Marc Jaobs – Decadence Eau De Parfum.

Al een langere tijd wou ik deze parfum van Marc Jacobs, maar het kwam er nooit van. Uiteindelijk werd het eens tijd dat ik deze in huis nam en ik heb hem dan ook gelijk gekocht. Natuurlijk had ik dit al veel eerder moeten doen maar nu ben ik heel blij dat ik hem dus eindelijk gekocht heb.

Marc Jacobs, Decadence Eau De Parfum.

“Decadence, gecreëerd door meesterparfumeur Annie Buzantian, is een luxueuze, sensuele, houtachtige geur. De geur fascineert met een zwoele top van sappige, Italiaanse pruim, goudkleurig saffraan en fluweelzacht iris. Het hart is een boeket van kostbare Bulgaarse roos dat zich vermengt met weelderige iriswortel en romige nuances van jasmijn sambac. Sexy vloeibaar amber, bedwelmend vetiver en warm papyrushout ontwikkelen zich in de basis tot een signatuur van geraffineerde luxe. 

Ik was ontzettend benieuwd naar deze nieuwe geur van Marc Jacobs en toen ik hem voor het eerst rook was ik gelijk verliefd. Decadence is een zware intense geur, heel anders dan de lieve geuren zoals de Daisy en de Lola die men voorheen gewend waren van Marc Jacobs.

Wat mij natuurlijk als eerste aanspreekt aan deze parfum is de verpakking, hoe ontzettend leuk ziet die er wel niet uit? Het lijkt haast niet meer op een parfum maar wel op een mini-handtasje wat je bv. als accessoire zou kunnen gebruiken. Natuurlijk is het geen echte handtas maar een parfum flesje.

het flesje zit in een donker petrol groen zacht fluwelen doosje met gouden letters dat al een pracht op zich is. Wanneer je de parfum uit het doosje haalt is het flesje doorzichtig donker groen en het is gemaakt van glas. De dop van het flesje zit apart verpakt in het doosje en heeft een zwart/groene slangenprint. Aan de dop zit ook een ketting vastgemaakt die dan de handvat van de “handtas” zou zijn. Bij grotere formaten van parfum zit hier ook een kwastje aan, maar helaas aan die van mij niet. Dit wist ik niet op voorhand want als ik dit had geweten had ik natuurlijk een grotere formaat van parfum gekocht.

Het parfum moet een designerbag voorstellen geïnspireerd op een van Marc Jacobs’ iconische handtassen en staat voor weelderige, rijke glamour.

Marc Jacobs omschrijft de geur van Decadence als luxueus, gedurfd, sensueel en houtachtig.

Hier kan ik alleen maar akkoord bij gaan, de parfum is zwaarder dan hun vorige parfums. Het is meer gedurfder en sensueel. Het parfum ruikt zwoel, zoet, zacht, houtachtig en sensueel. Een volwassen en vrouwelijke geur. Echt een geur voor tijdens een avondje stappen te gebruiken.

Topnoten: pruim, iris, saffraan
Hartnoten: roos, jasmijn sambac, iriswortel
Basisnoten: amber, vetiver, papyrushout

Het is een heel sterke, warme en luxe geur die heel lang blijft zitten, je kan hem voor overdag gebruiken, voor diegene die houden van wat zwaardere geuren, maar natuurlijk ook voor tijdens een avondje uit. persoonlijk vind ik deze geur meer geschikt hiervoor. Voor overdag kan je best wat minder zwaardere geuren dragen. Wanneer je deze geur s’ochtends opdoet kan ik je wel aanraden voor hem s’avonds nog eens op te sprayen wanneer je s’avonds nog zou weggaan. Hij blijft lang zitten maar niet voor nog een hele avond.

Dit zijn de producten uit de Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum lijn:

  • Marc Jacobs Decadence 30 ml – €60
  • Marc Jacobs Decadence 50 ml – €85,55
  • Marc Jacobs Decadence 100 ml – €115,55
  • Marc Jacobs Decadence Body Lotion 150 ml – €50
  • Marc Jacobs Decadence Shower Gel 150 ml – €48

Ik ben betoverd door deze bijzondere flacon. Het heeft mijn hartje sneller doen slaan. Het is heel origineel gedaan, en het straalt ook veel luxe uit. Deze parfum valt gelijk op in je parfum collectie.

Marc Jacobs Decadence is te koop bij verschillende parfumerieën, ik heb een 30ml. en heb hier € 60,00 voor betaald. Wat ik wel jammer vind is dat bij deze variant geen kwastje zit.

Het is zeker niet één van de goedkoopste geuren, dat zeker niet. Maar het is zijn geld meer dan waard. Wel raad ik iedereen aan om een grotere variant te kopen (50 ml of 100 ml) als je ook nog eens de kwast erbij wilt hebben. De geur is uniek, warm, houtachtig, bijzonder en ruikt ontzettend lekker. Ik wordt hier echt heel blij van en ik weet zeker dat ik deze geur veel ga dragen. Vooral tijdens de avonden wanneer ik zou uitgaan.

https://www.youtube.com/watch?v=xTuQUSy4muI

Wat vinden jullie van de parfum van Marc Jacobs? Is het een geur die jullie ook zouden dragen?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *