MAKEUP REVOLUTION BLUSH PALETTE BLUSH QUEEN.

Toen ik onlangs in mijn “nog te reviewen producten mandje” aan het rondneuzen was zag ik er een palette inzitten die er toch aL wel best lang in lag, maar waar ik nog nooit eerder een artikel over had geschreven. Aangezien het toch al wel best lang geleden was dat ik nog eens een artikel had geschreven over een make-up palette vond ik het toch wel eens tijd om daar snel verandering in te brengen, ik maakte uitgebreid foto’s van het product en testte het palette een tijdje voor jullie uit. Het product waar het namelijk over gaat is de Makeup Revolution Blush Palette Blush Queen, een blush palette van Makeup Revolution die al heel lang te verkrijgen is in de winkels en waar ik nu pas een artikel over ga schrijven (dit is typisch iets voor mij!). Ben jij benieuwd geworden naar de kwaliteit van het blush palette van Makeup Revolution? Lees dan dit artikel zeker even door.

“Introducing our new baked blush palette, smooth, blendable and finely milled baked blushes and highlighters, perfect for a beautiful glow. 8 pigmented shades in one amazing palette. Sweep highlight shades along cheekbones and an upward stroke of blush shades starting from the apples of the cheeks.”

De Makeup Revolution Blush Queen Palette is rechthoekig en heeft een transparante bovenkant, waar je de blushes door kunt bekijken. Onder de transparante bovenkant zitten acht verschillende poeder blushes, ieder met een andere kleur en telkens met een andere prachtige marble structuur erin. Je kan voor de rest op de verpakking niet heel erg veel informatie terug vinden over de blushes zelf, maar dat lijkt me nu ook niet echt nodig. Je kan er wel de ingrediënten lijst en de houdbaarheidsdatum van het product er op terug vinden (12m). Ik vind de texturen van de blushes er enorm mooi uitzien, te mooi om ze te gebruiken. Maar hé daarvoor zijn we hier natuurlijk niet.

Namen hebben deze acht verschillende blushes niet gekregen, wat ik toch wel jammer vind aangezien ik het toch wel altijd leuk vind als er een naam aan gekoppeld word. Het palette beschikt dus over acht kleuren in verschillende roze-tinten. De bovenste vier kleuren uit het palette zijn wat lichter en koeler van kleur en hebben een shimmer erin, de onderste vier kleuren zijn wat roziger en donkerder van kleur en hebben een wat warmere ondertoon, wederom met een shimmer erin. Dit palette is echt ideaal voor wanneer je niet helemaal zeker weet welke tinten bij jouw huidskleur passen, met dit palette heb je meer dan keuze genoeg.

De vier kleuren uit de bovenste rij. Ze zijn net wat minder gepigmenteerd dan de vier onderste kleuren uit het palette maar het is best wel opbouwbaar, helaas hebben ze toch wel best veel shimmer/glitter erin zitten en valt dit toch wel fel op wanneer men deze aanbrengt op het gelaat. Hier hou ik helaas niet zo heel erg veel van en ik had toch wel verwacht dat dit niet zo fel ging opvallen. De eerste kleur is wel perfect te gebruiken voor als je een heel lichte huid hebt zoals mij, helaas zit er dan weer erg veel glitter in waardoor dat het onnatuurlijk oogt op het gelaat. De laatste kleur uit de bovenste rij daarentegen zou ik dan eerder gebruiken als een oogschaduw aangezien deze kleur toch wel erg barbie roze is en ik niet meteen een geschikte huidskleur hiervoor kan vinden.

De vier kleuren uit de onderste rij. Zijn beter gepigmenteerd dan de bovenste vier kleuren uit het palette, ze zijn ook net wat warmer en hebben wat minder shimmer/glitter in hun kleur zitten. Ondanks dat er in deze kleuren wat minder shimmer/glitter zitten dan bij de bovenste vier kleuren valt het toch nog redelijk fel op wanneer je deze aanbrengt op het gelaat, wat toch wel erg jammer is. Voor deze kleuren heb je helaas ook wel een wat meer getintere huidskleur nodig aangezien de kleuren toch net te warm en te donker zijn voor wanneer je een wat lichtere huid hebt. Vooral de twee laatste kleuren vallen toch wel erg donker uit.

Helaas viel het mij ook op dat alle kleuren uit het palette best wel poederig en brokkelig waren en er veel poeder uit het palette viel, dit vind ik toch wel erg jammer aangezien er hierdoor veel product verloren gaat. Ook tijdens het aanbrengen van de blushes op het gelaat zagen ze er best wel poederig, brokkelig en onnatuurlijk uit, dit is toch wel iets wat je absoluut wil vermijden. Voor mij zaten er dan ook te veel shimmers/glitters in de blushes verwerkt waardoor dat het er te “glitterig” uitzag op het gelaat waardoor dat het product ook niet bruikbaar is voor alledaags gebruik. Ik vind het best wel zonde aangezien ik toch wel hoge verwachtingen had over dit blush palette van Makeup Revolution.

De ingrediënten van de Makeup Revolution Blush Palette Blush Queen.

INGREDIËNTEN:

MICA, TALC, DIMETHICONE, NYLON 12, SILICA, MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, (+/-): CI 77891, CI 77491, CI 15850, CI 15985.

Conclusie:

Ik moet eerlijk zijn, ondanks dat mijn verwachtingen hoog lagen vind ik dit palette helemaal niets voor mij, de blushes zijn erg poederig en brokkelig en er zit voor mij te veel shimmer/glitter in waardoor dat de blushes op het gelaat te onnatuurlijk er uit zien, dit vind ik gewoon echt niet mooi. Er zitten helaas ook erg veel kleuren tussen die je niet kan gebruiken wanneer je een lichte huid hebt omdat ze net wat te donker zijn voor een lichte huid. Je kan de blushes dan mischien eventueel wel gebruiken als oogschaduws maar daarvoor koop je natuurlijk geen blush palette. Ik ben helaas dan ook helemaal niet te spreken over de Makeup Revolution Blush Palette Blush Queen en ga hem dan ook verder niet meer gebruiken. Als je een wat getintere huidskleur hebt en je houdt van shimmer/glitter in je blush dan is dit blush palette absoluut geschikt voor jou. Heb je een lichte huidskleur en hou je niet van shimmer/glitter in je blush dan kan ik je dit palette helaas niet aanraden.

De Makeup Revolution Blush Palette Blush Queen is verkrijgbaar op Boozyshop.be voor de prijs van € 6,95. Het palette is ook online verkrijgbaar op Revolutionbeauty.com maar daar betaal je dan € 8,99 voor het palette.

Gebruiken jullie wel eens make-up van het merk Makeup Revolution?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *