L’Oréal Citramine Pure Resource Shampoo.

Een tijdje geleden schreef ik een review over de Dessange Paris Douce Argile Shampoo. Een shampoo die speciaal bedoeld is voor mensen met vette haarwortels, en droge punten. Met mijn ontzettend snel vet wordend haar en droge punten behoor ik jammer genoeg tot die groep. Ik was dan ook erg benieuwd naar de resultaten van de shampoo, maar helaas heeft het product mij niet echt verder kunnen helpen. Omdat ik het heel erg zonde vind om producten zomaar weg te gooien, heb ik de shampoo fles toch volledig opgebruikt. En aangezien ik nu met een lege shampoo fles zit, word het hoogtijd tijd om de volgende shampoo te gaan uit testen. Deze keer test ik de L’Oréal Citramine Pure Resource Shampoo uit. Een zuiverende shampoo die speciaal bedoeld is voor mensen met vet haar. Wil je meer weten over dit product? En wat mijn bevindingen hierover zijn? Lees het artikel dan zeker even verder.

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

De L’Oréal Serie Expert Pure Resource Shampoo is een shampoo speciaal geschikt voor vet haar en de hoofdhuid. De shampoo zorgt ervoor dat de hoofdhuid schoner en zuiverder wordt zonder enige oneffenheden. Het haar krijgt door de shampoo een luchtig effect en wordt niet verzwaard. Door de shampoo krijgt het haar een geweldige glans en gaat het stralen.

 • Geschikt voor vet haar en de hoofdhuid

 • Maakt de hoofdhuid schoner en zuiverder

 • Geeft luchtig effect

 • Het haar wordt niet verzwaard

 • Geeft geweldige glans

 • Bevat vitamine E

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

De Citramine Pure Resource Shampoo van L’Orèal is speciaal bedoeld voor mensen met (snel) vet haar. De shampoo zorgt voor een schone en zuivere hoofdhuid, en het haar blijft langdurig glanzend, fris en luchtig. De speciale ingrediënten in deze shampoo ontdoen de hoofdhuid van residu van hard water en productresten. Ook legt de shampoo een subtiele film over de hoofdhuid, zodat deze schoon, verzorgd en beschermd aanvoelt. De shampoo fles bevat een inhoud van 300 ml, waar je best wel een tijdje mee verder kan. De flacon is handig in gebruik, en doordat hij doorzichtig is kan je meteen zien hoeveel inhoud er nog in de fles zit. Ik vind de flacon er erg leuk en speels uitzien, het geeft je een inkijk op de inhoud en de verpakking ziet er net wat anders uit dan wat men gewend is.

Ondanks dat er geen lavendel tussen de ingrediënten lijst staat, heeft de shampoo een milde lavendel geur. Een beetje vreemd lijkt me, maar ik vind de geur best wel oké. De geur is niet te overheersend en verdwijnt meteen na het uitspoelen. De shampoo heeft een dikke, lopende structuur maar een hoeveelheid ter grootte van een twee euro stuk is meer dan voldoende om het haar van schuim te voorzien. Meteen na dat de shampoo in aanraking komt met water begint hij gelijk te schuimen, even inmasseren en je hebt een hoofd vol met schuim. Heel even is de lavendel geur wat meer aanwezig, maar hij blijft gelukkig niet lang hangen.

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

Het uitspoelen gaat gemakkelijk, maar ik merk wel op dat mijn haar wat droger en stugger aanvoelt dan normaal. Een goede conditioner of crèmespoeling zou dit probleem direct moeten verhelpen, en ik raad je dit dan ook zeker aan wanneer je merkt dat je haar droog aanvoelt na het uitspoelen van de shampoo. Het doorkammen van mijn haar gaat na het wassen met de shampoo wat stroever dan normaal, het duurt dan ook even om alle klitten uit het haar te halen. Dit is niet wat ik gewend ben. Zodra het haar droog en doorborsteld is voelt het luchtig, schoon en zacht aan. Ik merk niet meteen op dat het meer glanst, maar ik merk wel op dat het droger en stugger aanvoelt dan normaal. Is dit een goed teken? Word mijn haar hierdoor minder snel vet?

Het heeft niet mogen baten, ook deze shampoo heeft mij niet verholpen van mijn probleem. Normaal moet ik mijn haar om de 3 à 4 dagen wassen, maar met deze shampoo kwam ik nog niet voorbij dag 2. Ik heb de shampoo over een aantal weken meermaals geprobeerd, maar telkens ik de shampoo gebruikte werd mijn haar sneller vet dan voorheen. Een probleem dat met deze shampoo verholpen zou moeten worden, werd alleen maar groter en groter. Dit was niet het enige probleem, mijn haar werd ook steeds droger en stugger. Ik heb het gebruik van deze shampoo dan ook meteen stopgezet. Voor mij is dit product van L’Orèal helaas een no go.

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

De ingrediënten van de L’Orèal Citramine Pure Resource Shampoo.

INGREDIËNTEN:

AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, CITRIC ACID, SODIUM CHLORIDE, COCO-BETAINE, AMMONIUM HYDROXIDE, HEXYLENE GLYCOL, SODIUM BENZOATE, SALICYLIC ACID, POLYQUATERNIUM-10, LINALOOL, COUMARIN, LIMONENE, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM/FRAGRANCE.

L'Orèal Citramine Pure Resource Shampoo

Conclusie:

Ik had hoge verwachtingen van deze shampoo, hij leek me veelbelovend te zijn, en ik had er ook al veel goeds over gehoord. Maar je kan enkel door een product zelf te testen te weten te komen of het wat voor je is of niet. Voor de één is het een wonderproduct, voor de ander is het een no go. Helaas is voor mij deze shampoo een no go. Ik wou deze uitproberen omdat hij speciaal bedoeld is voor mensen met snel vet wordend haar, en had dan ook de verwachting dat deze shampoo mijn haar minder snel vet zou laten worden. Maar hij deed net het tegenovergestelde. Mijn haar werd sneller vet, en voelde ook nog eens droog en stug aan. Een probleem waar ik voorheen niet zo veel last van had, maar nu plots wel. Ik heb de shampoo een aantal weken de kans gegeven, maar heb helaas de test moeten staken. Zelf ben ik dus niet zo tevreden over de Citramine Pure Resource Shampoo van L’Orèal. Maar zoals ik hierboven al eerder zei: bij de één werkt het, bij de andere niet. Je moet het dus zelf uitgeprobeerd hebben alvorens je er een oordeel over kan vellen.

De Citramine Pure Resource Shampoo van L’Oréal is verkrijgbaar op verschillende kappers webshops voor de prijs van € 8,75 – 300 ml.

Als je mij één tip kon geven tegen vettig haar? Welke zou dat dan zijn?

beauty secrets

1 Reactie

 1. TK
  18 juli 2020 / 22:09

  Bij mij werkt deze wel. Ik moet mijn haar om de dag wassen, nu kan het een dagje langer. Ik moet het wel 2x wassen, anders is al het vet er niet af. Ook conditioner is voor mij een no go.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *