, maar zoals Kruidvat ons als eerder beloofde zit er dus geen parfum, alcohol en kleurstoffen in het product. Wat ik natuurlijk alleen maar kan beamen en waar mijn huid alleen maar blij van kan worden.

Conclusie:

Ik moet toch wel zeggen dat ik op dit moment best wel kritisch ben over de skin-care producten die ik gebruik. Ik wil namelijk mijn huid zo snel mogelijk terug in balans krijgen en vind het dan ook erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik geen enkel minpunt weet te zeggen over het micellair water van de Kruidvat. Hij neemt makkelijk en snel alle make-up van het gelaat en hij zorgt er ook nog eens voor dat al het vuil van je gezicht verdwijnt. Wanneer je vaak waterproof make-up gebruikt is het net wat lastiger voor de make-up van je gezicht af te halen, maar wanneer je het product op een wattenschijfje aanbrengt en dat enkele seconden op de huid laat zitten veeg je het er zo af. Het product bevat geen parfum, alcohol en kleurstoffen waardoor dat er geen irritatie kan optreden en de huid na gebruik van het product niet trekkerig of droog aanvoelt, maar eerder aangenaam fris en schoon. Ik ben enorm tevreden over het micellair water van de Kruidvat en ben dan ook erg blij dat ik de producten in een 1 + 2 gratis actie heb kunnen aankopen waardoor dat ik er een heel lange tijd mee kan toekomen.

De Kruidvat Sensitive 3-in-1 Micellair Water kan je verkrijgen op de online webshop Kruidvat.be of je kan het product in alle winkels van de Kruidvat verkrijgen voor de prijs van € 2,49 per stuk.

Heb jij snel last van een gevoelige huid?

 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *