Lush Limelight Toothy Tabs.

Toot Tabs van Lush? Wat is dit nu weer? Moet je dit inslikken? Maakt het je tanden witter? Voor wat dient dit eigenlijk? Ik hoor het jullie al zeggen. Wel ik moet zeggen ik was even verbaasd als jullie toen ik dit overlaatst in de Lush winkel tegen kwam, en natuurlijk moest ik dit meenemen om uit te proberen en er een artikel over te kunnen schrijven! Benieuwd geworden naar wat deze Toothy Tabs doen? Lees dan zeker snel verder.

LUSH – LIMELIGHT TOOTHY TABS.

Wel wat zijn nu dus die Limelight Toothy Tabs? De Lush Toothy Tabs zijn kleine tabletjes waar je op moet kauwen en waardoor er dan een schuimige laag ontstaat in je mond. Maak je tandenborstel nat met wat water en poetsen maar! Met deze Toothy Tabs van Lush kan je dus je tanden mee poetsen. En is dus een vervangmiddel voor tandpasta. Maar is dit echt zo simpel als het lijkt? Smaakt het goed of smaakt het vreselijk? Voelen je tanden wel schoon dan na het poetsen? Op al deze vragen die nu voorbij komen in je hoofd ga ik je meteen een antwoord op geven.

De Toothy Tabs van Lush zijn verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder: Dirty met kaolinepoeder, neroli- en kruizemuntolie, Miles of Smiles met reinigende kaoline en een driedubbele dosis pepermunt, Bling met antibacteriële Braziliaanse Sinaasappelolie en stimulerend Guaranazaadpoeder, Boom met zeezout, anijszaad en zwarte peper, en als laatste Limelight met pittige limoen en citroen. Ook kan je poeder varianten krijgen waaronder: Atomic met pittige koffie en kardemom mix, gemalen kaneel- en kruidnagelpoeder en dan heb je ook nog Tooth Fairy met pijlwortel, citroenolie en xylitol en heeft een aardbeiensmaak.

Maar hoe kan het nu dat dit tabletje je tanden schoon maakt? De reiniger in de Toothy Tabs is het ingrediënt dubbelkoolzure soda. Dicalciumfosfaatdihydraat is een zacht schuurmiddel. Glycerine zorgt ervoor dat je tong en tandvlees verzacht worden. Sodium lauroyl sarcosine is de schuimer in dit product, wat je nodig hebt om gevormde aanslag op te lossen. Om de bittere smaak van de dubbelkoolzure soda te verbergen, is er Sodium Saccharine toegevoegd aan het product. Dit ingrediënt wordt wereldwijd veel gebruikt als zoetstof die niet van suiker afkomstig is. De Toothy Tabs bevatten géén fluoride en is dus niet schadelijk voor onze gezondheid.

Wel ik heb het dus voor jullie uitgetest met de smaak Limelight (Limoen, citroen, amandelolie, baobabvrucht poeder, gardenia en appelzuur.) Dit zijn kleine licht groene tabletjes en het heeft een citrussmaak. Zelf vergelijken ze het met het eten van een sorbetijsje en hier kan ik ze alleen maar gelijk in geven aangezien het echt een frisse, (maar niet pepermuntfris) zoete en fruitige smaak heeft. Ook wanneer je aan de tabletjes ruikt, ruik je al meteen het sorbetijsje, het ruikt heel fris en wat naar citroen en limoen. Het is echt een geur waar je meteen in zou willen bijten.

Op het begin is het wat onwennig om op zo een tabletje te kauwen ( je mag het niet doorslikken) maar éénmaal je het hebt doorgekauwd komt al direct de schuim tevoorschijn. De smaak is ook erg lekker net zoals ze beschreven zoals een sorbetijsje. Wanneer de schuim tevoorschijn is gekomen maak je je tandenborstel nat met water (zoals je ook met gewone tandpasta doet) en begin je je tanden ermee te poetsen. Wanneer je met je tandenborstel door je mond heen gaat merk je dat het product nog meer gaat beginnen schuimen (wat ik zelf wel fijn vind, aangezien ik hou van veel schuim in mijn mond tijdens het poetsen) het geeft dus net hetzelfde effect als wanneer je je tanden gaat poetsen met een gewone tandpasta. Het enige wat er ontbreekt is de mintsmaak die we gewend zijn in de gewone tandpasta’s. Maar hé in 2017 zijn we wel eens toe aan vernieuwing niet?

Wanneer je klaar bent met poetsen spuw je de schuim uit en spoel je je mond met wat water. Mijn tanden zijn schoon maar door het ontbreken van de frisse smaak van mint die in de gewone tandpasta overal aanwezig is merk je wel dat je niet dat super frisse, schone gevoel hebt die je wel hebt met gewone tandpasta’s. Maar mijn tanden zijn dus wel net zo schoon als een andere tandpasta aangezien de mint smaak enkel bedoeld is voor een frisse smaak zodat je mond schoon aanvoelt. En niet bedoeld is voor het schoonmaken van de tanden. Mijn tanden zijn dus net zo schoon als bij een normale tandpasta.

Conclusie: Ik vind het een heel fijne alternatief om mijn tanden hiermee te kunnen poetsen, dit zou misschien wel eens een hele goede oplossing kunnen zijn voor kinderen die hun tanden niet willen poetsen aangezien het met de tabletjes veel leuker wordt om de tanden te poetsen. En het ook nog eens aparte smaken heeft. Ook zit er geen fluoride in verwerkt wat dus zeker een enorm voordeel is aangezien er veel mensen geen tandpasta willen kopen waar fluoride in zitten aangezien dit schadelijk voor de gezondheid zou zijn. Het effect is net hetzelfde als met een gewone tandpasta, je tanden zijn schoon. Alleen voor diegene die dat pepermunt fris gevoel willen kunnen zij beter voor een andere smaak kiezen dan Limelight.

De Toothy Tabs zit ook in gerecycleerd plastic die je altijd terug binnen mag brengen wanneer deze op is en zo hergebruiken zij dit terug opnieuw, dit is ook weer een voordeel voor het milieu aangezien er minder afval weggegooid wordt.

De ingrediënten van deze tabs zijn:

INGREDIËNTEN: Dicalcium anhydrofosfaat (Dicalcium Phosphate Anhydrous), Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Wijnsteenzuur (Tartaric acid), Lauroyl sarcosine, Sorbitol, Kaoline (Kaolin), Limoen essentiële olie (Citrus aurantifolia), Citroen essentiële olie (Citrus limonum), Amandelolie, essentiële (Prunus dulcis), Baobabvrucht poeder (Adansonia digitata), Gardenia extract (Gardenia jasminoides), Citroenzuur (Citric Acid), Silica, Appelzuur, Natrium Saccharine, Smaakstof (Flavour), Glitterpoeder, hulstgroen (Potassium aluminium silicate, titanium dioxide, Kleurstof 19140, Kleurstof 42090), *Limonene (*Limonene), *Citral (*Citral)

Het enige nadeel hieraan is de kostprijs, de Toothy Tabs kun je aan verschillende prijzen krijgen maar voor de Limelight heb ik voor een plastic potje van 50 gram. € 7,95 neergelegd.

Dit is natuurlijk veel duurder dan een gewone tandpasta en dit ga je hier dan wel voor over moeten hebben. Ik heb geen idee hoelang je hierover kan doen en hoeveel tabletjes hier in zitten maar als er ongeveer 50 tabletjes zouden inzitten en je poetst 2x per dag je tanden kom je er dus 25 dagen mee toe. Dit lijkt niet zo veel maar vergelijk het maar eens met hoelang je met je tandpasta toe komt wanneer je 2x per dag je tanden poetst, dat is toch ook niet zo heel lang? We zullen er helaas wel geen voordeel uit kunnen halen maar voor diegene die er de prijs voor wil betalen is dit een leuk alternatief voor je tanden mee te poetsen. Probeer het zeker maar eens voor je kinderen die hun tanden niet willen poetsen, ze gaan niet liever hebben.

Wat vinden jullie van de Toothy Tabs van Lush? Vinden jullie het een leuk alternatief of zijn jullie er toch niet zo in te vinden? Vinden jullie het te duur of vinden jullie de prijs toch wel meevallen?

0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *