L’Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend.

Ik denk dat bijna iedere vrouw al wel eens een kleimasker gebruikt heeft. Ze zijn namelijk bij elke drogist en parfumeriezaak te verkrijgen, van budgetproof tot high-end. En ze doen heel veel goeds voor je huid. Ik ben al jaren een trouwe fan van de kleimaskers en gebruik ze dan ook op regelmatige basis. Ik moet ook zeggen dat ik nog niet zo heel veel kleimaskers ben tegengekomen waar ik helemaal niet over te spreken was. En dat is een goed teken, want dat wil zeggen dat er een enorme vooruitgang is op gebied van huidverzorging. Aangezien het al een tijdje geleden was dat ik nog eens een kleimasker had uitgetest, besloot ik om het Pure Clay Masker Zuiverend van L’Oréal Paris te gaan testen. De verpakking trok mijn aandacht en aangezien ik de laatste tijd wat meer last heb van onzuiverheden, leek dit masker wel goed van pas te komen. Ben jij benieuwd naar de werking van het masker? Lees het artikel dan zeker even verder.

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

“Goede reiniging is belangrijk voor een gezond uitziende huid. L’Oréal Paris selecteerde daarom 3 pure kleien en combineerde deze met de zuiverende eigenschappen van eucalyptus-extract. Het resultaat is het Pure Clay Masker Zuiverend, een kleimasker met een zuiverende en verfrissende werking op de huid. Dit kleimasker reinigt en matteert de huid en laat deze fris en comfortabel aanvoelen. Het Pure Clay Masker Zuiverend zorgt voor een frisse, matte uitstraling.”

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

Het zuiverend klei masker van L’Oréal Paris zit verpakt in een groen kartonnen doosje, waar je best wel veel informatie over het product erop kan terug vinden. Zo kan je er wat meer informatie over het product, het gebruik ervan en de resultaten op het kartonnen doosje terug vinden. Bovendien kan je er ook nog de volledige ingrediëntenlijst, de inhoud van 50 ml en de houdbaarheidsdatum van 12 maanden erop terug vinden. Volgens de verpakking kan je het masker ongeveer 10 keer aanbrengen, maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoeveel product men per keer gebruikt. Op de achterkant van het doosje kan je ook nog een afbeelding zien, waarop afgebeeld staat op welke delen van je gelaat je het masker kan aanbrengen. Ik vind de verpakking er best wel leuk en aantrekkelijk uitzien, en het geeft je meer dan voldoende informatie.

Het masker zelf zit verpakt in een klein, doorzichtig glazen potje. Het potje heeft een groene deksel, en doordat het glazen potje doorzichtig is, kan je ook al meteen de kleur van het masker zien. Het masker heeft namelijk een lichtgroene pastel kleur, wat natuurlijk perfect bij de verpakking past. Ook op het glazen potje kan je wat meer informatie terug vinden over hoe je het product moet gebruiken, en kan je er ook nog eens de inhoud (50 ml) en de houdbaarheidsdatum (12 maanden) erop terug vinden.

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

Van zodra je het groene deksel opendraait zie je dat L’Oréal Paris gebruik heeft gemaakt van een extra dekseltje, zodat alles schoon en hygiënisch blijft. Wanneer men ook dat extra dekseltje verwijdert kan men het masker gaan gebruiken. Zoals ik al eerder zei heeft het masker een lichtgroene pastel kleur. Het masker ruikt heel erg sterk naar een typisch kleimasker, en dat is niet bepaald een geur waar heel veel mensen dol op zijn. Ik zelf vind de sterke geur niet heel erg storend. Het masker heeft een dikke, plakkerige structuur, maar ondanks dat verdeelt hij toch gemakkelijk over de huid.

Het masker breng je aan nadat je je gezicht hebt gereinigd met een reinigingsgel, lotion of reinigingsmelk. Daarna breng je het masker met een dunne laag aan op het gezicht, en laat je het 5 – 10 minuten drogen. Vervolgens spoel je het masker af met lauwwarm water. Hetgeen wat mij als eerste opviel van zodra ik het masker had aangebracht, is dat hij een beetje prikt op de huid. Dat prikkelend gevoel duurt gelukkig maar heel even, en is ook niet heel erg storend. Een teken dat het masker zijn werk begint te doen. Het masker droogt vrij snel op, zonder een trekkerig of storend gevoel te geven. Het masker voelt dus zeer aangenaam aan op de huid, en de geur van het masker is tijdens het inwerken niet heel erg storend.

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

Na dat het masker 5 – 10 minuten heeft ingewerkt op de huid spoel je het af met lauwwarm water. Meteen na dat het masker is verwijdert, voelt mijn huid enorm schoon en fris aan. Vuil en onzuiverheden zijn volledig verdwenen en mijn huid voelt diep gereinigd aan. Het masker zou de huid ook mat maken, en dat doet hij ook. Mijn huid is na het masker volledig mat, zonder enige glim te bespeuren. Het Pure Clay Masker Zuiverend van L’Oréal Paris is dus een ideaal masker voor mensen met een onzuivere huid, die regelmatig wel eens last hebben van overtollig vuil en talg, waardoor ze overmatig gaan glimmen. Je kan het masker 2 tot 3 keer per week gebruiken, en je zou ongeveer een 10-tal applicaties uit het masker kunnen halen.

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

De ingrediënten van het L’Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend.

INGREDIËNTEN:

Aqua/Water, Kaolin, Montmorillonite, Lecithin, Polysorbate 20, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Oryza Sativa Starch/Rice Starch, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Glycerin, Moroccan Lava Clay, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, CI 61570/Green 5, CI 77492/Iron Oxides, Linalool, Geraniol, Coumarin, Citronellol, Parfum/Fragrance (F.I.L. B196432/1).

L'Oréal Paris Pure Clay Masker Zuiverend

Conclusie:

Ik was al eerder een grote fan van kleimaskers. Ze doen zoveel goeds voor je huid. Ik was dan ook erg benieuwd naar het Pure Clay Masker Zuiverend van L’Oréal Paris. Het masker brengt zeer fijn en gemakkelijk aan en voelt heel aangenaam op de huid. Je voelt het masker een beetje prikken op de huid, maar dat is een teken dat het masker zijn werk aan het doen is. Je voelt het masker ook meteen opdrogen  en dat allemaal zonder trekkerig of onaangenaam aan te voelen. Nadat ik het masker afgespoeld had voelde mijn huid diep gereinigd aan. Onzuiverheden en vuil waren als sneeuw voor de zon verdwenen, en mijn huid voelde schoon en fris aan. Het masker belooft ons ook een matte huid zonder te glimmen, en dat doet hij ook. Ik merk zelfs dat 2 dagen na dat ik het masker had aangebracht mijn huid er nog steeds mat uitziet. Ik ben dus erg te spreken over het Pure Clay Masker Zuiverend van L’Oréal Paris. En kan hem zeker aanraden aan iedereen die een onzuivere huid heeft, en wel eens last heeft van een glimmend gezicht.

Het Pure Clay Masker Zuiverend van L’Oréal Paris is verkrijgbaar in verschillende drogisterijen voor de prijs van € 10,19 (Prijs kan in elke drogisterij verschillen).

Gebruiken jullie wel eens een kleimasker? Wat is je favoriet?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *