LANCASTER SELF TAN BEAUTY IN SHOWER TANNING LOTION.

Persoonlijk hou ik niet zo heel erg veel van zelfbruiners, de reden waarom ik er niet zo erg veel van hou is omdat ik er dan ook al heel slechte ervaringen mee gehad heb en ik ga daarom ook liever af en toe eens onder de zonnebank dan een zelfbruiner te gebruiken. Vlekken, niet gebruinde stukken, een oranje kleur,.. noem maar op ik heb het allemaal al wel eens gehad en iedereen zal er ooit wel eens mee te maken gehad hebben. De meeste onder ons gaan daarom altijd wel eens op zoek naar het product dat wonderen verricht. Maar helaas is zo een product niet vaak te vinden, althans bij de zelfbruiners dan toch. Ik wou het graag nog eens een kans geven en omdat ik een nieuwe soort zelfbruiner gevonden had (die je in de douche kunt gebruiken) was ik toch weer een beetje enthousiast geworden. Wat als dit wel het ultieme product is waar iedereen naar zoekt? Ik zette mijn angst opzij en testte het product grondig uit. Het product waar ik het namelijk over ga hebben is de Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion van Lancaster. Benieuwd of dit het ultieme wondermiddel is voor een zelfbruiner voor onder de douche? Lees dan zeker even verder.

“Zelfbruiner voor onder de douche. Ontdek een nieuwe manier van zelfbruining met Lancaster. Aanbrengen doe je snel binnen 1 minuut tijdens je dagelijkse douche en het geeft je huid een prachtige zongekuste teint vanaf de eerste applicatie. Dag na dag ontwikkelt zich een natuurlijke goudkleurige teint. Zonder strepen en oranje look.”

Aan de verpakking kan je al onmiddellijk zien dat dit een zelfbruiner product is, het typische bruine kleur die ze aan bijna alle zelfbruiner verpakkingen geven. Maar bon de verpakking is nu niet het belangrijkste onderdeel. Op de verpakking kan je veel informatie vinden, er staat goed op uitgelegd hoe je het product en hoelang je het product onder de douche moet gebruiken, dit is met afbeeldingen en met tekst te zien. Verder staat er ook nog de houdbaarheidsdatum (12m), de inhoud (200ml) en de ingrediënten op de verpakking.

De zelfbruiner heeft een karamel achtige kleur en is best vloeibaar, olie-achtig en dun van structuur. De zelfbruiner heeft niet zo een typische zelfbruiner geur die al meteen overheerst bij het openen van de verpakking maar het heeft meer een wat frissere geparfumeerde geur. Toch kan je naderhand na een paar uren na het aanbrengen hiervan wel het zelfbruiner geurtje ruiken, dit is toch wel best opvallend en vind dit een redelijke storende geur, aangezien iedereen kan ruiken dat je een zelfbruiner op hebt. Misschien hangt het er een beetje vanaf hoeveel product je gebruikt hebt.

Hoe gebruik je het product?

1) Alvorens je het product gebruikt moet je natuurlijk even onder de douche stappen, je huid grondig scrubben (wat je bij alle zelfbruiners eerst moet doen) en daarna grondig even je lichaam wassen met water en zeep. Daarna spoel je je lichaam af en haal je de zelfbruiner boven.

2) De zelfbruiner breng je royaal aan de op delen waarvan je wilt dat ze bruiner worden, je kan natuurlijk ook heel je lichaam ermee insmeren, dat is geen probleem. De zelfbruiner breng je aan met cirkelvormige massabewegingen. Let wel even op, deze zelfbruiner is enkel bedoeld voor het lichaam dus gebruik het zeker niet op je gelaat. Zorg ervoor dat alle delen goed ingesmeerd zijn en dat er geen stukken overgeslagen zijn. Geef extra aandacht aan de droge plekken, zoals knieën, ellebogen,..

3) Laat de zelfbruiner 1 minuut intrekken in de huid. Daarna spoel je je lichaam grondig af met water.

4) En als laatste gaan we natuurlijk onszelf drogen met een handdoek. Dit doen we doormiddel van ons lichaam droog te deppen met een zachte handdoek en niet te wrijven! Dit is zeer belangrijk. En vergeet niet natuurlijk niet goed je handen nadien te wassen met zeep, je wilt namelijk geen bruine vlekken tussen je vingers hebben zitten.

Ik moet heel eerlijk zijn, ik had er van het begin al niet veel vertrouwen in. Een zelfbruiner die je op een nat lichaam smeert? Dit kan toch niet goed gaan en strepen en vlekken geven? Ik heb de zelfbruiner om te beginnen getest op mijn benen. Ik had alles gedaan zoals de instructies mij voorlegde, ik had mijn benen gescrubd, mij gewassen en afgespoeld en daarna de zelfbruiner rijkelijk op mijn benen gesmeerd. Ik heb ervoor gezorgd dat ik geen stukje miste en wachtte een minuutje. Je kan meteen zien dat de zelfbruiner een soort laagje op je huid vastzet, wanneer je de zelfbruiner uitspoelt blijft dat laagje op je lichaam achter. Daarna had ik de zelfbruiner afgespoeld en mijn benen droog gedept met een zachte handdoek.

Op het begin zie je er niets van, het is pas na een paar uur dat je je benen wat bruiner ziet worden (oftewel wanneer je de zelfbruiner geur begint te ruiken). Het verschil is na een paar uur een beetje te zien, mijn benen waren subtiel een beetje bruinen geworden maar ondanks dat ik het product zeer goed en rijkelijk verdeeld had over mijn benen waren er vooral veel vlekken en delen die niet gebruind waren. Dit is voor mij absoluut een no go en was hier dan ook helemaal niet tevreden over. En waar ik al helemaal niet tevreden over was, de zelfbruiner kleurt niet geleidelijk aan naar een mooie natuurlijke bruine kleur maar mijn benen werden helemaal oranje. Dit is toch iets wat ik echt niet vind kunnen. Zeker niet voor een merk zoals Lancaster.

Dit is een foto waar ik geen zelfbruiner op heb, zoals je kan zien zijn mijn benen hier nog redelijk wit op.

De volgende dag was het alleen nog maar erger, de zelfbruiner had ook gedurende de nacht zijn werk gedaan en mijn benen waren nog bruiner of moet ik zeggen nog meer oranje, en er waren ook meer vlekken bij gekomen. Ik vond de kleur en de vlekken verschrikkelijk. Ik ben natuurlijk dan ook niet verder gegaan met het testen van de zelfbruiner.

Dit is een foto waar ik de zelfbruiner een paar uur ervoor heb opgesmeerd. Zoals je kan zien zijn mijn benen oranje van kleur geworden en zitten er vlekken op mijn benen en voeten.

Wanneer je zelfbruiner op je gesmeerd hebt is het heel lastig om het weer te verwijderen en heb helaas dan ook een paar dagen met de lelijke vlekken moeten rondlopen dit is echt iets wat niet kan bij een zelfbruiner en ben dan ook helemaal niet tevreden over de Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion van Lancaster.

De ingrediënten van de Lancaster Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion.

INGREDIENTS:

AQUA/WATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, PROPYLENE GLYCOL, DIHYDROXYACETONE, CAPRYLYL METHICONE, GLYCERIN, ETHYLHEXYL PALMITATE, CETYL-PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BHT, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, LIMONENE, MAURITIA FLEXUOSA FRUIT OIL, MELANIN, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, TRIBEHENIN, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, FD&C BLUE N°1 (CI 42090), FD&C RED N°4 (CI 14700), FD&C YELLOW N°5 (CI19140).

Conclusie:

Zoals ik al verwacht had vind ik de zelfbruiner maar niks, het geeft om te beginnen al enorme vlekken ook al had ik het product zeer rijkelijk en goed ingemasseerd. En daarna wordt de kleur ook nog eens oranje, wat er helemaal niet natuurlijk uit ziet. De zelfbruiner ruikte na een paar uur heel erg naar zelfbruiner wat ik ook al helemaal al niet prettig vind. Nee, dit product is absoluut niks voor mij. Ik was al helemaal geen fan van zelfbruiners maar door deze test ben ik er al helemaal niet meer weg van. Geef mij dan maar een zonnebank beurt. Ik vind het best wel jammer dat dit geen goed product is, Lancaster staat namelijk bekend om hun zonneproducten en had dan ook niet verwacht dat ze zo een slecht product op de markt brengen. Voor mij een slecht product voor jou misschien wel een goed product? Heb jij wel goede ervaringen met het Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion? Laat het me dan zeker even weten.

De Self Tan Beauty In Shower Tanning Lotion van Lancaster is te verkrijgen bij de Douglas voor de prijs van €23,41 (er is nu een korting van -10%).

Wat vinden jullie van de resultaten? Vinden jullie ze ook zo slecht als ik? Heb jij dit product al ooit eerder eens geprobeerd? Wat vond jij ervan? 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *