M2 BEAUTÉ QUICK-CHANGE ARTISTS 3 LOOKS BLACK NANO MASCARA.

Tot op heden had ik nog nooit van het merk M2 Beauté gehoord. Tot ik een leuk pakketje van een PR-bureau binnen kreeg en ik deze mascara van het merk M2 Beauté mocht testen. M2 Beauté is een Duits merk die zich vooral richt op producten voor de ogen, wimpers, wenkbrauwen en een paar producten voor het gezicht. De M2 Beauté Quick-Change Artists 3 Looks Black Nano Mascara is een zwarte mascara waarmee je drie verschillende looks kunt maken. Ja je hoort het goed, 3 verschillende looks! Uiteraard was ik dan ook heel nieuwsgierig naar hoe deze mascara nu precies werkt. Ik heb hem voor jullie uitgetest en ga er vandaag wat meer over vertellen.

“3 Looks Black Nano Mascara is specially developed to give your lashes length. With nourishing active nano ingredients and a perfect texture for supple and thick lashes with a jet-black finish. A clip-on system with 3 brushes enables you to create 3 different looks.”

Een mascara koop je normaal zo gewoon los, in een plastieken verpakking of in een klein kartonnen doosje maar de mascara van M2 Beauté zit verpakt in een wat groter doosje. Hier passen zeker wel 3 mascara’s in! De verpakking heeft een grijs/bruine kleur en is afgewerkt met paarse tinten. Het ziet er best wel een simpele verpakking uit. Aan de zijkanten van de verpakking kan je wat meer informatie over het product terug vinden en staat er een foto op afgebeeld van 3 verschillende borstels. Een borstel voor meer volume, een borstel voor een natuurlijke look en een borstel voor meer precisie. Aan de onderkant van het doosje vind je de ingrediënten, de inhoud (6ml) en hoelang dat het product goed blijft na openen (6m).

Wanneer je het doosje opent zie je al gelijk de 3 verschillende borsteltjes zitten, er staat op het doosje netjes bijgeschreven waarvoor de borsteltjes dienen. Natural, Precision en Volume. Ik stel mij hierbij dan ook meteen de vraag hoe je achteraf nadat je de verpakking hebt weggegooid nog kunt weten waarvoor de borstels dienen, aangezien er op de borstels zelf niet bijstaat voor welke look je ze kunt gebruiken. Het beste lijkt mij dan om de verpakking bij te houden aangezien je de borstels na gebruik ook nergens kunt insteken. Een klein opberg doosje zou hierbij wel handig geweest zijn. Verder zit er in het doosje ook nog de mascara huls en een handig boekje waar in je nog wat meer informatie over het product kunt terug vinden.

De mascara zelf vind ik er best wel leuk en apart uitzien, een plastieken verpakking met een paarse kleur, de macara voelt ook heel erg stevig aan. Wanneer je de dop opendraait zie je een rood plastieken staafje zitten deze mag verwijderd worden en heb je achteraf ook niet meer nodig. Wat mij meteen opvalt na het openen van de mascara is dat hij namelijk heel erg sterk ruikt, en ik kan jullie vertellen dat het niet echt een aangename geur is. Dit vind ik best wel een groot minpunt aangezien het dan niet echt aangenaam wordt om de mascara aan te brengen.

Nu we de verpakking besproken hebben wordt het tijd om een mascara borsteltje uit te kiezen. Het is namelijk heel erg simpel om de borstels te gebruiken en te wisselen. Je steekt het gekozen borsteltje in de mascara huls tot dat hij er volledig inzit. Daarna draai je de dop er weer op, nu zit het borsteltje aan de dop vast en kan je hem weer open draaien. Het borsteltje zit er nu netjes en stevig op.

Het is een heel erg handig systeem waarbij je snel en gemakkelijk van borstel kunt wisselen maar wanneer je de borstels wil wisselen moet je dit wel even met een tissue doen want de borstels worden namelijk vuil. Dit vind ik opzich niet zo heel erg maar is wel niet zo heel erg handig tijdens het wisselen en kan al snel een kliederboel worden. Ook het opbergen nadien van de borstels die je niet gebruikt gaat moeizaam, je moet de verpakking bijhouden want anders kan je de borstels nergens insteken, maar na een tijdje wordt de verpakking zo vuil dat het achteraf toch weggegooid moet worden. Zoals ik al eerder zei is een klein plastieken opberg doosje hier wel heel erg handig geweest.

De werking van de borstels + Hoe onderscheid je ze van elkaar:

Natural:

Met dit borsteltje krijg je een natuurlijke look. De wimpers worden goed gescheiden van elkaar en je bereikt snel een natuurlijk resultaat. De haartjes van deze borstel zijn smal, en staan wat verder uiteen. Het borsteltje is vanboven breed maar wordt onderaan smaller. Dit is op zich de meest gebruikte borstel en zie je bij vrijwel elke mascara.

Precision:

Dit borsteltje zorgt ervoor dat je wimpers goed gescheiden worden. Daarnaast creëert het lengte en geeft het je wimpers die extra krul. Dit is een borsteltje die je goed kunt onderscheiden van de rest, het heeft een zijkant die wat puntig is en een zijkant die recht is, deze haartjes staan goed kort op elkaar. Dit is een borsteltje wat ik zelf nog nooit eerder gezien heb.

Volume:

Met dit borsteltje wordt geen enkele wimper overgeslagen. Dit zorgt ervoor dat je een intense look krijgt en maximaal volume! Het volume borsteltje ziet er bijna hetzelfde uit als de natural borstel, alleen zijn deze haartjes dikker en staan ze erg ver uit elkaar. Deze borstel kan je goed herkennen aan zijn dikke haartjes.

Het aanbrengen van de mascara gaat vlot en makkelijk, de borstels zitten elk goed stevig vast en komen ook niet los. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de borstel tijdens het gebruik hiervan los komt te zitten. Ik heb beide 3 looks getest en ik kan jullie vertellen dat je wel degelijk bij elk borsteltje een verschil ziet. Vooral bij het volume borsteltje zie je een enorm verschil. Het volume borsteltje geeft enorm veel volume en lengte en is duidelijk zichtbaar. Het natural borsteltje separeert mijn wimpers goed, geeft wat meer volume, en krul en laten mijn wimpers er natuurlijk uitzien. Het precision borsteltje separeerde mijn wimpers enorm goed en gaf mijn wimpers extra lengte. Mijn favoriet uit de 3 borstels is dan toch wel het volume borsteltje geworden aangezien het resultaat erg mooi is en je het verschil het duidelijkst kan zien. Het borsteltje zorgt ervoor dat mijn wimpers enorm veel volume en lengte krijgen, zonder klonters en zonder uitdrogen.

De mascara heeft wat tijd nodig om te drogen maar wanneer de mascara eenmaal is opgedroogd blijft hij doorheen de dag goed zitten, geeft niet af en zorgt er ook niet voor dat je panda-ogen krijgt. De kwaliteit hiervan is dus wel echt top.

De ingrediënten van het M2 Beauté Quick-Change Artists 3 Looks Black Nano Mascara.

INGREDIENTEN:

Aqua, Cera Alba, Butylene Glycol, Polyurethane-35, Helianthus Annuus Seed Cera, PVP, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Stearoyl Lactylate, Acacia Senegal Gum, Hectorite, Glyceryl Stearate SE, Phenethyl Alcohol, Shorea Robusta Resin, Panthenol, Lactis Serum Proteinum, Rhus Verniciflua Peel Cera, Coco-Glucoside, Vaccinium Macrocarpon Fruit Extract, Linum Usitatissimum Seed Extract, Ligustrum Lucidum Fruit Extract, Centella Asiatica Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Xanthophylls, Alcohol, Glycerin, CI 77499.

De belangrijkste bestanddelen van deze mascara zijn o.a.: cranberry, gotu kola extract en licorice extract. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de wimpers gevoed worden, en maken de wimpers dikker. Dit zijn natuurlijke extracten en zijn extreem zacht voor de wimpers. Dat maakt dat de mascara door iedereen gebruikt kan worden.

Conclusie:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het concept van de 3 borsteltjes wel leuk en origineel vind alleen is de uitwerking hiervan niet zo heel erg top. Het wordt namelijk al erg snel een kliederboel wanneer je na gebruik de borsteltjes terug in de kartonnen verpakking wil steken. Wederom een klein plastieken opbergdoosje zou hierbij wel handig geweest zijn. De borsteltjes hebben elk wel zijn eigen werking maar als ik heel eerlijk moet zijn ben ik niet zo snel geneigd om de borsteltjes telkens te gaan wisselen, ze zijn vuil en je moet ze met een tissue verwisselen, dit is iets waar niet iedereen tijd voor heef en dit wil doen. Het wisselen is gemakkelijk en gaat vrij vlot maar ik blijf de mascara dan ook maar met één borsteltje gebruiken en dat is namelijk het volume borstel. Dit vind ik van alle 3 de borstels het fijnste en het beste resultaat geven, mijn wimpers krijgen enorm veel volume en lengte en dat is iets wat ik in een mascara zoek. De kwaliteit van de mascara heb ik niets op aan te merken, de kwaliteit is super en de mascara blijft gedurende de dag zeer goed op zijn plaats zitten, zonder te klonteren of uit te lopen.

Ondanks de vele minpunten vind ik de mascara van kwaliteit wel erg goed. Ik ga de mascara zeker blijven gebruiken totdat hij leeg is maar ik zou achteraf hier geen mascara meer van kopen. Een goede mascara voor iemand die een 3-in 1 mascara zoekt en die het wisselen ervan niet zo heel erg vindt. Helaas geen goede mascara voor iemand die niet zo van de kliederboel houdt en net zo als mij maar 1 borsteltje gaat gebruiken.

De M2 Beauté Quick-Change Artists 3 Looks Black Nano Mascara kan je online bestellen op shop.m2beaute.com voor de prijs van € 34.00.

Wat vinden jullie van het concept? Zouden jullie de mascara kopen? Welk borsteltje zouden jullie het meest gebruiken? Welke look vinden jullie het mooiste? Wat vinden jullie ervan dat het zo een kliederboel wordt in de doos? Laat het me zeker even weten.

*De producten uit dit artikel zijn gesponsord en veranderen mijn uiteindelijke mening hierover niet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *