Last van een jeukende hoofdhuid? Dan biedt deze shampoo de oplossing!

Een tijdje geleden had ik erg veel last van een jeukende hoofdhuid. Het was zelfs een tijdje zo erg dat ik mijn hoofdhuid er helemaal van openkrabden. Ik had mijn haar al meermaals nagekeken op luizen, maar er was geen enkel beestje te bespeuren. Omdat de jeuk maar bleef aanhouden ging ik op zoek naar een oplossing, en ging ik raad vragen bij een apotheker. Zij konden mij meteen helpen met mijn hoofdhuid probleem en raadde mij de Eucerin Dermo Capillaire kalmerende urea shampoo aan. Een milde en kalmerende shampoo die urea bevat. Een shampoo die de hoofdhuid verzacht, en het jeukerig gevoel vermindert. Ik heb de kalmerende shampoo van Eucerin nu een aantal weken uitgeprobeerd, en ga jullie er vandaag wat meer over vertellen. Kijk je mee?

eucerin dermocapillaire

“Eucerin Dermo Capillaire KALMERENDE UREA SHAMPOO is specifiek ontworpen voor een droge en jeukende hoofdhuid. Deze is verrijkt met ureum en lactaat, twee vochtvasthoudende factoren die de gezonde huid van nature aanmaakt, om uw droge, jeukende hoofdhuid de voedende verzorging te geven die hij nodig heeft. Bij gebruik in combinatie met Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE HOOFDHUIDBEHANDELING kalmeert en verlicht deze de jeuk en droogheid en geeft uw haar een gezonde glans en zorgt dat het soepel aanvoelt.”

kalmerende shampoo

Wat is het?

De Eucerin DermoCapillaire kalmerende urea shampoo is een kalmerende en milde shampoo die urea (ureum) bevat. De shampoo verzacht de hoofdhuid en vermindert het jeukerig gevoel. Het is een shampoo die geschikt is voor een droge, jeukende hoofdhuid en is ook geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor atopische dermatitis en psoriasis. De shampoo kan op zich zelf gebruikt worden, maar kan ook samen met de DermoCapillaire kalmerende urea behandelende verzorging gebruikt worden. 

Wat is Urea (Ureum)?

Urea of Ureum is een natuurlijke, lichaamseigen stof die geproduceerd wordt door de lever bij de eiwitstofwisseling. Het menselijk lichaam ‘gebruikt’ ureum voor de vochtregulering in de nieren en het te veel aan ureum wordt uitgescheiden in de urine. Ureum is zo bijzonder omdat het vocht vasthoudt in de huid. Ureum is één van de zogenaamde ‘Natural Moisterizing Factors’ en zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt. Ook zorgt ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers. Ureum is dus een heel goed ingrediënt om de huid weer zacht en soepel te laten aanvoelen, en om jeuk en huidschilfers te verminderen!

eucerin

Hoe gebruik je de kalmerende shampoo?

De kalmerende shampoo van Eucerin gebruik je net zoals een gewone shampoo. Breng de shampoo aan op vochtig haar en masseer deze in. Laat de shampoo even intrekken en spoel het daarna grondig af met lauwwarm water. De kalmerende shampoo van Eucerin is heel erg mild voor het haar, waardoor het dagelijks gebruikt kan worden. Als aanvulling kan je de DermoCapillaire kalmerende urea behandelende verzorging gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de jeuk sneller verdwijnt, maar is absoluut geen must. 

Ingrediënten

Aqua, Sodium Myreth Sulfate, Ureum, Decyl Glucoside, Sodium Lactate, Sodium Cocoamphoacetate, Coco Glucoside, Laureth-9, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Glyceryl Oleate, Panthenol of Dexpanthenol, Lactic Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Sodium Chloride.

eucerin dermocapillaire

eucerin dermocapillaire kalmerende shampoo

Resultaat

Ik heb de Eucerin DermoCapillaire kalmerende urea shampoo volledig opgebruikt om er het beste resultaat uit te kunnen halen. De eerste keren dat ik de shampoo gebruikte voelde ik niet erg veel verschil. Alleen wanneer de shampoo op mijn haar zat en ik het even liet intrekken, voelde het erg verlichtend en kalmerend aan op mijn hoofdhuid. Maar zodra ik de shampoo uitspoelde en mijn haren weer droog waren begon de jeuk weer. Ik kon haast niet wachten om de shampoo weer opnieuw aan te brengen om het verlichtende gevoel weer te voelen, en begon mijn haar dan ook dagelijks met de kalmerende shampoo te wassen.

De eerste keren dat ik de shampoo gebruikte deed het niet echt veel voor me. Maar na een aantal weken begon mijn jeuk te verminderen en kon ik het dagelijks wassen ook weer afbouwen. Eindelijk begon er schot in de zaak te komen en zat ik eens een keertje niet in mijn haar te krabben. Nog een aantal weken later was mijn jeuk zo goed als helemaal verdwenen en was de shampoo bus leeg. Voor mij heeft de kalmerende shampoo van Eucerin zeker en vast geholpen, en zal ik het opnieuw aanschaffen wanneer ik weer last krijg van een jeukende hoofdhuid.

De Eucerin DermoCapillaire kalmerende urea shampoo is verkrijgbaar bij verschillende apothekers of bij de online apotheek Farmaline voor de prijs van € 10,01.

Heb jij wel eens last van een jeukende hoofdhuid?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *