LUSH TOOTH FAIRY STRAWBERRY TOOTH POWDER.

Ik had al eerder eens de Limelight Toothy Tabs van Lush uitgeprobeerd en ik was hier enorm tevreden over. Ik vond het tijd om eens wat anders uit te proberen want Lush heeft namelijk niet alleen de Toothy Tabs in hun assortiment maar ze hebben ook nog Tooth Powder dat naar aardbeien smaakt. Een magische poeder dat zich omtovert naar tandpasta. Klinkt dat niet fantastisch? Ik nam de proef op de som en testte het magische poeder uit. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan zeker even verder.

“Sluit je ogen, doe een wens en… poetsen maar. Magisch schone en glimmende tanden zijn dankzij dit tandpoeder (met aardbeiensmaak!) de realiteit. Pijlwortel, citroenolie en xylitol reinigen de tanden van sprookjesfiguren van alle leeftijden. De tandenfee zal trots op je zijn.”

Het magische tandpoeder van Lush zit verpakt in een leuk, schattig en klein rond doosje. Het doosje heeft een wit doorzichtige kleur en er hangen op de bovenkant en aan de zijkanten roze stickertjes op waar informatie over het product op staat. Het doosje kan je open doen doormiddel van een draaideksel die stevig vast zit, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het poeder snel uit het doosje verdwijnt. Het doosje heeft een inhoud van 35g en het tandpoeder blijft ongeveer iets langer dan een jaar houdbaar. Ook de gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst kan je terug vinden op het doosje.

Wanneer je het potje opent zie je het magische poeder al tevoorschijn komen, je ruikt ook al meteen een heerlijke verfrissende aardbeiengeur. Het poeder heeft een wit/grijzige kleur en ziet er best wel wat korrelig uit. Wanneer je even goed kijkt naar het poeder zie je ook dat er een schitterende glinstering inzit. Dit zal er later voor zorgen dat je tanden gaan blinken!

Maar hoe moeten we dit poeder nu in godsnaam op onze tandenborstel krijgen? Het is eigenlijk heel simpel, je maakt je tandenborstel een klein beetje nat (zoals je bij gewone tandpasta ook doet) en daarna dop je je tandenborstel in het poeder. No worries! Ik heb de test gedaan en het resterende poeder in het potje klit niet bij elkaar nadat het in aanraking is geweest met water, dus je hoeft je geen zorgen te maken om met een natte tandenborstel door het poeder te gaan. Wanneer je je tandenborstel in het poeder doopt ga je zien dat er best wel veel poeder erop komt te zitten, het resterende poeder tik je even af op het potje en je tandpoeder is klaar om je tanden te schoon te maken.

Nu is het tijd om je tanden te poetsen, dit doe je zoals je gewend bent met gewone tandpasta maar dan met het poeder. Het eerste wat mij opviel toen ik mijn tanden hiermee poetste was dat het poeder toch wel een scherpe smaak had. Op het begin smaakte het niet helemaal naar aardbeien maar eenmaal het poeder goed begon te schuimen kwam de aardbeiensmaak al gauw tevoorschijn. En dat schuimen dat gaat heel snel, eens je je tandenborstel in je mond hebt en je tanden ermee begint te poetsen komt het schuim al zeer snel tevoorschijn, het poeder schuurt niet in je mond maar verandert gelijk in een zacht schuimende substantie die smaakt naar aardbeien.

Wanneer je klaar bent met poetsen spuw je het schuim uit, Tadaaa je tanden zijn weer helemaal proper! Ik moet jullie zeggen dat na het poetsen mijn tanden wel goed glad en schoon aanvoelde, dus het poeder maakt mijn tanden wel echt schoon. Ook de glans is duidelijk te zien, dit is mede dankzij de glinstering die je in het poeder al kunt zien zitten. De aardbeiensmaak blijft achteraf subtiel aanwezig, maar niet voor lang.

Aangezien dat veel mensen direct na hun tanden poetsen hun ontbijt eten (ik doe dit andersom, ik eet eerst mijn ontbijt en dan pas poets ik mijn tanden) heb ik even de test gedaan. Wanneer je tandpasta met een munt smaak neemt (wat wel bijna alle tandpasta’s van smaak hebben) en je daarna iets eet of drinkt dan ga je onmiddellijk een vieze smaak in je mond krijgen, door de munt. Wel bij het tandpoeder was dit niet zo het geval. Wanneer je daarna iets eet of drinkt heb je geen vieze smaak in je mond en proeft het eten/drinken gewoon zoals het hoort te proeven. Dit is een enorme pluspunt aan het tandpoeder en hier gaan hoogstwaarschijnlijk heel veel mensen enorm blij om zijn.

Het enige nadeel aan het tandpoeder is dat je er helaas niet heel erg lang mee toe komt. althans niet zo lang als wanneer je een gewone tandpasta zou gebruiken. Dit is natuurlijk wel iets waar je rekening mee moet houden bij aankoop, maar ik vind het poeder wel zijn geld waard. Zeker en vast wanneer je dit product voor je kinderen koopt, ze gaan niets anders meer willen.

De ingrediënten van het Lush Tooth Fairy Strawberry Tooth Powder:

INGREDIENTS:

Calcium Carbonaat, Bietenpoeder, Lauroylsarcosine, Snowflake Glanspoeder (Potassiumaluminiumsilicaat), Pijlwortel (Maranta arundinacea), Kaoline (Kaolin), Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonaten), Aardbeienextract, Smaakstof, Citroenolie (Citrus limoen), Stevia (Stevia rebaudiana), Xylitol, Geraniol (Geraniol), Limonene.

*Alle producten van Lush worden niet op dieren getest. *Lush Tooth Fairy Strawberry Tooth Powder is vegan en fluoride vrij.

Conclusie:

Net zoals ik tevreden was over de Limelight Toothy Tabs van Lush ben ik wederom enorm tevreden over het Lush Tooth Powder. Beide producten maakten mijn tanden goed schoon en glad en hadden ze beide een heerlijke smaak. Met deze producten ga je zin krijgen om je tanden te poetsen! Er hangt helaas wel een prijskaartje aan de producten vast maar ik vind het zeker en vast zijn geld waard. Wanneer je je tanden poetst met de Tabs en met het Powder ga je niets liever meer hebben. Geen vieze nasmaak meer van munt tandpasta tijdens het ontbijt maar een overheerlijke frisse, aardbeiensmaak die subtiel nablijft maar verdwijnt na je eerste hap of drankje. Een echte aanrader!

De Lush Tooth Fairy Strawberry Tooth Powder kan je kopen bij Lush of online voor de prijs van €7,95.

Wat vinden jullie van de producten van Lush? Hebben jullie de Tooth Powder of de Toothy Tabs al eens uitgeprobeerd? Welke smaak vinden jullie het beste?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *