MAYBELLINE FIT ME! MATTE + PORELESS FOUNDATION.

De Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundations bestaan al enkele jaren maar ze zijn nog steeds razend populair! Aangezien de lichtste kleur uit het vorige assortiment nog steeds te donker was voor mijn huid heb ik nooit echt de kans gehad om dit product eens degelijk uit te testten. Gelukkig heeft Maybelline daar sinds kort verandering in gebracht en hebben zij een aantal nieuwe kleuren uitgebracht, waaronder ook een kleur die licht genoeg is voor mijn huid. In totaal zijn er 35 kleuren te verkrijgen in de Fit Me! Matte + Poreless assortiment, helaas zijn niet alle 35 kleuren in alle drogisterijen te verkrijgen. Ik bestelde online de lichtste kleur uit hun nieuwe assortiment (095) en toen ik hem binnen had ging ik meteen aan de slag met het testten van de foundation. Ik heb de foundation nu een aantal dagen uitgetest gehad en ben tot een eindconclusie gekomen. Ben jij benieuwd naar wat ik van de Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation vond? Lees het artikel dan zeker even verder.

Maybelline Fit Me! Matte + Poreless Foundation is een liquid foundation die zich aanpast aan de textuur en ondertoon van jouw huid. De foundation bevat een speciale formule met micro-poeders, waardoor poriën worden verfijnd en vervaagd. Daarnaast wordt de glans gereguleerd en de huid gematteerd. Deze lichtgewicht foundation geeft jouw huid een prachtige natuurlijke look geeft.

De Fit Me! Matte + Poreless foundation is ideaal voor de normale tot de vette huid, de foundation zou glans tegengaan, het zorgt voor een mat gezicht en het zou de poriën minder zichtbaar maken. Volgens Maybelline geeft deze foundation een naturel effect en blijft hij gedurende de dag volledig mat. Een foundation die voor mij als ideaal in de oren klinkt.

De verpakking vind ik helaas niet zo heel erg bijzonder, een plastieken tube met een draaidop. Niet echt iets waar ik meteen warm van wordt maar het is natuurlijk dan weer wel handig in gebruik want van het moment dat de foundation op begint te geraken kan je hem openknippen en kan je het laatste resterende product er alsnog uitnemen. Bovendien voelt de tube heel licht aan en is hij makkelijk mee te nemen in een toilettas. Er zit 30 ml aan product in de verpakking, wat een normale hoeveelheid is voor een foundation.

De foundation in de kleur 095 is heel licht en heeft een lichte roze ondertoon (licht genoeg voor mijn huid, waar ik echt enorm blij mee ben) dus voor alle lichte huidjes onder ons met een roze ondertoon is deze foundation echt ideaal qua kleur! De foundation heeft best wel een vloeibare structuur maar voelt wel heel licht en luchtig aan op de huid. De foundation valt makkelijk uit te blenden met een blender of een kwast, maar ik merk wel dat de dekking niet echt heel denderend is, het is een lichte tot een medium dekking maar hij valt wel goed op te bouwen. Helaas voor de dekking die ik nodig heb heb ik toch wel wat meer foundation nodig dan wat ik normaal gebruik, hierdoor gaat de foundation sneller op dan normaal. Gelukkig valt de prijs van de foundation nog goed mee.

Ik vind de foundation persoonlijk niet zo heel erg mat ogen op de huid, het geeft toch nog wel een beetje glans af maar dat vind ik zelf niet zo heel erg aangezien dit toch wel een natuurlijker effect geeft dan wanneer je gezicht volledig mat zou zijn. De poriën zijn wel wat minder zichtbaar dat merk ik wel maar als je wat last hebt van grotere poriën dan denk ik niet dat dit product het volledig gaat kunnen coveren en ga je er alsnog een concealer voor moeten gebruiken. Wat nog een grote voordeel is aan de foundation is dat hij niet blijft kleven aan de wat drogere delen op de huid, deze zijn met deze foundation dus ook niet zichtaar. De houdbaarheid van de foundation is wel echt top! De foundation blijft met gemak een hele dag op de huid zitten en kan wel aardig tegen een stootje, ik hoef bij deze foundation doorheen de dag ook niet opnieuw af te poederen en dat heb ik bij andere foundations wel.

 

De ingrediënten van de Maybelline Fit Me! Matte + Poreless Foundation.

INGREDIËNTEN:

AQUA/WATER/EAU, CYCLOHEXASILOXANE NYLON-12 ISODODECANE ALCOHOL DENAT. CYCLOPENTASILOXANE PEG-10 DIMETHICONE CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE PEG-20 POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE DISTEARDIMONIUM HECTORITE PHENOXYETHANOL MAGNESIUM SULFATE DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER TITANIUM DIOXIDE METHYLPARABEN ACRYLATES COPOLYMER TOCOPHEROL BUTYLPARABEN ALUMINUM HYDROXIDE ALUMINA SILICA GLYCERIN [+/- MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES ] F.I.L. D166390/3.

Conclusie:

Ik moet zeggen dat ik toch wel aangenaam verrast ben, voor een drogisterij product vind ik deze foundation van Maybelline echt wel top! De dekking vind ik dan wel weer wat minder omdat hij maar een lichte tot een medium dekking heeft maar de foundation valt wel makkelijk op te bouwen naar een wat zwaardere dekking, helaas moet je dan wel wat meer product gebruiken en gaat hij hierdoor ook sneller op. Maar hé ik mag niet klagen, want ik heb eindelijk een goedkope drogisterij foundation gevonden die licht genoeg is voor mijn huid en ik ben er zeker van dat meerdere mensen hier ook dolgelukkig mee zijn. Ik kan deze foundation dus absoluut aanraden.

De Maybelline Fit Me! Matte + Poreless Foundation in de kleur 095 is in niet alle drogisterijen te verkrijgen maar gelukkig kan je hem wel op Boozyshop.be bestellen voor de prijs van € 9,95.

Wat vinden jullie van de producten van Maybelline? Heb jij ook zo een lichte huid zoals mij?

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *