MegRhythm Verwarmend Oogmasker.

Ik heb het één keer voorbij zien komen op Instagram, en ik dacht meteen: dit moet ik uitproberen! #1 in Japan, en momenteel ook razend populair bij ons. De verwarmende oogmaskers van MegRhythm. Ze waren ontzettend moeilijk te verkrijgen in België, maar zijn sinds kort gewoon verkrijgbaar in de Kruidvat. Ze zijn momenteel bij ons verkrijgbaar in drie verschillende varianten waarbij alleen de geur anders is. Je hebt een geurvrije variant en nog twee met de geur van lavendel en yuzu-citrus. Aangezien ik de geur van lavendel enorm ontspannend vind ruiken, was mijn keuze snel gemaakt. Ik kocht de MegRhythm Verwarmend Oogmasker met lavendel geur en stond te springen om hem gelijk uit te testen. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees het artikel dan zeker even verder.

megrhythm verwarmend oogmasker

“De verwarmende oogmaskers van MegRhythm helpen je weer op te laden na een lange dag met veel schermtijd.
Het kan je helpen om te ontspannen om zo sneller in slaap te vallen.

Leun achterover en ontspan terwijl de milde stoom opwarmt tot ongeveer 40 graden. Het helpt je te ontspannen en kalmeert je vermoeide ogen. 

Na 20 minuten voel je als herboren en heerlijk uitgerust.”

megrhythm verwarmend oogmasker

Wat is MegRhythm Verwarmend Oogmasker?

MegRhythm is een Japans merk dat nieuwe methoden voor ontspanning en welzijn ontwikkeld. De merknaam komt rechtstreeks van de elementen waarop de technologie is gebaseerd. Van de Japanse Meguri, wat circulatie betekent, en Rhythm, wat verwijst naar het bioritme. MegRhythm biedt eenvoudige oplossingen voor meer welzijn door het aanpassen van het natuurlijke ritme. Alle door het merk ontwikkelde producten zijn zelfverwarmend en hebben tot doel om comfort en welzijn te bieden door in te werken op verschillende delen van het lichaam zoals de nek, ogen, rug of de buik. De MegRhythm zelfverwarmende oogmaskers met milde stoom helpen je te ontspannen en vermoeide ogen te kalmeren. Na 20 minuten voel je je als herboren en heerlijk uitgerust.

Het oogmasker van MegRhythm zit verpakt in een kartonnen doosje, dat je meteen een ontspannen sfeer geeft. Ik vind de verpakking er erg Japans/Aziatisch uitzien, en spreekt me zeker wel aan. Op de achterkant van de verpakking vind je wat meer informatie over het product en het gebruik ervan. Gelukkig staat niet alles in het Japans en zijn de instructies ook gewoon in het Nederlands en Frans te lezen. Het masker kalmeert de vermoeide ogen en ontspant lichaam en geest. Het masker is zelfverwarmend, wordt ongeveer 40 graden en blijf tot 20 minuten warm. Er zitten 5 maskers in de verpakking, die ieder apart in een sachet verpakking verpakt zitten. Van zodra men de sachet verpakking opent, wordt het verwarmend oogmasker geactiveerd.

megrhythm verwarmend oogmasker

megrhythm verwarmend oogmasker

Hoe gebruik je het?

Het masker zit in een sachet verpakking, van zodra je deze opent en het masker er uitneemt begint deze vanzelf op te warmen. De bevestigingsbandjes trek je voorzichtig los langs de scheurlijn, en plaats de bandjes om je oren. Leun achterover en ontspan. Het verwarmend oogmasker van MegRhythm kan je gebruiken tijdens je pauze, digital detox, bedtijd en reizen. Het masker blijft ongeveer 20 minuten warm +/- 40°C, en geeft een milde stoom af. Als het masker weer afgekoeld is kun je het weggooien. Het masker is dus maar één keer te gebruiken.

Omdat het oogmasker een verwarmend bestanddeel bevat, is het aan te raden om steeds de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed te lezen. Er worden namelijk op de verpakking een aantal waarschuwingen meegegeven. Waarschuwing: Gebruik het product niet bij een oogkwaal, ontsteking, wond, uitslag of ander huidprobleem rondom de ogen. Indien je oogmedicatie gebruikt of wanneer er een verhoogde of verminderde gevoeligheid voor hitte is, vraag dan eerst een huis- of oogarts of je dit product mag bereiken. Hou hier dus zeker rekening mee tijdens het gebruik van het verwarmend oogmasker van MegRhythm.

megrhythm verwarmend oogmasker

Mijn ervaring met het MegRhythm Verwarmend Oogmasker

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik vind namelijk dat het oogmasker eruit ziet gelijk een maandverband/inlegkruisje. Het voelt ook bijna hetzelfde aan, en ik moet er steeds weer om lachen wanneer ik de bevestigingsbandjes rond mijn oren trek. Als je het mij vraagt niet heel charmant voor op je ogen. Gelukkig went de vormgeving snel, en kunnen we heerlijk ontspannen. Meteen na dat je het masker uit de verpakking haalt voel je hem opwarmen tot een aangename temperatuur. Het verwarmingsproces duurt niet lang, en het is dan ook raadzaam om het masker meteen te gebruiken na dat men het uit de sachet verpakking heeft gehaald.

Ikzelf gebruik het masker het liefst vlak voor ik ga slapen, of wanneer ik al in bed lig. Het masker helpt me heerlijk te ontspannen, en de milde stoom die het masker afgeeft geeft een heerlijk warm en kalmerend gevoel. Het masker voelt ontzettend comfortabel aan op de huid en na een tijdje voel je hem zelfs niet meer zitten. Ik vind het dan ook heerlijk om in slaap te vallen met dit masker op. De lavendel geur is subtiel aanwezig, en doet me heerlijk ontspannen wegdromen. Ik gebruik dit masker soms wel eens om sneller in slaap te vallen, en ik moet eerlijk zeggen dat het mij telkens weer lukt. Het is dan ook geen enkel probleem om dit masker een hele nacht op te houden. Het masker blijft ongeveer een 20-tal minuten warm, ook nog wel langer maar nadien koelt hij langzaam af en kan je hem als een slaapmasker gebruiken.

megrhythm verwarmend oogmasker

megrhythm verwarmend oogmasker

Conclusie:

Het verwarmend oogmasker van MegRhythm heeft zeker wel mijn verwachtingen overstegen. In eerste instantie ziet het masker er niet uit: het lijkt haast wel of je een maandverband/inlegkruisje om je hoofd heen hebt. Ik kan dan ook best begrijpen dat dit masker niet echt populair is om mee te nemen op vliegreis. Maar dat even terzijde. Het verwarmend oogmasker is qua gebruik echt wel top! Het word lekker warm (tot wel 40°C, maar zo voelt het wel niet) en voelt heerlijk ontspannen aan. Het masker geeft een milde stoom af die kalmerend aanvoelt, en je doet wegdromen naar meer. Ik gebruik het masker het liefst wanneer ik ga slapen. Het masker helpt mij om sneller in slaap te vallen, en dat vind ik opzich al een heel wonder. Is het de lavendel geur of de warmte die het masker afgeeft die mij sneller in slaap doet vallen? Ik heb echt geen idee, maar ik ben in ieder geval er helemaal weg van! Wanneer je nu niet houd van lavendel of yuzu-citrus is er ook nog altijd de geurloze variant. Zo kan je nog steeds genieten van een heerlijke ontspannend moment, zonder je zorgen te hoeven maken van de geur.

De verwarmende oogmaskers van MegRhythym zijn sinds kort verkrijgbaar in de Kruidvat of online op hun webshop voor de prijs van € 6,00 per stuk.

Heb jij al eens een verwarmend oogmasker geprobeerd? Wat zijn jou ervaringen hiermee?

beauty secrets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *